YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 16:33

Mersin İdmanyurdu Hedef 3 Puan

A
A
A
Mersin İdmanyurdu Hedef 3 Puan

PTT 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1461 Trabzon maçının öneminin daha fazla artığını belirterek, "Bizim orada kazanmamız lazım. 28 puanı bulunan bir takım. Ne kadar zor bir mücadelenin bizi beklediği ortada" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, geçtiğimiz hafta sonu evlerinde oynadıkları ve golsüz berabere biten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bu hafta oynayacakları 1461 Trabzon maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Vural, bu haftaki puan kayıplarına bakınca puan kaybının insanın canını yaktığını belirterek, "Çünkü biz kendi hedefimizi belirlemiştik 10’da 10 diye. Bu hafta maalesef rakip de bizim düşündüğümüzden daha iyi çıkınca puan kaybettik. Hakikaten bir puanı aldık diyebilirim. Çünkü maçın başında girdikleri 2 net gol pozisyonu gol yapabilseler oyunun şekli değişirdi. Bu ara bizim kornerden attığımız orta sonucunda bir gol attık ama sayılmadı. Maçtan sonra yapılan değerlendirmeler bu pozisyonun faul olmadığı yönünde ve gol olduğu şeklindeydi. Eğer o golü biz atsak farklı olurdu. Ancak sonuç olarak bir puanla kapattığımız bir hafta oldu. Herkesin puan kaybetmesi olası bir lig oluyor. Belki bu maçta 2 puan kaybettik ama seyircimizi kazandık. Gerçekten yeni stadımıza yakışır bir şekilde takımlara maçın sonuna kadar destek verdiler. İşte Mersin’in seyircisinin bu olduğunu düşünüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"BİZİM ORADA KAZANMAMIZ LAZIM"
Takıma futbol oynatmaya çalıştıklarını belirten Vural, "Bu açıdan baktığınızda hep oynamaya çalışan ama karşısında hep oyunu bozmaya çalışan rakiplerle oynuyorsunuz. Kolay değil bu. Bu işin, futbolun gerekleri neyse öyle oynamaya çalışma mantığı oturmuyor değil, oturuyor. Bir takım eksikliklerimiz var. O günkü oyuncu bireyselliğinin daha pozitif olması iyi olur. Şimdi önümüzde 1461 Trabzon maçı var. Bu maçın önemi daha fazla arttı. Bizim orada kazanmamız lazım. Çünkü bundan sonra oynayacağımız evimizde Balıkesir ve Samsun deplasmanları var. İkisi biri altımızda biri üstümüzde. Böyle bakıldığında çok önemli bir haftaya girdik ve bu hafta da çok ciddi maç oynayacağız. Trabzon ekibi 28 puanda bulunan bir takım. Ne kadar zor bir mücadelenin bizi beklediği ortada. Artık öyle bir döneme giriyoruz ki insan faktörü çok önemli rol oynayacak. Yani bu stresi kaldırmak, deplasmanda rakibin göstereceği tepki ne olacak, ben ona nasıl bir tepki koyayım da durumu kendime çevireyim ve tabi ki futbol oynayarak bu işi ben nasıl çözerim gibi zor bir ikilemin içinde bu maçlar oynayacak. Ancak ben takımımın tecrübesine güveniyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.