SAĞLIK - 17 Nisan 2021 Cumartesi 11:52

Mersin Fenerbahçeliler Derneğinden Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesine destek

A
A
A
Mersin Fenerbahçeliler Derneğinden Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesine destek

Mersin Fenerbahçeliler Derneği, Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümünde yer alan “Çocuk Hasta Oyun Alanı” için tespit edilen eksikleri tamamlayarak, çocuk hastaların boş vakitlerinde kullanmaları için tasarlanan alana destekte bulundu.

Mersin Fenerbahçeliler Derneği, Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümünde yer alan “Çocuk Hasta Oyun Alanı” için tespit edilen eksikleri tamamlayarak, çocuk hastaların boş vakitlerinde kullanmaları için tasarlanan alana destekte bulundu.


Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, Mersin Fenerbahçeliler Derneği, 1-7 Nisan ‘Kanser Haftası’ etkinlikleri kapsamında Onkoloji Hastanesini ziyaret etti. Ziyarette, üniversite yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında Mersin Fenerbahçeliler Derneği, MEÜ Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümündeki Çocuk Hasta Oyun Alanı için tespit edilen eksikleri tamamladı. Bu çerçevede, bölümde bir etkinlik gerçekleştirildi.



“Mersin Fenerbahçeliler Derneğinin vermiş olduğu destek de oldukça önemli”


MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, etkinliğin ardından Mersin Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Onur Karaaslan’ı makamında kabul etti. Rektör Çamsarı, kabulde yaptığı konuşmada, “Fenerbahçe denilince akla ilk gelen tanımlardan biri olan ‘Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu’ kavramı bugün bir kez daha karşılığını bulmuştur. Devletimizin büyük desteği ile şehrimize kazandırdığımız Onkoloji Hastanemiz sadece tedavi hizmeti vermekle kalmayacak; Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi gibi bölümlerimizdeki hocalarımız ile multidisipliner çalışmalara da imza atacak. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz Teknoparkımız, Teknoloji Transfer Ofisimiz ve Genç Girişimci Merkezimizde doğacak fikirler hastanemizi bilim yuvası haline getirecek. Bizler için böylesine önemli olan hastanemize, Mersin Fenerbahçeliler Derneğinin vermiş olduğu destek de oldukça önemlidir. Başta dernek üyeleri olmak üzere tüm Fenerbahçelilere teşekkür ediyoruz” dedi.


Pandemi koşulları nedeniyle titizlik ile gerçekleştirilen ziyarette, Dernek Başkanı Bülent Kütük ve Dernek Genel Sekreteri Onur Karaaslan; kanser ile mücadelede Onkoloji Hastanesinin Mersin için çok büyük bir kazanım olduğu belirttiler. Toplumda farkındalık oluşturacak tüm projelerde bundan sonra da yer alacaklarını ifade eden Kütük ve Karaaslan, hastanede tedavi gören tüm hastalara sağlık dilerken, fedakarca çalışan tüm sağlık personeline de şükranlarını sundu.


Görüşme sonrası Rektör Çamsarı, Onkoloji Hastanesine gerçekleştirdikleri desteklerinden ötürü Mersin Fenerbahçeliler Derneği adına Genel Sekreter Karaaslan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.