GENEL - 15 Ocak 2020 Çarşamba 16:37

İş adamı Şifan, Aratos’un mezarının bulunduğu alanı Mezitli Belediyesine bağışladı

A
A
A
İş adamı Şifan, Aratos’un mezarının bulunduğu alanı Mezitli Belediyesine bağışladı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, gün yüzüne çıkarılması için büyük çaba sarf ettiği astronomi bilimi kurucusu, matematikçi, gök bilimci Aratos’un anıt mezarının bulunduğu yaklaşık bir dönümlük alan, arsanın sahibi iş adamı Ahmet Şifan tarafından belediyeye bağışlandı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, gün yüzüne çıkarılması için büyük çaba sarf ettiği astronomi bilimi kurucusu, matematikçi, gök bilimci Aratos’un anıt mezarının bulunduğu yaklaşık bir dönümlük alan, arsanın sahibi iş adamı Ahmet Şifan tarafından belediyeye bağışlandı.


Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aratos’un anıt mezarıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Aratos’un mezar yerinin arkeolojik kazı yapılarak çıkarılabilmesi amacıyla 21 bin 960 metrekarelik arsanın sahibi olan iş adamı Ahmet Şifan, mezar yerine denk gelen 960 metrekarelik kısmı hiçbir bedel talep etmeden Mezitli Belediyesine bağışladı. Bağışın ardından Aratos’un anıt mezarının bulunduğu parsel Mezitli Belediyesi adına tescil edildi.


Tapuda, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Soli Pompeipolis Antik Kenti sınırları içerisinde, 763 numaralı özel mülkiyete konu parselde; özel mülk olması nedeniyle çalışma yapılamayan M.Ö. 315-245 yılları arasında Mezitli’de yaşamış olan Aratos’un anıt mezarının çıkarılması için büyük bir engel kalkmış oldu.



“Aratos’un anıt mezarı için çok önemli bir engel aşıldı”


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, daha önce Mezitli Belediyesinin vatandaşlarla iş birliği içerisinde çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini hatırlatarak, “Ankara’ya giderek gün yüzüne çıkarılması için çaba sarf ettiğimiz Aratos’un anıt mezarı için çok önemli bir engel, vatandaşın belediyesine ve belediye başkanına güveninin sonucu aşılmıştır. Ahmet Şifan’a göstermiş olduğu bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz. Bu sayede önemli bir kamulaştırma maliyetinden ve sürecinden kurtulmuş olduk. Şimdi bir an önce kazı yapılarak anıt mezarın gün yüzüne çıkarılarak restore edilmesi için çabamızı sürdürüyoruz” dedi.


Belediye vatandaş iş birliğini bir kez daha görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Tarhan, "Halkımızın belediyeye olan güveni beni oldukça memnun ediyor. İlk belediye başkanı olurken halkımızın güvendiği bir belediye ve belediye başkanı olma sözü vermiştim. Bunu sağlamış olmaktan dolayı gururluyum. Geride kalan 5 yılı aşan sürede Türkiye’de örnek bir belediye haline geldik. Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimizi, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evimizi, Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemizi, Mehmet Altunören Gençlik Merkezimizi, Davultepe’de bulunan Aktif Yaş Alma Merkezimizi bize sunulan bu desteklerle yaptık. Halkımızın güveni yine halkımıza hizmet olarak dönmeye bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman Belediyesi önünde kendini yakmak istedi Batman’da kayyum ile yönetildiği sırada belediye tarafından evinin bakımının bir kısmı tamamlanan bir vatandaş, seçim sonrası belediyeden aldığı yardımın kesilmesi sonucu belediye binası önünde üzerine benzin döküp kendisi yakmak istedi. Edinilen bilgilere göre, daha önce harabe olan Aydınlıkevler Mahallesindeki evi kayyum ile yönetilen Batman Belediyesi tarafından yapılmak üzere yıkılan Mehmet Şah Başaran, 31 Mart seçimlerinde belediyenin DEM Parti’ye geçmesinin ardından evindeki çalışmanın durması üzerine eşi ile birlikte belediyeye gitti. Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile görüşen Mehmet Şah Başaran, elinde benzin bidonu ile belediye binası önüne geldi. Belediye binası başkanlık girişi önünde üzerine benzin dökerek, “ben yandım belediye de yansın” diyerek kendini yakmak istedi. Belediye güvenlik görevlileri ve zabıta ekiplerinin müdahalesi ile Mehmet Şah Başaran’ın kendini yakma girişimi engellendi. Olay yerine gelen polis, Başaran’ı gözaltına aldı. Başaran sosyal medya hesabından “Batman halkı bizlere sahip çıkmadınız. Batman Valiliğine, Batman Belediyesine binlerce kez sorunlarımızı anlattım ilgilenen olmadı. Batman Belediyesi söz vermişti evimizin yapımını tamamlayacaktı. Çaresiz durumdayız. Şuanda Batman Belediyesi önündeyim kendimi yakacağım. Üzerime benzin dökmeye çalıştım. Batman Belediye Başkanlığı güvenlik görevlileri bana müdahale etti, küfür ve hakarette bulundu. Bana bir şey olursa Batman Belediye Başkanlığı yetkilileri sorumludur” diye paylaşımda bulundu.
İstanbul İstanbul’da hayvan kaçakçılığı operasyonu: 565 egzotik hayvan ele geçirildi, 36 kişi yakalandı İstanbul polisince çeşitli tarihlerde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, ticareti yasak olan 565 egzotik hayvan ele geçirilirken, 36 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenlerin arasında yavru timsah, maymun, yılan gibi egzotik hayvanların olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre, nesli tehlike altında bulunan ve ticareti yasak olan canlı hayvan ticaretine ilişkin geniş çaplı çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet” eden kişilere yönelik operasyonlarını sürdürdü. Emniyet ekipleri, 11 şüpheli hakkında mahkeme kararı alarak, yasadışı hayvan ticaretinden elde edilen gelirin izini sürdü. Türkiye Bankalar Birliği ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) çalışması yapan polis, soruşturma kapsamında ilk olarak 17 Ocak’tan itibaren gerçekleştirilen teknik ve fiziki takip sonucunda 30 ayrı ara yakalama gerçekleştirdi. Çalışmaların devamında 29 Nisan’da İstanbul merkezli 15 ilde belirlenen 1 işyeri, 2 depo ve 39 farklı eve daha eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve 1 çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve bir tabanca ele geçirildi. Ara yakalamalarla beraber toplamda 36 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem gören şüphelilerin 27’si serbest bırakıldı. Geri kalan 9 kaçakçının ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve yarın adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi.