YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 11:02

KAVŞAK VE REFÜJLER ÇİÇEKLENDİ

A
A
A
KAVŞAK VE REFÜJLER ÇİÇEKLENDİ

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, kavşak ve refüjlerin bakımını yaparak çiçek dikimi gerçekleştirdiği bildirildi.
Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki kavşak ve refüj düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, bu kapsamda başlatılan çalışmalarda, bölgedeki cadde ve bulvarlarda toprak serimi, taş ayıklama ve sürüm işlemlerinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki seralarda yetiştirilen mevsimlik çiçeklerin dikiminin yapıldığı ifade edildi.
Yılda 150 bin mevsimlik çiçek yetiştirdiklerini ve bunları ilçedeki cadde ve bulvar boylarının yanı sıra parklara diktiklerini dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çevre güzelliğinin kentin vizyonuna ve modern hayata katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu söyledi. Kış aylarında insanlara baharı yaşatmak istediklerini vurgulayan Tuna, cadde ve bulvarlarda bulunan refüjlerde gerekli çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Tuna, “Göreve geldiğimiz günden bugüne sorumlu belediyecilik anlayışla cadde ve bulvarların bakımını üstlendik. Özellikle ilçemizin otoban girişinde olması nedeniyle dışarıdan gelen misafirlerin kent hakkındaki ilk yorumlarını düşünerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Toroslar’ı yeşili ile öne çıkan bir ilçe konumuna getirdiklerine de vurgu yapan Tuna, “8 yıl önce görevi devir aldığımızda yaptığımız çalışmalarla 56 olan park sayısını 118’e, 108 bin m2 alan olan yeşil alan miktarını da 650 bin m2’ye çıkardık. Bu çalışmalarımızla Toroslar’ın görünümü değişti. Cadde ve sokaklarımızda göze çarpan güzellikler meydana getirdik” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de STK temsilcileri selden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret etti Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve oda başkanları selden etkilenen esnafı iş yerlerinde, vatandaşları da evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cizre’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç su altında kalmıştı. Cizre’de faaliyet gösteren STK temsilcileri ve oda başkanları selden zarar gören esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Aralarında Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sarıyıldız, Şırnak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Behmen Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Sedat Hökenek Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Halil Geleri, Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Güneş ve Şırnak Barosu avukatlarının da bulunduğu heyet selden etkilenen mahalleleri dolaşıp vatandaşları evlerinde, esnafı da iş yerlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ev ve iş yerlerini tek tek dolaşan STK temsilcileri ve oda başkanları sel felaketinin oluşturduğu tahribatı en kısa sürede gidermek için ilgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, esnaf ve vatandaşlarla dayanışma içinde olacaklarını ve doğan zararın ivedi bir şekilde giderilmesi adına şehrin tüm STK bileşenleri olarak çaba göstereceklerini ifade etti.
İstanbul Dünyanın farklı ülkelerinden mühendis kızlar İstanbul’da buluşacak Limak Şirketler Grubu’nun, STEM alanlarında kadın istihdamını artırmayı amaçlayan ve ülke sınırlarını aşarak küresel bir sosyal etki hareketine dönüşen projesi Global Engineer Girls (GEG) 10-12 Mayıs tarihleri arasında Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen mühendis kızları İstanbul’da ağırlayacak. Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında, 2015 yılından bu yana başarıyla yürütülen ve ülke sınırlarını aşan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ Projesi, bugün Global Engineer Girls (GEG) adı altında yeniden tasarlanarak Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan’da da faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG Projesi; sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor. Geleneksel buluşma global oldu Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin Mühendis Kızları’nı bir araya getiren ve geleneksel hale gelen buluşmanın bu yıl yedincisi düzenlenecek. Mühendislik öğrencilerini, mezunları, mentörleri ve rol model konuşmacıları bir araya getiren etkinlik, ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleşecek. Erkek egemen sektörlerde geleceğin kadın mühendislerine ilham veren GEG Projesi kapsamında farklı ülkelerden mühendis kızlar, 10-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da buluşacak. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Kosova Büyükelçisi Agon Vrenezi, Suudi Arabistan Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Fahad Assaad Abualnasr ve pek çok sürpriz ünlü ismin katılımıyla gerçekleşecek ‘Global Engineer Girls 2024 İstanbul Buluşması’na; Limak Şirketler Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler olan Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan’dan ve Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen mühendis kızlar katılım sağlayacak. Ünlü ve alanında yetkin konuklar Program boyunca çeşitli atölyeler ve eğitim programları, rol model konuşmacılar ile interaktif söyleşiler ve mentor - mentee görüşmeleri gerçekleştirilecek. Buluşmada akademi, sanat, moda ve müzik camiasından alanlarında fark oluşturan isimler, katılımcılara ilham veren hikâyelerini aktaracak.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar, “Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz” Kocasinan Belediyesi Masa Tenisi sporcusu Ayten Ceren Kahraman, Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampı için Fransa’ya gitti. Milli sporcuya kampta başarılar dileyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, masa tenisinde Milli Takıma en fazla sporcu gönderen kulüp olduklarını söyledi. Kocasinan Belediyesi olarak masa tenisinde büyük başarılara imza attıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikli olarak Milli Takım sporcularımızı ve Milli Takım Antrenörü Halil Adak ile Kemal Balım’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Sporcularımızın masa tenisinde elde ettiği başarılar Kayseri’nin masa tenisinde çok ileri seviyede olduğunun bir göstergesidir. Kulübümüz sayesinde Kayseri, Masa tenisinde Türkiye sıralamasında en başarılı il unvanını koruyor. Her zaman Milli Takıma en fazla sporcu gönderen takım olarak gururluyuz. Sporcularımız, ay yıldızlı formayı layıkıyla taşıyıp, İstiklal Marşımızı Uluslararası camiada okutturarak, her defasında bizim gururumuz oluyorlar. Ayrıca diğer birçok takım transfer yaparak, liglerde mücadele ederken, bizde ise alt yapımızdan yetişen minik sporcularımız, almış oldukları bayrağı daha üst seviyelere çıkarmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Kendi alt yapımızdan yetişen başarılı sporcularımızı, yetiştirmeye ve her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz. Sporcularımızın daha da önemli dereceler elde edeceklerine inancım sonsuz. Daha büyük başarılar için tüm sporcularımıza her zaman desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye ve uluslararası müsabakalarda ‘Kocasinan’ adı hızla yükseldiğini sözlerine ekledi.
Kayseri Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Kayseri Model Fabrika (KMF) arasında “Mühendis Geliştirme Programı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, hem endüstride iş arayışı içerisinde olan genç mühendislere fırsat tanınması hem de sanayicinin mühendis ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Protokol imza töreninde konuşan KAYSO ve KMF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Bu programda önceliğimiz, vereceğimiz eğitimlerle mezun olmuş endüstri mühendislerimizi geliştirmek, aynı zamanda sanayicilerimizin mühendis ihtiyacını karşılamak olacak. İş arayan genç mühendislerimize Kayseri Model Fabrikamız aracılığı ile 5 gün yalın teknikler, 3 gün de dijitalleşme konularında eğitimler vereceğiz. Daha sonra da sanayideki yalın dönüşüm projelerinde genç mühendislerimize fırsatlar vererek, onların gelişmesine ve istihdam olmalarına destek olacağız” dedi. Başkan Büyüksimitci, eğitim alan genç mühendislerin Kayseri Model Fabrika’nın sanayicilere uyguladığı 5 aylık Yalın Dönüşüm Projelerinde haftada bir görev alarak saha deneyimi kazanacaklarını da söyledi. Projenin hedef kitlesinin tercihen endüstri mühendisleri olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Bunun yanı sıra üniversitelerimizin makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya diğer mühendislik bölümlerinden mezun olmuş ve herhangi bir işletmede çalışmayan gençler programa katılabilecekler. İlgilenen arkadaşlarımız detaylı bilgileri hem Odamızdan hem de model fabrikamızdan alabilirler. Kendini geliştirmek isteyen ve iş arayan gençlerimizi programa katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.