GENEL - 12 Nisan 2021 Pazartesi 15:52

Mersin’den İdlib ve Azez’e 11 yardım tırı dualarla yola çıktı

A
A
A
Mersin’den İdlib ve Azez’e 11 yardım tırı dualarla yola çıktı

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından toplanan 11 yardım tırı, dualarla Azez ve İdlib’e uğurlandı.

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından toplanan 11 yardım tırı, dualarla Azez ve İdlib’e uğurlandı. Yardım tırlarıyla Suriye’ye çok sayıda Ramazan kolileri ulaştırılacak.


Mersin İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ’Yolun İyilik Olsun’ temasıyla başlatılan kampanya kapsamında, İdlib ve Azez’e 11 tır yardım gönderdi. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yapılan uğurlama törenine, İl Müftüsü Şaban Kondi, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, il protokol üyeleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.


Burada konuşan İl Müftüsü Şaban Kondi, müftülük olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da hem yurt içi hem de yurt dışında yapacakları yardımlarla fakirin, fukaranın, yetimin, öksüzün iftar sofralarında gönüllerini ve yardımlarını buluşturacaklarını söyledi. Özellikle bu pandemi sürecinde Valilik ve kaymakamlıkların himayelerinde farklı görev ve unvanlarla personelin, yardım organizasyonları yaptığını söyleyen Kondi, "Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin’ ve şifa ayı Ramazan temalarıyla yürüttüğümüz 2021 yılı Ramazan programı kapsamında Mersin İl Müftülüğü olarak, gıda, alışveriş kartı, bayramlık kıyafet gibi hazırlıklarla yardım kampanyalarımızı devam ettiriyoruz. Bu bağlamda, il ve ilçelerimizde farklı yardım türleriyle birlikte 15 bin Ramazan kolisi dağıtımı devam ediyor, 700 yetim ailemizi, hayır sahiplerimizle buluşturuyoruz. Hedefimiz ilimiz genelinde 30 bin ihtiyaç sahibi aileye hayır sahiplerimizin yardımlarını ulaştırmaktır. Bununla birlikte kardeş ilimiz Tunceli ve Hakkari’ye de değişik yardım ve hediyeler gönderiyoruz" dedi.



"Çalışmalarımız ’yer yüzünde iyilik hakim oluncaya dek’ devam edecektir"


Yurt dışında yaşayan yardıma muhtaç insanlara da el uzattıklarını vurgulayan Kondi, "Hayır sahiplerimizin kendi istekleri doğrultusunda Mersin İl Müftülüğü ve TDV kanalı ile Suriye’de Azez ve İdlib’teki mazlum ve mağdur kardeşlerimize, yetim kamplarımıza bugün buradan 11 tırlık Ramazan gıda kolisi gönderiyoruz. Ayrıca Lübnan’ın Trablus bölgesindeki ecdat yadigarı Müslüman kardeşlerimize de Mersinli hayır sahiplerimizin ve Türkiye Diyanet Vakfımızın katkılarıyla yerelden temin edilecek 7 bin 500 Ramazan gıda kolisi dağıtacağız. Bizler yurt dışında yürüttüğümüz bu faaliyetlerle sadece yardım değil, aynı zamanda ülkemizin bayrağını, milletimizin cömertliğini, engin hoşgörüsünü ve tarihi misyonu olan barış ve kardeşliğini götürüyoruz. Gönül köprüleri inşa ediyoruz. Çalışmalarımız ’yer yüzünde iyilik hakim oluncaya dek’ devam edecektir. Bu çalışmada bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından yardım dolu tırlar dualar okunarak uğurlandı. Tırlarla, çok sayıda Ramazan kolisi Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.
Malatya Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında yapıldı. Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Mayıs ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Nisan ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşülürken 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca, “1. Kat Sathi Kaplama Yapım İşi”, “Agrega Üretimi İçin Muhtelif Malzeme Alım İşi”, “Bitüm ve Muhtelif Yol Yapım Malzemesi Alım İşi” ve “Yaya Kaldırımı, Kilit Taşı ve Taş Duvar Yapımı İşi” ve GES Projesi için İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması ve kredi işlemleri için Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplamda 21 gündem maddesi müzakere edilerek karara bağlandı. Toplantının Battalgazi’ye ve Malatya’ya hayır ve bereket getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Belediyemize yararı olan her işte olacağız. Battalgazi’mizi Türkiye’nin markası haline getirecek; bu doğrultuda projelerimizi oluşturacağız. Çalışmalarımıza devam ederken ilçemizin her köşesinde ne ihtiyaç varsa ona göre hareket ediyoruz. Yapılacak çalışmalar belediyenin öncülüğünde gelişiyor. Karşılaşacağınız her yerde kapıları biz açıyoruz, doğal gazı önce biz verdiğimiz, yüklendiğimiz yükümlülük ve taahhütle getiriyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim en büyük önceliğimiz. İnşallah Battalgazi’mizin yararına olacak her şeyin peşinde olacağız; çözüm üreteceğiz, hizmet üreteceğiz” diye konuştu. Toplantı sonrasında gündem dışı konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, Battalgazi Belediyesi’nin borcunun 1 Nisan itibarıyla 120 Milyon 53 Bin TL olduğunu ifade etti. Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını 5 Haziran Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.