GENEL - 19 Kasım 2020 Perşembe 16:48

Mezitli’de çocuklar haklarını savundu

A
A
A
Mezitli’de çocuklar haklarını savundu

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen Çocuk Hakları Günü etkinliğine katıldı.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen Çocuk Hakları Günü etkinliğine katıldı.


Mezitli Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Binası önünde düzenlenen etkinlikte çocuğun toplumdaki yeri ve hakları konusuna dikkat çekildi. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy, Başkan Yardımcıları Mert Dinçer ve Eylül Koylan tarafından günün anlam ve önemine dair bir açıklamanın yapıldığı etkinlikte, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi okundu. Başkan Tarhan, etkinliğe katılan çocuklara Atatürk’ün kaleme aldığı ‘Nutuk’ kitabını hediye edildi. Etkinlikte, Çocuk Hakları Sergisi de açıldı. Etkinlikte konuşan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, dünyada bir tane çocuğun mutsuz olduğu bir ortamda ilerlemenin anlamsız olduğuna dikkat çekti. Göreve gelmesinin ardından Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi kurduklarını hatırlatan Gelbul, ”Geri kalan 3 yıllık süreçte Mezitli Belediyemizin de öncülüğü ile sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Hepimizin çocukların haklarını alabilmesi için yapması gereken çok şey var. Çocukların en iyi eğitimi almaya, sosyalleşmeye ve sağlıklı bir ortamda yaşamaya, hepsinden de önemlisi çocuk olmaya hakları var” dedi.


Çocuklarına değer veren ve iyi eğitim almasını sağlayan ülkelerin geleceğini garanti altına aldığını vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "İnsan hakları ile çocukların haklarını birbirinden ayırmak çokta mümkün değil. Biz tüm insanlarımızın haklarını alabilmesi için mücadele veriyoruz. Belediye olarak Mezitli’de oturmak koşuluyla spor ve sanat alanında başarılı olan çocukların yurt içinde ve yurt dışında eğitim almalarına ve turnuvalara katılmalarına destek oluyoruz. Çok başarılı çocuklarımız var. Biz her alanda olduğu gibi çalışmalarımızın öznesini çocukların oluşturacağını ifade ediyoruz. Biliyoruz ki aydınlık ve sağlıklı gelecek ancak bugünkü çocukların iyi eğitim almaları, sevgiye doymaları ile mümkündür. Bizlerden daha yetkin, daha çağdaş düşünce yapısına sahip olmalarına bağlıdır. O yüzden çocuklarımıza daha fazla önem veriyoruz. Biz çocuklarımızdan gençlerimizden çok umutluyuz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel’in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi. CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel’in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.