GENEL - 14 Kasım 2021 Pazar 09:38

"El bebek gül bebek" paketlerinin sayısı 20 bine ulaştı

A
A
A
"El bebek gül bebek" paketlerinin sayısı 20 bine ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin “El bebek gül bebek” paketleri, 6-12 aylık bebeği bulunan dar gelirli ailelere önemli oranda katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin “El bebek gül bebek” paketleri, 6-12 aylık bebeği bulunan dar gelirli ailelere önemli oranda katkı sağlıyor. Başladığı günden bu yana binlerce ailenin faydalandığı paketlerin sayısı 20 bine ulaştı.


Pandemi sürecinde artan fiyatlar özellikle dar gelirli aileleri derinden etkiledi. Fiyat artışları bebek maması ve bebek bezlerine de yansıdı. Geçim sıkıntısı çeken bebek sahibi ailelerin derdine Mersin’de Büyükşehir Belediyesi derman oldu. Hayata geçirdiği sosyal projelerle vatandaşların yaralarını saran Büyükşehir, pandeminin ilk aylarında “El bebek gül bebek” projesini hayata geçirdi.


Büyükşehir Belediyesi, pandeminin ilk aylarında kurduğu kriz merkezine başvurup bebek maması talep eden ihtiyaç sahibi ailelere “El bebek gül bebek” paketlerini ulaştırdı. Yaklaşık 20 aydır devam eden proje, zaman içerisinde periyodik yardımlara dönüştü. Asgari ücret ve altında bir bütçeyle geçinmeye başlayan 6-12 aylık bebek sahibi aileler, Teksin uygulamasından başvuruda bulunarak bebek bakım paketlerinden faydalanmaya başladı. Büyükşehrin ailelere ulaştırdığı ve içerisinde bebek maması, bebek bezi, bebek şampuanı, pişik kremi ve ıslak mendil bulunan “El Bebek Gül Bebek” paketlerinin sayısı 20 bine ulaştı. Aileler bu yardımdan ayda bir defa faydalanabiliyor.



“Vatandaşlarımız başvurularını Teksin Mersin üzerinden yapıyorlar”


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, paketin içeriğinden ve şu ana kadar ulaştığı aile sayısından bahsederek, “Vatandaşlarımız başvurularını Teksin Mersin üzerinden yapıyorlar. Bu paketleri 6-12 ay arası bebeği olan vatandaşlarımızın evine 6 ay boyunca periyodik olarak ulaştırıyoruz” dedi.


Başvuruda aranan şartlara da değinen Yıldırım, “Asgari ücret ve asgari ücretin altında geliri olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız bebeğin nüfus cüzdanını ve gelirlerini beyan eden belgeleri Teksin’e yüklüyorlar. Bu ürünlerin zamlandığı şu günlerde vatandaşlarımızın Teksin’den yaptığı başvurular bizler için daha değerli hale geliyor. Paketleri en kısa sürede vatandaşlarımıza ulaştırarak, bu zor günlerde yanlarında oluyoruz” diye konuştu.


9 aylık Evin’in annesi Emine Çalış, fiyat artışları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek, “Eşim asgari ücretle çalışıyor. Zor geçiniyoruz vallahi. Tüp olmuş 165 lira. Yetiştiremiyoruz. 2 tane çocuk var. Biri birinci sınıfa gidiyor. Bir de bu bezler, mama, kıyafet. Zor geçiniyoruz” dedi.


11 aylık Öykü’nün annesi Melisa Duru ise ‘El bebek gül bebek’ paketleri ile yüklerinin hafiflediğini vurgulayarak, “Mama fiyatları aşırı derecede belimizi büktü. Pandemi sürecinde aşırı derecede zorlandık. Sağ olsun Vahap Seçer kampanyasıyla bize çok büyük destek oldu. Bebeğin çok fazla gideri oluyor. Mamasıydı, şampuanıydı, ıslak mendiliydi, kıyafetiydi. Bütçe konusunda bayağı bir sarsıntımız oldu” şeklinde konuştu.


7 aylık Poyraz Yamaç’ın annesi Vesile Tekin de oğlunun çok hareketli olduğunu, çok sık mama tükettiğini belirterek, “Bir yandan bez, mama. Tabi 3 tane çocuk daha var. Onlar da okula gidiyorlar. Bunlar bizi çok zorlamaya başladı ama Başkan Vahap Bey’e böyle bir kampanya yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Gerçek anlamda rahatladık. Her şey pahalı. Geçinemiyoruz yani. Bizi en çok zorlayan da mama zaten. Paketin içinde mamanın da olması bizi daha çok rahatlattı. 2 günde bir mama almak zorundayız. 60 lira oldu fiyatı, hatta bazı yerlerde 65 lira. 2 günde bir 65 lira vermek zor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.
İstanbul Vaclav Cerny: "Goller attığım için mutluyum ama önemli olan takımın kazanması" Fenerbahçe karşısında attığı 2 golle Beşiktaş’a galibiyeti getiren Vaclav Cerny, kendisinin gol atmasından ziyade takımın kazanmasının daha önemli olduğunu belirtti. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların gollerini kaydeden Vaclav Cerny, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz" Çok önemli bir maçı kazandıklarına değinerek sözlerine başlayan Çekyalı futbolcu, "Kazanmayı çok istedik ve sonucunda da maçı kazanan taraf olduk. Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki sene de bu şekilde devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. "2 gol attığım için mutluyum" Cerny, 2 gol attığı için mutlu olduğunu da belirterek, "Ama daha çok mutlu olduğum şey galip gelmemiz. Önemli olan galibiyetti. En önemlisi de bu. Tehlikeli olmayı, gol katkısı vermeyi, gol atmayı, asist yapmayı zaten insanlar benden bekliyor. Benden beklenen bu. Ben bu sorumluluğu seviyorum. Bunun karşılığını verebilmiş olmayı da seviyorum" şeklinde konuştu. "Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız" Ligin ikinci yarısı için hedeflerini hangi yönde belirlediklerinin sorulması üzerine başarılı futbolcu, "Bunu konuşmak için şu an henüz erken. Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız. Önümüzdeki sene sezonun geri kalanında her maçı kazanmak istiyoruz ki hedefimiz de zaten bu olmalı. Her maçı kazanırsak şu anki durumdan daha iyi durumda olacağız" diye konuştu.