YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 13:06

KOSOVALILARDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A HİZMET ÖDÜLÜ

A
A
A
KOSOVALILARDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A HİZMET ÖDÜLÜ

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kosova Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülüne layık görüldü.
Derneğin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kosova’nin Prizren kentininde düzenlenen törene katılan Başkan Kocamaz, ödülünü Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar’dan aldı. Ödülü vermekten dolayı gurur duyduğunu belirten Lopar, “Başkanımızla kısa bir süre önce tanışmamıza rağmen, sanki 600 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek. Kocamaz’ın Prizren hakkında yazacağı şiiri de Tarsus’ta düzenlenecek şiir etkinliklerinde dinleyeceğiz.” dedi.
Kosava’ya ilk defa geldiğini ifade eden Kocamaz ise, “burada Türklüğün bayrağının yaşamasının ve bu geleneğin korunmasından dolayı gurur duydum. Anadolu’da biz suyun içerisinde bir balık gibi olayın farkında olmayabiliriz, ama sizlerin burada özünüzü korumak için verdiğiniz bu mücadelenin gerçekten takdir edilmesi gerekir.” diye konuştu.
Kocamaz, daha sonra Başkan Yardımcısı Orhan Lopar ve dernek başkanı Tahir Luma’ya Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi. Etem Kazaz, Gülay Krasniç ve Yunus Şimşek’in sunduğu ödül töreninde, Başkan Kocamaz’ın yazdığı şiir ve Süleyman Brina’nın hayatı anlatıldı.
Doğru Yol derneğinin tanıtım filmiyle sona eren geceye, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ahmet Çelik, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Cemil Luma, Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mustafa Altuğ ve derneğin çok sayıda üyesi katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."