ÇEVRE - 19 Kasım 2023 Pazar 15:04

Başkan Özyiğit, gece boyunca çalışmaları yerinde inceledi

A
A
A
Başkan Özyiğit, gece boyunca çalışmaları yerinde inceledi

Mersin’de gece boyunca etkili olan yağışlar ve fırtına nedeniyle Yenişehir Belediyesi ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdü . Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de kent genelinde incelemelerde bulunarak, ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.


Yenişehir Belediyesi, dün gece kent genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve kuvvetli fırtına nedeniyle çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürerek, vatandaşların mağduriyet yaşamasına engel oldu. Ekipler, gece boyunca yoğun yağışlar nedeniyle olası su baskınları ve diğer acil durumlara karşı anında müdahale için hazır bekledi.


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de ilçe genelinde incelemelerde bulunurken, ekiplerin çalışmalarını takip etti. Özyiğit, "Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yoğun yağışlar ve fırtına nedeniyle ekiplerimiz sahada aktif bir şekilde özveriyle görev aldı. Vatandaşlarımızın güvenliği bizim önceliğimiz. Ekiplerimiz, olası sıkıntılara karşı hazırlıklı bir şekilde çalıştı ve olumsuz durumların önüne geçmek adına koordineli bir çaba gösterdi" dedi.



Başkan Özyiğit, gece boyunca çalışmaları yerinde inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi Isparta’nın Sav beldesinde "Hayır Bahçesi" ile tanınan ve yetiştirdiği ürünleri ücretsiz dağıtan 85 yaşındaki hayırsever İbrahim Çakmakçı, evinin bahçe girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde Isparta’nın Sav beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, "Hayır Bahçesi" olarak bilinen alanda yetiştirdiği ürünleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram eden 85 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, ziyaretçiler rahat girip çıksın diye bahçesinin girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çakmakçı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çakmakçı’nın cansız bedeni hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre ölümün doğal nedenlerden kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. 30 yıl boyunca yoldan geçen herkes onun bahçesinde payını aldı Öte yandan Çakmakçı, 15 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eşiyle birlikte kurduğu ‘Hayır Bahçesi’nde, yaklaşık 30 yıldır yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yoldan geçenler ile ziyaretçilerle ücretsiz olarak paylaşıyordu. Kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gören İbrahim dedenin bu yılki tek hedefi ise bahçesinin yıllık 5 bin ziyaretçiye ulaşmasıydı. Acı haberi alan İbrahim Çakmakçı’nın sevenleri ise bölgede büyük üzüntü oluşturdu.