YEREL HABERLER - 10 Mart 2014 Pazartesi 16:19

Toroslar’da İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması Düzenlenecek

A
A
A
Toroslar’da İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması Düzenlenecek

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bu yıl da “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması” düzenleyecek.
Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda 12 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek yarışmaya, ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan 42 öğrenci katılacak. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen 3 öğretmen jürinin önünde milli marşın mısralarını okuyacak olan öğrenciler, yarışmada diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gençlerden Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmalarını istedi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yılında da İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması düzenleyeceklerini belirten Tuna, “Tam 93 yıl önce üstat Mehmet Akif Ersoy, duygu ve heyecanını mısralara dökerken düzenlenen yarışmaya katılmış ve bu yüce marş bizim milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Biz de Toroslar Belediyesi olarak Türk milletinin ortak değerleri olan milli kültür, tarih şuuru, vatan ve bayrak sevgisine her zaman sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. İstiklal Marşı ruhu, bu ülkeyi vatan yapan değerlerin en başında gelir. Önemli olan birinciyi seçmek değil, İstiklal Marşı ruhunu çocuklarımıza verebilmektir. Milli marşımızı anlamak ülkemizin değerini de anlamak demektir. Bu yarışmayla öğrencilerin de aynı duyguyu yaşamalarını istiyor ve yarışmaya katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verilecek. Ödüller, yine aynı gün düzenlenecek törenle dereceye girenlere takdim edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)