GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 14:30

Mersinli kadınlardan ’Kübra Aşkın’ cinayeti protestosu

A
A
A
Mersinli kadınlardan ’Kübra Aşkın’ cinayeti protestosu

Mersin Kadın Platformu üyeleri, seyir halindeyken aracına çarparak durduran eski kocası tarafından tabanca ile vurularak öldürülen öğretmen Kübra Aşkın cinayetini protesto etti.

Mersin Kadın Platformu üyeleri, seyir halindeyken aracına çarparak durduran eski kocası tarafından tabanca ile vurularak öldürülen öğretmen Kübra Aşkın cinayetini protesto etti. Katil zanlısının ilk duruşması öncesi açıklama yapıp, slogan atan kadınlar, tepkilerini dile getirdi.


Mersin’de 14 Şubat 2019 tarihinde seyir halindeyken aracına çarparak durduran eski kocası tarafından tabanca ile vurularak öldürülen öğretmen Kübra Aşkın cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma öncesi Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine tepkilerini dile getirdi. Kadınlar adına konuşan Derya Narlı, Ağustos ayı içerisinde 50 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Her 3 kadından birinin şiddete uğradığını iddia eden Narlı, "Ne yazık ki erkekler tarafından 2018 yılında yaklaşık 409 kadın öldürüldü, ayrıca Mersin kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin en yoğun olduğu illerden biridir. Bizler platform olarak Kübra Aşkın’ın katili sanık Davut D.’nin gerekli cezayı alana dek bu davanın takipçisi olacağız. Mahkeme heyetinin ağır tahrik indirimi gibi iyi hal indirimi gibi indirimler uygulamadan en ağır cezayı vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Tahrik indirimleri, iyi hal indirimleri kadına yönelik şiddetin artmasında kadın cinayetlerinin artmasında etken olmakta, failleri teşvik etmektedir" diye konuştu.


İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayısı yasanın etkili uygulanması gerektiğini savunan Narlı, "Sağlayın ki başka kadınların öldürülmesini engelleyin. Öldüren sevgi istemiyoruz diye sokağa çıktığımız 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Kübra öldürüldü. Kübra için ve tüm kadınlar için öldüren sevgi istemiyoruz. Biz özgür, eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.