POLİTİKA - 07 Ağustos 2014 Perşembe 14:53

Chp’li Atıcı Asistan Doktorların Sorunları İçin Meclis Araştırması İstedi

A
A
A
Chp’li Atıcı Asistan Doktorların Sorunları İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tıpta uzmanlık eğitim gören asistan doktorlara yasadışı fazla nöbet tutturulduğunu, nöbet paralarının ise ya geç verildiğini ya da hiç verilmediğini ileri sürerek, asistan doktorların sorunlarının çözümü için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.
CHP’li Atıcı, TBMM Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinde, tıp fakülteleri ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimi gören asistan doktorlara, uzun zamandan beri yasadışı ve insanlığa sığmayacak şekilde fazla nöbet tutturulduğunu öne sürdü. Bu doktorların çoğunlukla nöbet paralarını geç aldıklarını veya hiç alamadıklarını iddia eden Atıcı, “Bununla birlikte asistan hekimlerin diğer özlük hakları da çiğnenmekte ve eğitim hakları da ellerinden alınmaktadır. Asistan hekimler sıkıntılarını duyurmak ve sorunlarına çözüm bulabilmek için ülkenin çeşitli hastanelerinde greve gitmek zorunda bırakılmışlardır. Asistan hekimlere yaşatılan bu sorunlar nedeniyle halkın sağlığı ve tıp mesleğinin geleceği de tehlikeye atılmaktadır. Tıpta uzmanlık eğitimi alan doktorların sorunları, TBMM’nin ele alması ve acilen çözmesi gereken bir hal almıştır. Bu gerekçelerle Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz” dedi.
Araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim araştırma hastanelerindeki hekimlik hizmetlerinin ağırlıklı olarak asistan doktorların emeği ile yürütüldüğüne işaret edilerek, son yıllarda asistan doktorların, işyerindeki sorunlardan şikayet ederek değişik hastanelerde greve gitmek zorunda kaldıkları kaydedildi. “Asistan hekimler, birçok konuda sorunlar olduğunu ve sorunun sağlık sisteminin gelecekteki insan gücü planlamasını tehdit ettiğini ifade etmektedirler” denilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: “Tıpta uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunların ortaya konması, sebeplerinin bulunması ve çözüm üretilmesi ülkemizde tıp eğitiminin geleceği ve halk sağlığının kalitesi açısından hayati önemdedir. Bu önemli gerekçelerle TBMM, araştırma komisyonu kurarak konuyu ele almalı ve çözüm üretmelidir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir