GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 13:28

Erdemi’de beton yol çalışmaları sürüyor

A
A
A
Erdemi’de beton yol çalışmaları sürüyor

Erdemli Belediyesi, ilçedeki beton yol uygulamasına ara vermeden devam ediyor.

Erdemli Belediyesi, ilçedeki beton yol uygulamasına ara vermeden devam ediyor.


Erdemli’de asfalt yol ve parke çalışmalarının yanında, son zamanlarda tercih edilen beton yol modeli uygulamasına da yoğun şekilde devam ediliyor. Beton kaplama yol modeli kullanımı ile araç girişlerinin mümkün olmadığı noktalarda, beton yol modelini de uygulamaya başlayan Erdemli Belediyesi, bu kapsamında Kargıpınarı Mahallesi’nde beton yol yapım çalışması yaptı.


Beton yol modelinin bölgede ilk defa kendilerinin döneminde uygulanmaya başladığını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm mahallelerde çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ve bu yöntemin vatandaşın takdirini topladığını ifade ederek, “Çağın gereklerini takip ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Asfalt kaplama modeli, yaygın olarak kullanılan bir çalışmadır. Ancak dünyanın son dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar, kullanılan ürünün doğa faktörü karşısında kısa sürede deforme olması bizleri farklı arayışlara itti. Bu kapsamda yaptığımız araştırmalar ile deneme sürecinde olumlu sonuçlar aldığımız, beton yol modelini kullanmaya karar verdik. İlçemizi teknolojinin merkezi haline getirerek, modern bir statüye ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.