GENEL - 29 Mayıs 2020 Cuma 11:53

Büyükşehir Belediyesi, Mut çiftçilerine sulama borusu dağıtıyor

A
A
A
Büyükşehir Belediyesi, Mut çiftçilerine sulama borusu dağıtıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla Mut ilçesinde çiftçilere sulama borusu dağıttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla Mut ilçesinde çiftçilere sulama borusu dağıttı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 16 kilometre sulama borusu dağıtılacak. Başkan Seçer, “Tarımsal üretimde, özellikle kayısı, zeytin, zeytinyağı, erik üretiminde Mut’un ünü Türkiye’yi aştı. Tüm dünyada, bu topraklarda üretilen bu ürünlerin kalitesi, lezzeti, aroması gayet iyi biliniyor” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarım arazileri sulanıyor, topraklar bereketleniyor’ sloganıyla Mut’ta çiftçilere tarımsal sulama konusunda destek veriyor. Bu kapsamda Mut’un 12 mahallesinde yaklaşık 15 bin 618 metre sulama borusu yardımı bu yıl içinde tamamlanacak. Böylece 10 bin dekar arazide randımanlı sulama yapılarak, tarımsal üretimin en üst seviyeye çıkarılması sağlanacak. Bölgenin kendine has mikro klima iklimine uygun olarak yetiştirilen erik, kayısı, incir, zeytin gibi sebze ve hububat üretiminden en üst seviyede verim alınabilmesine katkı sunulacak. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yaptığı boru yardımıyla il genelinde 5 bine yakın üreticiye ulaşacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü tarafından Mut ilçesinde düzenlenen sulama borusu dağıtımına katılarak, çiftçiler ile bir araya geldi. Karacaoğlan Çınaraltı Parkında düzenlenen törene, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.



“Mut’un tarımsal üretimde ünü Türkiye’yi aştı”


Başkan Seçer, dağıtımda yaptığı konuşmada, Mut’un ürettiği ürünlerin kalitesi ile Mersin ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Mut’un tarımsal üretimde, özellikle kayısı, zeytin, zeytinyağı, erik üretiminde ünü Türkiye’yi aştı. Tüm dünyada, bu topraklarda üretilen bu ürünlerin kalitesi, lezzeti, aroması gayet iyi biliniyor. Mutlu hemşehrilerimi tekrar tekrar kutluyorum” diye konuştu.


Mersin’in geleceği ve kalkınması için ilçe belediyeleri ve belediye başkanları ile uyumlu bir şekilde çalışmanın önemli olduğuna değinen Seçer, Mut Belediye Başkanı Volkan Seçer ile uyum içinde çalışarak Mut’a en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Yoğun geçen bir yılın ardından, kaynakları etkinli ve verimli kullanarak hizmet yürütmeye devam edeceklerini kaydeden Seçer, “Mutlaka eksiklerimiz vardır. Atlattığımız bir yılın yoğun temposundan sonra çok daha süratle, zamanı da artık çok daha etkili kullanarak, elimizdeki imkanları, kaynakları en akılcı şekilde, en verimli şekilde kullanarak Mersin’in hak ettiği güzel şeyleri yerine getirmek için elimizden geleni değil, gereğini hep beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.



“Çuval çuval paranız olsun, deponuzda un yapacak buğdayınız yoksa yaşamınızı sürdüremezsiniz”


Seçer, pandemi sürecinde tarımın değerinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, “Sadece Mut için değil, Türkiye için tarım önemli. Türkiye’nin önemli bir nüfusu tarımdan geçiniyor. Çalışan her 4 yurttaşın biri tarımda çalışıyor. Direkt ya da dolaylı olarak Türkiye’de yaşayan her 3 insandan biri mutlaka tarımdan, bir köşesinden faydalanır. Her ne kadar Türkiye’nin cirosunda son yıllarda tarımın miktarı düştüyse de sadece tarıma ekonomik olarak bakmamak lazım. Çuval çuval paranız olsun, eğer deponuzda un yapacak buğdayınız yoksa yaşamınızı sürdüremezsiniz. Üretimin ne kadar değerli olduğu işte bu dönemde ortaya çıktı. Kimseye muhtaç olmamak için mutlaka tarımı yaşatacaksınız” dedi.



“Her yıl ihtiyaç dahilinde projeksiyonumuzda mutlaka Mut olacak”


Mut’un ürünlerinin katma değeri yüksek ürünler olduğunu belirten Seçer, Mersin genelinde olduğu gibi Mut’ta da imkanları en üst seviyede kullanarak üretime destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Seçer, “Suyu ulaştırdığınız her birim metrekare arazide daha kaliteli üretim alma şansınız vardır. Bir bölgede suyun ve su kapasitesinin yüksek olması önemlidir. Ama o suyun sulama alanlarına ulaştırılması en az onun kadar önemlidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Mut’ta bu yıl dağıtacağımız 16 kilometreye yakın boru 10 bin dekar alanın sulamasına katkı sunacak. Yeterli değildir ama önemlidir. Toplamda Mut’ta 700 bin dönüm arazi var. Bunun yaklaşık 450 bin dönümü çok önemli. Meyve, sebze yani su gerektiren araziler. Görev yaptığımız her yıl ihtiyaç dahilinde projeksiyonumuzda mutlaka Mut olacak” diye konuştu.



“Bu borular birilerinin torpili ile değil, gerçekten proje yapılarak planlandı”


Dağıtılan sulama borularının proje ekibi tarafından ince elenip sık dokunarak, ihtiyaca göre belirlendiğini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:


“Bu borular birilerinin torpili ile değil, gerçekten proje yapılarak planlandı. Geçmiş dönemden gördük. Boru verilmiş, çok verimli kullanılmıyor. Yazıktır, günahtır. Bunları bedava almıyoruz. Sizin paranız. Milyonlarca lira bedel ödüyoruz. Hesapsız kitapsız, birileri istedi, birileri torpil araya soktu diye biz hiçbir kuruşu zayi edemeyiz.”



Mut’ta tarıma verilen destekler sürecek


Tarımsal üretimde verdikleri desteklerin üretici tarafından ekonomik anlamda meyvelerinin alınmaya başladığını dile getiren Seçer, 2020 yılı içerisinde çiftçilere ekipman desteğinin süreceğinin müjdesini verdi. Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


“Mut ilçemize mayıs başında, Göksu ve Kurtsuyu’na tarımsal kalkınma kooperatiflerimiz vasıtasıyla erik boylama makinesi verdik. Geçtiğimiz günlerde Mersin merkezde Toroslar ilçesinden de bir kooperatife verilmişti. Son derece memnunlar. Paketlemede önemli bir katkı sunuyor. Umut ediyorum gelecek yıllar bunun sayısını artırırız. 2020 yılı içerisinde Çamlıca, Kemenli ve Aydınoğlu mahallelerimize bir adet 5 tonluk, 2 adet 3 tonluk süt soğutma tankı vereceğiz. Yine Mut’ta muhtelif mahallelerimize 6 bin 250 adet zeytin fidanı dağıtacağız. Elmapınar’ı, Dağpazar’ı mahallelerinde de 60 bin kantaron fidesini üreticilerimizle buluşturacağız.”



“Mut’ta 2023’e kadar toplamda 40 milyon liralık bir altyapı yatırımımız olacak”


Seçer, Mut ilçesinde MESKİ’nin yapacağı çalışmaları da anlattı. Mut’un suyu cazibe ile aldığını ancak depoların halk sağlığına uygun olmadığını, yenilenmesi gerektiğini belirten Seçer, “Mut’un içme suyu isale hatları ve depolarından dolayı çok önemli sorunları var. En son bana gelen rakam 162 adet su deposunun bakımı, onarımı ve değiştirilmesi gerektiği yönünde. Aslında tamamının değişmesi lazım. Bugüne kadar bu konuya yeterli özen gösterilmemiş. Su temin ettiğimiz depolarımızın son derece hijyenik ve tertemiz olması lazım. İstediğimiz vasıflarda değil. Bazı bölgelerde içme suyu şebeke hatlarımız yenilenecek. Yine bir paket arıtma tesisi projemiz var. Mut’ta 2023’e kadar toplamda 40 milyon liralık bir altyapı yatırımımız olacak” dedi.


Mut’ta yapılacak organize sanayi bölgesinin öneminden söz eden Seçer, orayı da yatırım programına aldıklarını sözlerine ekledi.



“Büyükşehir Belediye Başkanımızın Mut ilçemize güzel hizmetlerde bulunacağını düşünüyoruz”


Mut Belediye Başkanı Şeker de Başkan Seçer’e sulama borusu desteği için teşekkür etti. Şeker, “Burada herkesin en büyük davası ekmek davası. Ekmek davasında da en önemli hizmetin tarıma destek olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün bizleri ziyaret etti. Mut ilçemize güzel hizmetlerde bulunacağını düşünüyoruz” dedi.



Başkan Seçer, Mut Toptancı Hali’ndeki esnafla da bir araya geldi


Seçer, Mut ziyaretinde, Mut Toptancı Halindeki esnafla da bir araya gelerek, sorunlarını dinledi ve ilçeye yeni bir hal tesisi kazandırılması için yapacakları çalışmaları paylaştı. Başkan Seçer, ayrıca mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde bulunan soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Devlet desteği ile kuruldu: Kadınlar modern serada üretime başladı Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kaymakamlık tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle kurulan serada kadın kooperatiflerine üye kadınlar, üretime başladı. Serada üretilen ürünler kadınların ekonomik kazanç elde etmelerini sağlayacak. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, İnebolu Kaymakamlığı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) iş birliğinde yürütülen “Serada Üreten Kadınlar” projesinde desteklenen kadın kooperatiflerine üye kadınlar, serada ekim yaptı. İnebolu Kaymakamlığı tarafından ilçede kurulumu gerçekleştirilen seralarda günlerde çilek fidesi dikildi. Akabinde kadın kooperatiflerine üye kadınlar, topraklı alanda da domates, fasulye, biber ve salatalık fidesini toprakla buluşturdu. Yetiştirilecek ürünlerin satışından elde edilecek gelirle, kadınların ekonomik gelir elde etmesi sağlanacak. Aynı zamanda verilecek modern tarım eğitimleri ile ilçedeki çiftçilerin üretim kapasitesini arttırması sağlanacak. İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan, serada fide dikimi yapan kadınları ziyaret etti. Ziyarette kadınlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Baycar, İnebolu’da üretim yapmak isteyen her kadını eğiterek üretime kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. "Tarıma elverişli arazinin az olması seraya olan rağbeti arttırıyor" Proje çerçevesinde ilk aşamada yaklaşık 2 dönümlük bir seranın kurulduğunu söyleyen Kaymakam Baycar, “İnebolu, Kastamonu’da sera potansiyeli en fazla olan ilçemizdir. İnebolu, 650’ye yakın sera ile iştigal eden ve 115 bin metrekare sera alanımız buluyor. Kastamonu’nun tarıma elverişli arazisinin az olması seraya olan rağbeti arttırıyor. Çünkü başka hububat noktasında herhangi bir tarım yapacak alan kıtlığımız var. Dolayısıyla da serada da ciddi bir verimlilik var. Vatandaşlarımızın geleneksel olarak böyle bir eğilimi var ve serada pazarlama sıkıntısı yaşanmıyor. Gerekse İnebolu’da köylü pazarında gerekse yerel marketlerde gerek ise İstanbul’daki İnebolu pazarında satışları çok kolay oluyor” dedi. "Bu seramızı 2 milyon 500 bin liraya mal ettik" KUZKA’nın destekleriyle İnebolu’da sera kurulumunu tamamladıklarını söyleyen Kaymakam Baycar, “Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İnebolu Seracılık Projemizin son aşamasına geldik. İnebolu’da kurduğumuz kadın kooperatiflerimizle birlikte topraklı kesimdeki üretimde bugün son aşamasını da gerçekleştirdik. Topraklı kesime biber, domates, salatalık ve fasulye ekimlerimizi yaptık. Kadın kooperatifindeki üyelerimizle birlikte bu ekimleri gerçekleştirdik. Bundan yaklaşık 2 hafta öncesinde de topraksız kesime çileklerimizi ekmiştik. Çileklerimiz şu anda çiçek açtılar. İnşallah iki veya üç hafta içerisinde artık çilek toplama aşamasına geleceğiz. Artık iki yılın burada emekleri bulunuyor. Bu seramızı 2 milyon 500 bin liraya mal ettik. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ve Sayın Valimizin Özel İdareden destekleriyle bu seranın kuruluşunu gerçekleştirdik. Bugün ki bütçe ile 67-70 milyon liraya yapacağımız bir tesis var. Buradaki amacımız modern tesis yöntemlerini kullanmak. Toprak analizi olmak üzere, modern sulama, gübreleme yöntemlerini İnebolulu çiftçilerimize rehberlik niteliğinde bir uygulama kazandırıp, uygulama tarım serası alanına dönüştürmek. Çiftçilerimize aynı zamanda eğitim de veriyoruz. Burada da pratik eğitimi de gerçekleştireceğiz. Tarım Müdürlüğümüzden ziraat mühendislerimiz yaklaşık 2 aydır teorik eğitimler veriyorlar. Uygulamalı seracılık eğitimini de başlatacağız” diye konuştu. "Kadınların ekonomik değer elde etmelerini hedefliyoruz" “Tarım İnebolu” adı altında bir marka oluşturmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Kaymakam Baycar, “Aynı zamanda Tarım İnebolu diye bir marka oluşturuyoruz. Pazarlama stratejilerini de belirleyip kadınların biraz daha ekonomik değer elde etmelerini hedefliyoruz. Buradaki konteynerlerde paketleme makineleri de olacak. Bu şekilde hem İnebolu pazarında hem de İstanbul’daki köy pazarında satışını sağlayacağız. Kadın kooperatiflerimize ve ilçemize seramızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Antalya Muratpaşa afet gönüllülerine, AFAD’dan eğitim Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu. Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’yi sarsan ikiz deprem felaketi sonrası her mahallede afet gönüllü grubu oluşturmayı hedefleyen Muratpaşa Afet Gönüllüsü (MAG) programı devam ediyor. Felaket sonrası 297 gönüllüsüyle İskenderun ve Antakya’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ve 40 depremzedeyi göçük altından kurtaran GEA Arama Kurtarma Antalya ekibiyle yürütülen program kapsamında 420 gönüllüye eğitimler verildi. Olması muhtemel bir doğal afet anında ilk müdahalecinin yapması gerekenlerin anlatıldığı eğitim 8 hafta devam etti. İlk müdahale, afet bilinci, afet anatomisi, gönüllülük, ilk yardım, arama kurtarma gibi teorik eğitimlerin tamamlanmasının ardından 63 MAG üyesi AFAD Eğitim ve Tatbikat alanında 6 saat süren arama kurtarma tatbikatına katıldı. MAG üyelerinden 32’si ise ulusal bir afet durumunda gönüllü olabilecek düzeye ulaşması üzerine GEA Arama Kurtarma ekibine dahil edildi. Muratpaşa Belediyesi, MAG programının yanı sıra depreme dayanıklı bir kent için Protection Civile Federation isimli Fransız sivil savunma derneğinin desteğiyle Muratpaşa’nın 10 ayrı noktasına temel arama kurtarma malzemelerinin yer aldığı ‘Dayanıklılık Merkezleri’ de kuruyor.
Nevşehir 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı Başladı Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen ‘2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın katılımlarıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferansa NEVÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Kalite Ofisi yardımcıları Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat katıldı. Konferansın açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi kurmayı hedeflediklerini belirterek; uluslararasılaşma ve kalite çerçevesinde üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmak, uluslararası sıralamalardaki üniversite sayısını yükseltmek, akademisyenlerin yer aldığı uluslararası projelerle nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Mevcut istatistiklere göre Türkiye’deki üniversitelerin 73’ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu belirten Özvar, 2027’ye kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediklerini söyledi. Ana teması ’Yükseköğretimde Kalitenin İyileştirilmesi’ olarak belirlenen ve yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi amaçlayan konferans çerçevesinde; ’Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları’, ’Kalite Güvencesinin Etkileri’, ’Kalite Güvencesinde İyi Uygulama Örnekleri’ ve ’Kalite Güvencesinin Geleceği’ ana başlıklarında oturumlar düzenlenecek. 25-26 Nisan tarihleri boyunca 16 farklı oturumda bildiri ve sunumların gerçekleştirileceği konferansta; uluslararası ve ulusal düzeyde kalite güvencesi ajansları, akreditasyon kuruluşları ve yükseköğretim kurumları gibi paydaşlar bir araya gelecek.
Denizli CHP lideri Özel’den Başkan Çavuşoğlu’na övgü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ziyarette, Başkan Çavuşoğlu’na başarılar dileyerek, “Denizli ittifakı, Türkiye ittifakı kazandı” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi. CHP Lideri Özgür Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Denizli Büyükşehir Belediyesi seçimlerini partisinin kazanması durumunda CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a söz verdiği kırmızı motorsiklet ile belediye binasına geldi. Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında Delikliçınar Meydanı’ndan giriş yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genel Başkanım şehrimize, Denizli’mize hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamak bizim için büyük bir onur. Türkiye’de başlattığınız değişim yolculuğunun Denizli’de taçlanıyor olması bizim açımızdan bir keyif. Bu sürecin içinde gerek şahsıma, gerek Denizli örgütüne duymuş olduğunuz güvenden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de umarım sizleri mahcup etmemişizdir ki bu yolculuğumuzun sonunda sizleri Denizli Büyükşehir Belediyemizde ağırlıyoruz” dedi. “Denizli ittifakına, Türkiye ittifakına minnettarız” CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, seçim sonrası 2018’de Çorlu’da yaşanan tren kazası davasını takip etmek için gittikleri Tekirdağ’dın ardından ilk ziyareti Denizli’ye yaptıklarını ve keyifli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. CHP lideri Özel, “Dün gece Denizli’de kaldım bu sabah Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği Denizli Büyükşehir ve Merkezefendi ilçesinde uyandım, birazdan hemen yanımızda olan Pamukkale’miz var. Denizli’de 4 küçük ilçe belediyesi hariç bütün belediyeleri CHP kazandı. Bunu tek başına partiye mal etmiyoruz, Denizli ittifakı, Türkiye ittifakı kazandı. Denizli’deki uzun yıllardır mücadele eden çok sevgili sosyal demokratlar, Cumhuriyet Halk Partililer Denizli ittifakını kurdular. Her görüşten insanlarla bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza kazandık. Denizli ittifakına, Türkiye ittifakına minnettarız” ifadelerini kullandı. “Başkanlık makamına Denizlililer kimi seçtiyse, O oturur” Genel Başkan Özel, Başkan Çavuşoğlu’nun makam koltuğuna oturmasını rica ettiğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; "Başka siyasi partilerin liderleri geliyorlar ve belediye başkanın koltuğuna oturuyorlar. Bu koltuğa bir kişi oturabilir, Denizlililer kimi seçtiyse O oturur. Cumhuriyet Halk Partisi lideri olmak, siyasi parti lideri olmak kamu görevini yapan birisinin partisinden seçilmiş olduğu koltuğunu hak etmiş anlamına gelmez. Bu koltuğa 5 yıl boyunca Denizlililer Nuri Çavuşoğlu’na otur dedi. Bu koltuk onun koltuğudur. Nuri Başkan bu koltukta oturdukça tüm Denizli’ye karşı sorumluluğu vardır. Oy veren, vermeyen herkese karşı sorumludur " diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun hiçbir ayrım etmeksizin kent geneline hizmet edeceğini vurgulayan Genel Başkan Özel konuşmasına şöyle sürdürdü; “Ben kendisini biliyorum. İl Başkanlığı yaptığı süreçte, parti meclisindeki görevinden, Denizli Büyükşehir Belediyesi adaylığı sürecinden biliyorum. Son derece enerjik ve çalışkan bir arkadaşımız. Denizli’nin de birikmiş sorunlarını çözecek. Kamuoyunda çokça konuşulan borçlarını ödeyecek, hizmeti aksatmadan sürdürecek” dedi. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzaladı.