EKONOMİ - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 12:48

MTOSB Başkanı Tekli: “Üretmeye devam ediyoruz”

A
A
A
MTOSB Başkanı Tekli: “Üretmeye devam ediyoruz”

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, tam kapanma sürecinde de bakanlıkların genelgeler ile koyduğu kurallar çerçevesinde üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, tam kapanma sürecinde de bakanlıkların genelgeler ile koyduğu kurallar çerçevesinde üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.


MTOSB Başkanı Sabri Tekli, bir açıklama yaparak, hükümetin aldığı kararlar ve İçişleri Bakanlığı genelgesindeki kurallara sonuna kadar riayet ederek üretim hatlarının durmayacağını ifade etti.



“Ülkemizin üretime ihtiyacı var”


Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararının oldukça önemli olduğunun altını çizen Tekli, “Vaka sayılarının azalması ve normalleşmeye geçme açısından alınan tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da iş yerlerimizde işçilerimizin sağlığı açısından üst düzey tedbirlerimizi alarak, yayınlanan genelgelere sonuna kadar riayet ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin hiç olmadığı kadar üretime ihtiyacı var. Dünyanın birçok yerinde üretim hatlarında yavaşlamalar mevcut. Buna karşın ülke tarihimizde görülmemiş ihracat rakamlarına ulaşarak rekor üzerine rekor kırıyoruz. Bu zorlu süreçte sorumluluktan kaçınmadan yatırım yapmaya devam eden sanayicilerimiz var. Üreten, istihdam sağlayan ve ihracata katkıda bulanan tüm sanayicilerimizi teker teker tebrik ediyorum” dedi.



“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”


Sanayiciler olarak üzerlerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Tekli, “Bu süreçte organize sanayi bölgelerinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Organize sanayi bölgelerine yatırım yapan sanayicilerimiz için devletimizin sağladığı imtiyazlar bu zorlu süreci kolaylıkla atlatmamızda büyük etken oluyor. KOBİ’lerimizin içerisinde bulunduğu sıkıntıların farkındayız. Pandeminin getirdiği olumsuzluklar ülkemizi, hatta tüm dünyayı derinden sarstı. Bu süreci daha hızlı atlatabilmemiz için alınan kararlara uymamız, özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Bunu sadece kendi sağlığımız için değil, etrafımızdaki sevdiklerimizin sağlıkları açısından ve bir yıldır devam eden pandemi sürecinde ekonomik açıdan zor günler geçiren KOBİ’lerimizin bir an evvel normal şartlarda çalışmaya başlaması için de yapmalıyız” ifadelerini kullandı.



“Tüm emekçilerimizi kutluyorum”


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde emekçilerin bayramını da kutlayan Tekli, “Başta bölgemizde çalışan 20 bin emekçimiz olmak üzere, alın teri ile emeği, ekmeği için mücadele eden tüm işçilerimizin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. Bir yatırımın en önemli ayağının insan gücü olduğunun bilinciyle tüm dünya için daha güzel 1 Mayıs’lara sağlık ve mutluluk içerisinde kavuşmayı temenni ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalışan vatandaşların katılımıyla domates kasası taşıma, domates çekme ve halat yarışları düzenlendi. Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınlar kıyasıya mücadele etti. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikada 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinci, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarışmasında da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayşe Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sırada yer aldı. Sekiz takımın katıldığı halat çekme yarışmasında ise finalde Kumluca Belediyesi takımıyla karşılaşan Kaşlılar takımı, zorlu mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en fazla domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını söyledi. Yarışmayı birinci olarak bitirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Keyikçi, festival dolayısıyla neşeli bir hafta geçirdiklerini kaydetti. Kaşlılar takımı halat çekme şampiyonu oldu Halat çekme yarışmasında birinci olan Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü de serada çalışan kadınların hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Güçlü, geçen yıl aynı yarışmada ikinci olduklarını belirterek, “Bu yıl birinciliği kaptırmadık” dedi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa bir oyun sergilerken, müzisyen Tuğba Karakuş konser verdi. Yarışma sonunda başarılı olan kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden ‘HUBİTSEM’ sempozyumu Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi (Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi) tarafından, akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu (HUBİTSEM) gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliği ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu hukuk bilişim ve teknoloji sempozyumu gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumda atölye çalışmaları hayata geçirildi. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, İHA muhabirine, gerçekleştirilecek sempozyumun amaçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bilişim Hukuku, Hukuk, Yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu.” Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi bir araya gelerek konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM’ de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile İş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen Dünya’nın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım. Hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yapmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 Barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bu gün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile ağ kumasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların bulunduğu sempozyum, 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında sürecek.