- 13 Mayıs 2022 Cuma 10:39

‘Engelsiz Oyun Şenliği’nde renkli görüntüler

A
A
A
‘Engelsiz Oyun Şenliği’nde renkli görüntüler

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlediği ‘Engelsiz Oyun Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlediği ‘Engelsiz Oyun Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Kültür Parkta gün boyunca süren şenliğe bine yakın özel gereksinimli birey katıldı. Engelli bireyler dans, müzik ve sporla coştu.


Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin iş birliğinde gerçekleştirilen Engelsiz Oyun Şenliğine; Floor Curling Mersin İl Temsilciliği, Hemsball Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi de katkı sundu.


‘Sevgi Her Engeli Aşar’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Mersin’deki özel eğitim uygulama okulları, rehabilitasyon merkezleri, Büyükşehir Belediyesinin Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Mola Evlerinde eğitim gören özel bireyler katıldı. Aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Gün boyu 200’er kişilik gruplar halinde Kültür Park Amfi Tiyatroda ağırlanan özel bireyler, ilk olarak beden eğitimi öğretmenleri ve müzik eşliğinde dans ederek ısınma hareketleri yaptı. Ardından curling yapan özel bireyler, şişme oyun alanında langırt oynadı.


Gün boyu sportif etkinliklerle dolu dolu bir gün yaşayan özel bireyler, voleyboldan badmintona, basketboldan futbola, ilk yerli ve milli spor branşı olan hemsballdan çuval, halat ve parkur yarışına kadar pek çok farklı etkinlik sayesinde eğlenceli bir gün geçirdi. Özel bireylerin uçurtma da uçurduğu etkinlik, sahilde renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, Engelsiz Halk Oyunları Ekibi de gösterilerini sergiledi.



“Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek”


Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, etkinliğin detaylarını paylaşarak, “Bugün yaklaşık bin öğrenciyi bu şenliğimizde ağırlıyoruz. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek” dedi.



“Bütün bireylerin eğitime ve spor yapmaya ihtiyacı var”


Hemsball Mersin İl Temsilcisi Füsun Topkara da özel bireylerle bir arada olmanın çok keyifli ve mutluluk verici bir duygu olduğunu belirterek, “Çünkü bütün bireylerin eğitime ve spor yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hemsball da 3’ten 93’e bütün bireylerin oynayabileceği bir branş. Bütün çocuklarımıza otizmli, down sendromlu, ortopedik engelli sporcularımıza hemsballu öğretebiliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.