ASAYİŞ - 31 Ocak 2012 Salı 13:13

MERSİN`DE ASAYİŞ BERKEMAL

A
A
A
MERSİN`DE ASAYİŞ BERKEMAL

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, Mersin’de asayiş olaylarında geçmiş yıllara göre büyük bir düşüş kaydedildiğini belirterek, kentte asayişin berkemal olduğunu söyledi.
Özlü, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Bebek ile birlikte düzenlediği toplantıda, 2011 yılında Mersin’de meydana gelen asayiş olaylarına yönelik istatistiki bilgiler verdi. 2011 yılı rakamlarına göre fuhuş ve kumar suçlarındaki yakalama oranlarının yüksekliği ile hırsızlık, gasp ve yankesicilik gibi önlenebilir suçlardaki azalmanın polisin başarısını ortaya koyduğunu ifade eden Özlü, evden hırsızlıklarda yüzde 3, iş yerinden hırsızlıklarda yüzde 13 ve otodan hırsızlıklarda ise yüzde 20’lik bir düşüş
yaşandığını belirterek, "Ortalama hırsızlıklarda yüzde 15-20 arasında bir düşüş var. Bu da bizim açımızdan önemli. Biz hırsızlıkların hepsini aynı kapsamda değerlendirmiyoruz. Özellikle üzerinde durduğumuz ve azaltılmasını, önlenmesini istediğimiz hırsızlıkların en başında evden hırsızlık olayları gelmektedir. Evden yapılan bir hırsızlığın orada oturan insanlar açısından da çok önemi var. Hırsızlığa maruz kalan birisi o evde bir daha oturmak istemiyor. Dolayısıyla güvenlik algısında bir zafiyet
oluşturuyor. Psikolojik bunalıma giren bayanlar oluyor. Bu nedenle biz evden hırsızlıkları ilk sırada tutuyoruz" dedi.
Kapkaç olaylarının bir dönem insanların kabusu haline geldiğini hatırlatan Özlü, bu suçun önlenmesinde özellikle ’yıldırım ve güven timleri’nin çok etkili olduğunu dile getirerek, "Son dönemde bu suçlarla mücadelede büyük başarı sağlandı. Bu suçlarda da ciddi bir düşüşü var. Mersin’de bir önceki yıla göre yüzde 24 düşüş kaydedildi" diye konuştu.
Motorsiklet hırsızlıklarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Özlü, ’suçun kara deliği’ olarak nitelendirilen bu suçlarla ilgili olarak önemli çalışmalar yaptıklarını, geçen yıl yakalanan bin 100 motorsikletin parçalanarak yeniden ekonomiye kazandırıldığını belirtti. Bir çok suçun motorsikletlerle işlendiğine dikkat çeken Özlü, bu konudaki çalışmaların aralıksız süreceğini vurguladı.
2011 yılında 25 cinayet olayının meydana geldiğini söyleyen Serdar Özlü, bu cinayetlerin tamamının faili belli olduğunu, bir kaç faili firar olan cinayet zanlılarının da yurt dışına kaçtıklarından dolayı yakalanamadığını ifade etti. Özlü, son 12 yılda Mersin’de 24 faili meçhul cinayet bulunduğunu belirtti. Özlü, Mersin’deki intihar olaylarında yüzde 3, intihara teşebbüs olaylarında ise yüzde 10’luk bir düşüş kaydedildiğini ifade etti.
Özlü, konuşmasının sonunda Mersin’de asayişin berkemal olduğunu dile getirerek, polisin halkın huzuru ve güvenliği için 24 saat görev başında olduğunu söyledi. Hırsızlık olaylarının önlenmesinde vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen Özlü, toplu yaşam alanı olan sitelerde mutlaka özel güvenlik görevlilerinin çalıştırılmasını, apartmanlarda ise her önüne gelene kapının açılmamasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32