YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 18:09

Bakan Müezzinoğlu Mersin’de

A
A
A
Bakan Müezzinoğlu Mersin’de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin her alanda gelişip büyümesinden rahatsız ve huzursuz olanlar bulunduğunu belirterek, muhalefete yüklendi ve “AK Parti’nin hizmetlerinden Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız oluyor ama ey Kılıçdaroğlu sen niye rahatsız oluyorsun? Ey milliyetçi geçinen Milliyetçi Hareket Partisi sen niye rahatsız oluyorsun?” dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, merkez Toroslar ilçesinde Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen 330 dönüm arazi üzerine inşa edilecek Mersin Şehir Hastanesi’nin temelini attı. Korukent Mahallesi’nde yap-işlet-devret modeli ile yapılacak hastanenin temel atma törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eski Ekonomi Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.
Bakan Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, 11 yıl önce sağlığı teslim aldıklarında memur, emekli, SSK’lının perişan durumda olduğunu, fakir fukaranın ise 'Allah yardımcısı olsun' denilen bir durumda bulunduğunu kaydetti. AK Parti iktidar olduktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fakir fukara, engelli, yaşlı hak ettiği sağlık hizmetlerini en kısa yoldan en ideal şekilde alacak” dediğini ve tüm takipleri de kendisi yaparak bugünkü noktaya geldiklerini aktaran Müezzinoğlu, 2002 yılında 20 bin vatandaşa bir poliklinik odası düşerken, bugün 2 bin vatandaşa bir poliklinik odası düştüğünü dile getirdi. Vatandaşları aile hekimleri ve uzmanlarla buluşturduklarına işaret eden Müezzinoğlu, “Sağlık teknolojisinin her alanında artık her merkezde herhangi bir engelle karşılaşmadan sağlık hizmeti sunuyoruz. Bebek yoğun bakım ünite sayımız 671’di, şu anda bu rakam 7 bin sayısının üzerine çıktı. Yetişkin yoğun bakım sayımız 876’ydı, bugün 11 bin rakamına ulaştı. Şimdi artık sağlıkta doktora, hizmete, radyolojiye, laboratuara, ilaca ulaşmakta herhangi bir engel tanımıyoruz ve bırakmadık. Şimdi artık bu şehir hastaneleri ile dünya standartları üzerinde bir hedefe koşuyoruz. Mersin'de artık bin 250 yataklı bu hastane kadın doğum, genel hastane, çocuk, onkoloji, kardiyoloji bölümleri ve AMATEM merkezleri ile sağlıkta farklı bir bölge olacak” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Türkiye’nin büyüyüp gelişmesinden rahatsız ve huzursuz olanlar olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, törene katılanlara, “Onlara hep birlikte milletçe 30 Mart akşamı bir ders veremeye hazır mıyız?” diye sordu.
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Müezzinoğlu, “Ey Kılıçdaroğlu, sen şehir hastanesinin, ambulans helikopterin ne olduğunu bilir misin? Bilmezsin, çünkü senin SSK Genel Müdürü olduğun dönemde vatandaş bırak ambulansı ilaç bulamıyordu” ifadelerini kullandı.
Şehir hastaneleriyle sağlığın özelleştirileceğini iddia edenlerin yalan söylediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, “Bizim vizyonumuzu, hayallerimizi yakalayamadıkları, akılları ermediği için zannediyorlar ki, özel sektörün imkanları ile yaptırdığımız bu hastaneleri özel sektör işletecek. Yok ya, biz devlet olarak bu imkanlarla vatandaşımıza Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da ne varsa Türkiye’de de o olacak diyoruz. Bunun için özel sektör de artık Sağlık Bakanlığı ile yarışamıyor, çünkü bu hastanelerin yapılıp, işletilebilmesi mümkün değil. Biz hastanelerin finansmanını özel sektör ile temin ediyoruz. Burayı işletirken kira bedeli ödeyeceğiz ama bu hastaneler devletin, milletin hastanesi olacak ve bu millete en ideal, modern hizmetleri burada sunacağız” şeklinde konuştu.
Bu hastanelerle sağlık turizminin de gelişeceğini ve Türkiye’nin bundan gelir elde edeceğini söyleyen Müezzinoğlu, şunları söyledi: “10 yıl önce bu ülkede cebinde parası olan vatandaşımız her yıl yurtdışına gidiyordu tedavi için ve oralara 1,5 milyar dolar paramız gidiyordu. Şimdi Almanya’dan, Hollanda’da, Rusya’dan, Türki Cumhuriyetlerden, Arap ülkelerinden geliyorlar, 2,5 milyar dolar bu ülkeye sağlık turizmi ile gelir getiriyorlar. 5 yıl sonra bu rakamı 10 milyar doların üzerine çıkaracağız. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü ile 20-25 milyar dolar sağlık turizminden gelir elde edeceğiz.”
“HİZMETLERDEN RAHATSIZ OLMAYIN”
Bütün bunları, millet ile bütünleşmiş bir AK Parti’nin milleti ile başardığını, milleti ile koşan Başbakan Erdoğan’ın artık dünya lideri konumuna geldiğini belirten Müezzinoğlu, muhalefet partilerini eleştirdi ve “Artık dünya ile yarışan bir noktadayız. Artık şehir hastanelerini yapıyor, dünyanın 3. büyük havaalanını yapıyoruz. Kanal İstanbul’u yapıyoruz. Bundan Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail rahatsız oluyor ama ey Kılıçdaroğlu sen niye rahatsız oluyorsun? Ey milliyetçi geçinen Milliyetçi Hareket Partisi sen niye rahatsız oluyorsun?” dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun MHP’yi eleştirmesi üzerine, MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Tuna ile birlikte törene katılan MHP’li bir grup, Müezzinoğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. Bunun üzerine gruba seslenen Müezzinoğlu, “Milliyetçi gençler, hizmettedir milliyet, millet hizmet yaparsan vardır. Millilik ay yıldızlı bayrağa hizmet etmektir, milleti kucaklamaktadır, milletle beraber yürümektedir, bu hizmetleri yapmaktadır. Bu hizmetlerden rahatsız olmayın, gelin sizinle beraber bu hizmetleri yapalım. Hiç rahatsız olmayın. Bu milletle beraber yürürseniz, bu millet sizinle beraber koşar. Sizi de iktidar yaptı ve gördü. 35 yıl bu ülkeye sağlık hizmeti yaptınız, memnuniyeti varsa başının üstünde taşır, yoksa elinin tersiyle iter, hizmet edecek olanı getirir. Biz sandıktan başka güç tanımıyoruz. Milletin, sandığın iradesine tuzak kuranlara 30 Mart akşamı bu millet yeniden bir ders verecek. Bu derse millete tuzak kuranlar hazır olsun” diye konuştu.
Şehir hastanesinin Mersin’e hayırlı olmasını dileyen Müezzinoğlu, Mersinlilerden 30 Mart seçimi için destek istedi.
“ALLAH’TAN BAŞKA KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEM”
Kürsüye “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları ile gelen eski Ekonomi Bakanı Çağlayan ise “Oradan eğik gözükmüyorum değil mi, dimdik görünüyorum” yanıtını verdi. Arkasında Başbakan'ın ve milletin desteği olduğunu belirten Çağlayan, “Böyle bir desteği olan Zafer Çağlayan Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmez. Allah'ın izniyle bizi kimse eğemez, eğmeye de gücü yetmez. Bizi millet getirdi, millet götürür. Biz sizlere hükmetmeye değil, hizmetkar olmaya geldik ve 24 saat gece gündüz hizmetkarlığa devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mersin Şehir Hastanesi'ne yatırımcıların 320 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getiren Çağlayan, hastanenin Mersin’e hayırlı olmasını diledi. AK Parti iktidarının ülke genelinde ve Mersin’de yaptığı hizmetleri anlatan Çağlayan, sağlık hizmetinde AK Parti iktidarlarından önceki dönemi anımsatarak, törene katılanlardan, bu seçimde ilk defa oy kullanacak gençlere 12 yıl önceki Türkiye’yi anımsatmalarını istedi.
“Yüreklerinizin sızladığını, Zafer Çağlayan’dan dolayı üzüldüğünüzü biliyorum” diyen Çağlayan, 17 Aralık tarihinden önce siyaseti bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, şöyle devam etti: “Ama çıktığımız bu yolda Allah’tan başka kimse bizi bir milim dahi geri götüremez. 17 Aralık öncesinde siyaseti bu dönem ile beraber noktalayacağımı söylemiştim. Mersin’e hizmet etmekten şeref ve gurur duyacağımı söylemiştim. Ama sanayiciliğe dönüp kendime dana fazla zaman ayırmam gerektiğini söylemiştim. Ama 17 Aralık’ta Başbakanımıza, bana ve aileme yapılan haksızlığı ve sizin bize nasıl sahip çıktığınızı gördükten sonra siyasete inadına, ölümüne devam edeceğimi söylemek istiyorum. Çünkü bu ülke bizden daha çok hizmet bekliyor, yapmamız gereken daha çok işler var. Bu ülkeyi Başbakanımız ile birlikte refahı daha iyi yerlere getirmek istiyoruz.”
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte Mersin Şehir Hastanesi’nin temelini attı. Müezzinoğlu, hastaneyi yapacak müteahhit firma sahibinden hastanenin 23 Nisan 2016 tarihinde bitirilmesi sözünü de alarak, butona bastı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Arslan, Çameli’nin güçlü kadınlarını yalnız bırakmadı DENİZLİ (İHA) – Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışında emekçi kadınları yalnız bırakmadı. Çameli ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışı gerçekleşti. Kadınların güçlenmesine odaklanılan etkinliğe Çameli İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ve eşi Hakim Büşra Purtul Sözen, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, Çameli İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, MHP İlçe Başkanı Murat Genç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nesibe Keskin, Elmalı Mahallesi Muhtarı Fatih Maden ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışında, bölgedeki kadın girişimcilerin önemine vurgu yapan Başkan Cengiz Arslan, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasının toplumun kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ise kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin önemine değinerek, kooperatifin açılışının bölgedeki kadın girişimciler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Ardından, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi ve kafenin kapıları resmen açıldı. Katılımcılar, Kadın Kooperatifi Başkanı Firdevs Eriş ile birlikte kafeyi gezip ardından kadınların el işçiliği atölyesinde üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Yerel kadınların emeğiyle oluşturulan bu ürünler, bölgenin kültürel zenginliğini ve el sanatlarının önemini yansıtıyor. Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Kafenin açılışı, kadınların gücünü ve potansiyelini ortaya koymak adına önemli bir adım oldu. Bu tür inisiyatifler, toplumun her kesimine ilham veriyor ve kadınların ekonomik bağımsızlığını destekleyerek toplumsal dönüşümü sağlıyor.
Bingöl Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mart ve Nisan aylarında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, toplamda 104 kişinin yakalanarak tutuklandığını bildirdi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, asayiş ve güvenlik basın bilgilendirme toplantısında, Mart ve Nisan aylarında yapılan faaliyetleri açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2 ay içinde gerçekleştirdiği faaliyetleri açıklayan Vali Usta, Bingöl’ün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Vali Usta, “Güvenlik güçlerimizle birlikte Bingölümüzün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmak ve bu şehrin bir huzur kenti olma özelliğini en az sorunla yarınlara taşımaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah. Aile birliğini derinden sarsan, gençlerimizin aydınlık yarınlarını çalan ve toplumsal bünyede iyileştirilmesi güç yaralar açan bu organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle ne kadar büyük olurlarsa olsunlar peşlerini bırakmayacak ve mutlaka adalete teslim edeceğiz” dedi. 104 kişi tutuklandı 5 ile 20 yıl arasında değişen cezalar nedeniyle aranması bulunan şahısların yakalandığını belirten Vali Usta, “Aranan Şahısların Yakalanması Kapsamında: Kamu düzeninin devamının sağlanması ve suç ve suçluyla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 0-5 yıl arası aranan 84 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 15 şahıs, 10-20 yıl arası aranan 4 şahıs, 20 yıl ve üzeri aranan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranan 137 şahıs olmak üzere toplam 241 şahıs yakalanmış, 104 şahıs tutuklanmıştır” diye konuştu. 15 sığınak imha edildi Yine terör örgütlerine karşı faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Vali Usta, “Terörle Mücadele Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet ifa edilmiş olup yapılan operasyonlar neticesinde; PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında 8, DEAŞ Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 1, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 4 olmak üzere toplam 13 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. Bu olaylarda toplam 6 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 7 şahıs ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde; 15 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, 1 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 3 kg amonyum nitrat, 38 adet tüp, 25 adet pil, 3 adet akü, 25 metre elektrik kablosu ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” dedi. Vali Usta’nın basın açıklamasına İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan da eşlik etti.
Balıkesir Başkan Akın belediyenin borcunu belgelerle açıkladı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önceki dönemden devraldığı belediyenin 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 liralık borcu ile alakalı merak edilenleri belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı. Bir televizyon programına konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Türkiye gündemine düşen “15 milyar 428 milyon 985 bin 173 liralık” borç ile ilgili soruları cevapladı. Akın, "Borçların üç temel unsuru var. Birincisi belediyenin genel bütçe borçları, yani İller Bankası, diğer bankalar, yapılandırılmış vergi borçları, yapılandırılmış SGK borçları, iştiraklere olan borçlar, müteahhitlere ve firmalara olan borçlar. Yani bu altı kalemin toplamı 5 milyar 965 milyon 748 bin lira. Anapara bu. Bu borçların dört kalemine faiz işliyor. Faiz borcu da 4 milyar 800 milyon 336 bin lira. Anapara ve faiz olduğu zaman 10 milyar 766 milyon 85 bin 244 lira. Bu kayıtlara uygundu, mührünün basıldığı evraklardan bunları söylüyorum. İkincisi de BASKİ borçları. BASKİ borçları da 29 alt kalemde toplandı. Mülkiye başmüfettişi ve denetim birimleri tarafından kalem kalem incelendi. BASKİ borçları da 3 milyar 492 milyon 719 bin 924 lira. Üçüncüsü de şirketler. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin 8 alt şirketiyle birlikte tam 12 tane şirketi var. Bu şirketlerin toplam borcu da 1 milyar 170 milyon 79 bin lira. Bu üç unsura baktığımız zaman miktar 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 lira çıkıyor. Sadece son 15 ayda doğrudan temin sayısı, açık ihale, pazarlık usulü yapılan ihalelerin sayısının 6 katı. 2023 yılında Sayıştay raporunda da doğrudan teminde yüzde 10 sınırının aşıldığı söylenmiş. Sayıştay defalarca dile getirmiş. Böyle büyük bir devasa borç. 12 milyarlık bir bütçemiz var, 15 milyarın üzerinde bir borcumuz var. Tüm borçlarımızdan bahsediyorum. ‘Büyük bir borcumuz var, hizmetlerden geri kalacağız’, asla böyle bir şey olmayacak. Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Hepsinin altından kalkacağız. Açık ve şeffaf bir yönetimle tasarrufumuzu edeceğiz, hizmetlerimize devam edeceğiz. Çalışmalarımız aksamayacak, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Balıkesir iddia ediyorum Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.
Kahramanmaraş Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi Kahramanmaraş’ta Şehir Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceğini öne sürülen veliler, bu duruma tepki gösterdi. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yaklaşık 280 öğrencinin eğitim gördüğü 35 derslikli Şehit Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceği iddiaları üzerine veliler okulda toplandı. Çocuklarının başka okula nakledilmesine karşı çıkan veliler, okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinin hem kendilerini hem de çocuklarını mağdur edeceğini savundu. Müdürlüğün kendilerini yönlendirdiği okulun çevresinin tehlikeli ve uygunsuz olduğunu ifade eden veliler, yetkililerin bu karardan bir an önce vazgeçmesini talep etti. Veli Öznur Özdemir, “Biz bu okulun tüm ihtiyaçlarıyla kendimiz ilgilendik, sadece 3 aylık için miydi? İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu okulu bizden almasını istemiyoruz. İlla bir yere gitmek istiyorlarsa Sergentepe İlköğretim Okulu ve Albayrak İlköğretim Okulu var. Albayrak İlköğretim Okulu’nun öğrencisi az. Bizleri yerimizden etmesinler. Kendileri istediği için, konumu güzel olduğu için burayı istiyorlar. Bizim çocuklarımızı yerinden oynatmasınlar, hiç öğrencisi olmayan Albayrak İlköğretim Okulu’na gidebilirler. Sırf orasının otoparkı olmadığı için orayı tercih etmemişler” dedi. Cevahir Kılınç adlı veli ise, “Evlatlarımızın düzenini lütfen bozmayın. Çocuklar kendilerine burada bir düzen kurdular, evlatlarımızın düzeninin bozulmasını istemiyoruz. Lütfen yetkililer bizim bu sesimizi duyun, evlatlarımıza merhamet edin. Neden çocuklarımızın elinden okulumuzu almak istiyorsunuz? Virüs oldu eğitim yarım kaldı, deprem oldu eğitimleri yarım kaldı. Tam bitti derken üçüncü depremi de kendileri yaşattı. Şu anda bizim ve çocuklarımızın psikolojileri altüst” diye konuştu. Okulda eğitim gören çocuklar da öğretmenlerinden ve okullarından ayrılmak istemediklerini ifade etti. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise binalarının yıkıldığını, bu nedenle okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yapılacağını bildirdi.