GENEL - 21 Şubat 2020 Cuma 16:34

Rektör Çamsarı: “Toplumsal değerlerimizin erozyonuna artık dur demeliyiz”

A
A
A
Rektör Çamsarı: “Toplumsal değerlerimizin erozyonuna artık dur demeliyiz”

MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Pedagoji Söyleşileri düzenlendi.

MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Pedagoji Söyleşileri düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Toplumsal değerlerimizin erozyonuna artık karşı çıkmamız ve dur dememiz gerekiyor” dedi.


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün’ün konuk olduğu Pedagoji Söyleşilerinin ilki, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Söyleşiye, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.



“‘Değerler Eğitimi; gençlerimiz, öğrencilerimiz ve ülkemizin geleceği için çok önemli”


Söyleşinin açılışında konuşan Rektör Çamsarı, milli, manevi, insani, vicdani olarak toplumsal değerlere sahip çıkma ve bu değerlerin çocuklara kazandırılmasının, Türkiye’nin geleceğinin garantiye alınması anlamına geldiğini söyledi. Toplumsal değerlerin önemine dikkat çeken Çamsarı, “Toplumsal değerlerimizin erozyonuna artık karşı çıkmamız ve dur dememiz gerekiyor. Eğitim birimlerinin de müfredatlarında yer verdikleri ‘Değerler Eğitimi’; gençlerimiz, öğrencilerimiz ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Ben her derse girdiğimde öğrencilerime, ‘öncelikle iyi bir insan olun’ derim. İyi doktorluk, mesleğini iyi yapma, ondan sonra gelir” diye konuştu.



“Toplumsal değerlerimiz, küresel değerlerin etkisi altında kalıyor”


Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özdemir de ilkini gerçekleştirdikleri Pedagoji Söyleşileri buluşmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Özdemir, bilişim teknolojisinin etkisiyle dünyada çok hızlı bir küreselleşme sürecinin yaşandığını ve bu süreçte namus ve ahlak anlayışı, güven ve himaye kültürü, sadakat, komşuluk ilişkileri, gizlilik ve mahremiyet, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi toplumsal değerlerin, küresel değerlerin etkisi altında ya çözülmekte ya da yeni anlamlarla tekrar yorumlanmakta olduğunun altını çizdi. Özdemir "Eğitim kurumları tarafından, müfredatla ve eğitim programlarıyla vatanını, milletini seven genç kuşaklar tarafından toplumsal değerlerimizin benimsenmesi için çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.


Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Düzgün ise söyleşide eğitimde bireyi yetkinleştirici değerleri anlattı. Prof. Dr. Düzgün, “Değer nedir? Normla ilişkisi nedir?” sorularıyla başladığı ve “değer” ile “yetkinlik” ana başlıkları üzerinde durduğu söyleşide; birer soyut kavram olan milli, dini, kültürel, evrensel değerlerden ve bu değerlerin dünyada nasıl karşılık bulacağından bahsetti. İyi bir insan olma yolunda hayata dair ipuçlarını da anlatan Düzgün, hakkaniyet, adalet, hikmet gibi kavramları, Kuran-ı Kerim’den ve dünyadaki bilim insanlarının eserlerinden de örneklerle ele aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 225 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim alan 225 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Niğde Belediye Başkan Vekili Sebahattin Ecemiş, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, ‘’ İnanıyorum ki öğrencilerimiz, hem fiziksel hem de vicdani temizliğin simgesi olan beyaz önlükleriyle çok iyi birer hekim olacaklar ve ülkemizin güçlü sağlık sistemine daha da güç katacaklardır. 2017 yılında öğrenci alarak eğitim öğretime başlayan üniversitemizin gözbebeği Tıp Fakültemiz, geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını verdi. Hâlihazırda 700’e yakın öğrencisi ve 100’e yakın öğretim elemanıyla tıp alanındaki bilim ve eğitim öğretim hizmetlerine devam eden fakültemiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla şehrimize ve bölgemize üst düzey sağlık hizmetleri vermeyi de sürdürmektedir. Bu yönüyle hem bir eğitim yuvası hem de ülkemizin sağlık sisteminin güçlü ve önemli bir parçası olan Tıp Fakültemiz, sürekli gelişmeye ve geliştirmeye devam etmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak fakültemizin sürekli gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum.’’ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, beyaz önlük giymenin ayrıcalık olduğunu söylediği açıklamasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Önlükleriniz beyaz kalsın asla kirletmeyin. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiç bir zaman bıkkınlık göstermeyin. ‘’ dedi. Öğrenciler adına konuşma yapan dönem birincisi Musa Aydın ise konuşmasında hekim olarak insanlığa karşı sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından alkışlarla sahneye gelen 225 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.