YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 09:56

Kadınlar Basketbol 1 Ligi

A
A
A
Kadınlar Basketbol 1 Ligi

Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediye maçına hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, "Ligin en zor deplasmanlarından biri olmasına rağmen ilk yarıda kaybettiğimiz maçın rövanşı niteliğinde olan bu maçı ve Play-off'a hedeflediğimiz yerden girmek için kazanmamız gereken bir maç" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu evinde Konak Belediyesi'ne 65-57 mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki onbirinci mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 24 maçın 13'ün de galibiyet elde eden Mersin ekibi, topladığı 37 puanla 6. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu deplasmanda Canik Belediye'ye konuk olacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp yeniden çıkışa geçmek istiyor.
"LİGİ 5. SIRADA BİTİRME HEDEFİMİZ ADINA AĞIR BİR YENİLGİ ALDIK"
Konak Belediyesi ile Canik Belediye maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Konak Belediyesi maçının zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Ligde bulunduğu konum itibariyle mutlak galibiyete ihtiyacı olan Konak Belediyesi, maça çok iyi başladı. Takımımızın son haftalarda aldığı üst üste galibiyetler bu maç için takımımızı olumsuz etkilediğini ve maçı nasıl olsa kazanırız anlayışı ile maça motive olmadıklarını gördük. Rakibimiz gerek savunmada, gerekse de hücumda istekli oyunuyla maçı uzun süre önde götürdü. Üçüncü ve dördüncü periyotta her ne kadar rakibimizi yakalayıp öne geçsek de devamlılığımızı sürdüremeyip maçtan mağlup ayrıldık. Ligi 5. sırada bitirme hedefimiz adına ağır bir yenilgi aldık. Ama bu maçtan ders çıkartıp Play-Off'lar için daha çok çalışmamız gerektiğini gördük ve bu doğrultuda çalışmalarımızı artırdık" diye konuştu.
Canik Belediye maçıyla ilgili de konuşan Özcan, "Rakibimiz ligde sürpriz sonuçlara imza atan ve ligin ilk yarısında evimizde bizi yenen takımlardan birisi olduğunu biliyoruz. Ligin en zor deplasmanlarından biri olmasına rağmen ilk yarıda kaybettiğimiz maçın rövanşı niteliğinde olan bu maçı ve Play-Off'a hedeflediğimiz yerden girmek için kazanmamız gereken bir maç. İnşallah bu maçı kazanıp evimizde oynayıp kaybettiğimiz Konak Belediyesi maçını telafi ederiz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.