YEREL HABERLER - 19 Nisan 2013 Cuma 13:55

`SAÇ TASARIMINDA NOSTALJİK MOTİFLER`

A
A
A
`SAÇ TASARIMINDA NOSTALJİK MOTİFLER`

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19`ncusu düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği, çeşitli etkinliklerle sürüyor.
Şenlik kapsamında, MEÜ Teknik Bilimler Yüksekokulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin, `Saç Tasarımlarında Nostaljik Motifler` konseptli saç ve makyaj tasarımları sergilendi. Amfi Tiyatro`da öğrenciler tarafından sunulan bir defileyle sergilenen tasarımlar, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Rıfat Aytar danışmanlığında tasarlanan defile, 23`ü tasarımcı ve uygulayıcı, 23`ü de konu mankeni olmak üzere 46 öğrenci tarafından hazırlandı. Yenilik, yaratıcılık ve sanatsal formasyonun önemini ortaya koymak ve sanatı dil aracı olarak kullanmanın öneminin vurgulanmasını amaçlayan defilede, kadına şiddet ve barışı simgeleyen tasarımlar dikkat çekti. Defile, geçmişin tasarımları ile bugünün motiflerinin sentezlenerek farklı bir estetik bütünlüğün oluşturulmasıyla göze çarptı.
Şenlik kapsamında ayrıca, Kültür ve Edebiyat Topluluğu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği `Aşık Atışması`, Adana ve Mersinli aşıkları öğrencilerle buluşturdu. Şenlik kapsamında düzenlen atışmaya Aşık Feymani, Aşık Mahrumi, Aşık Eyyubi ve Ahmet Kocayel katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Hayali hostes olmaktı trafik kazası hayatını kararttı Adana’da arkadaşlarının ısrarı üzerine gece dışarı çıkınca bindiği otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu hem bedensel engelli kalan hem de konuşma kabiliyetini kaybeden genç kızın hayali hostes olmaktıEdinilen bilgiye göre kaza, Sarıçam ilçesine bağlı Ahmet Zenbilci Bulvarı’nda 10 Aralık günü meydana geldi. Tofaş marka 20 AGR 112 plakalı otomobilin park halindeki 01 CTV 81 plakalı tıra arkadan çarptığı kaza anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde sıkışan 5 kişiyi çıkarttı. Kazada hastaneye kaldırılan bir kişi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken 4 kişi ağır yaralandı. Ağır yaralılardan biri olan Firdevs Erol (16) ise yapılan tedaviler sonucunda hayata tutundu. 10 Aralık tarihinde gerçekleşen kazada ağır yaralanan Erol, en büyük hayali hostes olmaktı. Doktorlardan alınan bilgiye göre kazada ağır yaralanan Erol’un tekrar yürüyebilmesi için 2 yıl boyunca fizik tedavi görmesi gerekecek. Aynı zamanda Erol konuşma kabiliyetini de kaybetti.“İşe giderken izin istedi vermedim, kaza haberini aldım”Olay günü işe giderken kızının kendisinden dışarı çıkmak için izin istediğini fakat izin vermediğini ifade eden Hatice Atay (35), “İzin vermemiştim fakat arkadaşlarının ısrarı ile çıkmıştı. İşyerine vardığımda arkadaşları kazanın olduğunu arayıp bana söylediler. 2 ay yoğun bakımda yattı şu an tedavilerine evde devam ediyoruz” diye konuştu.“Kızımın durumundan kaynaklı işten ayrıldım”Kızının durumundan dolayı ona bakmak için işten ayrıldığını belirten Atay, “Şu an evdeyim, çalışmadığım için de maddi durumumuz biraz kısıtlı ama elimden geldiği kadar kızımı desteklemeye çalışıyorum” dedi.“Kızımın en hızlı şekilde iyileşmesini istiyorum”Çeşitli yardımlarla Firdevs’i fizik tedaviye götürdüğünü ifade eden Atay, “Şu an kızım fizik tedavi alıyor. Fizik tedavi almasının en büyük sebebi çevremin, ailemin yardımcı olması, onların desteği olmasa buralara kadar gelemezdik. Şu an kızımın daha hızlı iyileşmesini istiyorum. Özel doktora götürmek tabi ki isterim fakat imkanlar el vermiyor. Devlet hastanelerinde ki doktorlar da çok güzel ilgileniyor fakat onların vakitleri kısıtlı olduğu için pek fazla ilgilenemiyorlar" ifadesini kullandı“Firdevs’in en büyük hayali hostes olmaktı”Kızının çok hareketli cıvıl cıvıl olduğunu ve en büyük hayalinin hostes olduğunu söyleyen Atay, “Hostes olmak için son senesini dışardan okuyup hostes olmak için hazırlanıyordu. Allah izin verirse tedavilerinin ardından da hostes olacak kızım. Bu hayalini gerçekleştirebilmesi için doktorlar tedavi sürecinin tedaviye bağlı olarak 1-2 sürebileceğini söylediler” diye konuştu.