SPOR - 12 Nisan 2025 Cumartesi 18:20

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda 3. etap tamamlandı

A
A
A
7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda 3. etap tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7.’sine ev sahipliği yaptığı Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda 3. gün etabı başarıyla tamamlandı. Yarışmaya, Tarsus Gençlik Kampı’ndan başlayan yarışçılar, Çamlıyayla’dan geçerek, Toroslar ilçesindeki Ayvagediği Yaylası’nda turlarını sonlandırdı. Güzergah boyunca karşılaştıkları 3 zorlu tırmanış noktasını başarıyla aşan yarışçılar, 3 gün boyunca yaklaşık 325 kilometreyi geride bıraktı.


Dünyanın pek çok ülkesinden sporcu ve sporseverin ilgi gösterdiği 7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun 3. etabı Tarsus’taki Gençlik Kampı’ndan başladı. Yemyeşil doğası ve serin havasıyla meşhur Çamlıyayla’dan geçen sporcular, Toroslar ilçesinin Ayvagediği Yaylası’nda turlarını noktaladı. Güzergahlarında 3 tırmanış noktası bulunan yarışın en zorlu etabında 104.6 kilometre pedal çeviren sporcular, 3 gün boyunca yaklaşık 325 kilometreyi geride bıraktı. Her bir etapta dağları, dereleri, ormanları aşan sporcular değişen coğrafi yapılar itibarıyla hem zorlu, hem de büyüleyici bir parkur deneyimi yaşarken, kentin tarihini ve doğal güzelliklerini de yakından görme fırsatı buldu.


7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda 3. etabın birincisi birincisi Stefan De Bod olurken, Dawit Yemane ikinci ve Lennert Teugels ise üçüncü geldi. Startını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın’ın verdiği 3. etap yarışında dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyon Başkan Vekili Fikret Hayali takdim etti. Dereceye giren sporculara mayolarını ise Gökayaz, Taşkın ve Ayvagediği Mahalle Muhtarı Ayhan Gümeli teslim etti.



Stefan de Bod: "Sarı mayoyu korumak için elimizden geleni yapacağız"


3. etapta genel kategoride birinci olan Stefan de Bod, parkurun çok güzel geçtiğini belirterek, "Yarış çok eğlenceliydi. Yarın sprinter etabı olacak. Sarı mayoyu korumak için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi bir takımımız var" dedi. Mersin’e ilk defa geldiğini ifade eden Bod, "Türkiye’nin yemekleri çok iyi, her şey çok güzel. Çok büyük keyif aldım" diyerek, organizasyona emek verenlere teşekkür etti.


Organizasyonun 4. ve son etabında yarın sporcular, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, İsmet İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Mersin İdmanyurdu Meydanı ve Babil Kavşağı arasındaki güzergahı takip ederek Özgecan Arslan Barış Meydanı’nda sona erecek yarışta mücadele edecek.



7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda 3. etap tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da 30 köy yolu ulaşıma kapandı Bartın’da 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Hasankadı Beldesi’nde evinde kar nedeniyle mahsur kalan bir hastanın ise yardımına sağlık ekipleri yetişti. Bartın’da aralıklarla yağan kar, kırsal kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle il merkezine bağlı 1 köy, Ulus ilçesine bağlı 29 köy olmak üzere toplam 30 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile gece gündüz yürütülen çalışmalarla yolların yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışma yürütülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, "İlimizin yüksek kesimlerinde ciddi bir kar yağışı oldu. Halen devam eden kar yağışı öncesinde gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Sabah saatlerine kapanan yol sayısı 80’e çıktı ama yürütülen çalışmalarla bu sayıyı 30’a düşürdük. Devam eden yağışla açılan yollar yeniden kapanabiliyor. Ulaşımın sağlanabilmesi için gece gündüz karla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Evinde mahsur kalan hastanın yardımına yetiştiler Bartın’ın merkez Hasankadı Beldesi Doğancılar Mahallesi’nde nefes darlığı ve kronik akciğer rahatsızlığı bulunan 66 yaşındaki hastanın yardımına ise Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri yetişti. Evinde mahsur kalan hastayı kurtarmak için harekete geçen sağlık ekipler, yola devrilen ağaç ve tipi gibi engelleri aşarak hastaya ulaştı. Ekipler, hastayı branda sedye ile güvenli şekilde ambulansa kadar taşıyarak, oksijen desteği sağladı. İlk tıbbi müdahalenin ardından hasta, Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Zamanında hastaneye yetiştirilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Rize Rize Valisi Baydaş 1 yıllık asayiş bilançosunu açıkladı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yıl boyunca yürütülen asayiş ve diğer kurumlara ait çalışmalara ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 2025 yılı boyunca Rize’de yürütülen güvenlik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele, trafik, düzensiz göç, sahil güvenlik, 112 çağrıları ve kamu hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asayiş olaylarında 2024 yılına nazaran düşüş olduğuna dikkat çeken Vali Baydaş "2024 Ocak-Aralık ve 2025 Ocak-Aralık dönemlerini karşılaştırdığımızda, kişilere karşı işlenen suçta bir azalma görüyoruz. 2024’te 2 bin 368 olay meydana gelmişken, 2025’te olay sayısı 265 azalarak 2 bin 103’e düşmüştür. Bu yaklaşık yüzde 11’lik bir azalmaya tekabül ediyor ve bu tabloyu memnuniyetle müşahede ediyoruz" dedi. Mal varlığına karşı işlenen suçlara da değinen Vali Baydaş, "Mal varlığına karşı işlenen suçta da azalma devam etmektedir. 2024’te 549 olay meydana gelmişken, 2025’te bu sayı 173 azalarak 376’ya düşmüştür. Hem kişilere karşı işlenen suçlarda hem de mal varlığına karşı işlenen suçlardaki bu düşüş, kolluk birimlerimizin, emniyetimizin ve jandarmamızın dikkatli takibi ve önleyici çalışmalarıyla mümkün olmuştur" ifadelerini kullandı. Rize’de terörle mücadele kapsamında 2025 yılı içerisinde 31 operasyon gerçekleştiğini kaydeden Baydaş "Terörle mücadele kapsamında 2025 yılı Ocak-Aralık döneminde, 25’i kırsal alanda jandarma sorumluluk bölgesinde, 6’sı şehir merkezinde olmak üzere toplam 31 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonların 4’ü FETÖ, 3’ü DEAŞ, 2’si PKK, 1’i DHKP-C, MLKP ve diğer terör örgütleri kapsamındadır. Bu 31 operasyonla ilgili faaliyetler 2025 yılında da aralıksız şekilde sürdürülmüştür" şeklinde konuştu. Olayların yüzde 100’e yakını aydınlatılıyor Rize’de suç olaylarının tamamına yakının aydınlatıldığının altını çizen Baydaş "Evet, olaylar yaşanıyor ama burada aydınlatma oranı çok önemli. Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 99,67. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise bu oran yüzde 97,72. Bu küsuratlı kısım devam eden soruşturmalardan ve delil toplama süreçlerinden kaynaklanıyor. Bu işlemler tamamlandığında oranlarımızın yüzde 100’lere ulaşmasını hedefliyoruz. Bu alanda arkadaşlarımızın üstün gayretine özellikle teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. "360 bin 112 acil çağrısının 141 bini asılsız" 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıları da değerlendiren Vali Baydaş, bu çağrılarından asılsız olanların büyüklüğüne dikkat çekerek "112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların toplamı 360 bin 904’tür. Maalesef bu çağrıların 141 bin 250’si asılsız çağrı" ifadelerini kullandı.