ÇEVRE - 11 Aralık 2025 Perşembe 09:42

Doğu Akdeniz’de dev dalgalar kıyıları dövdü

A
A
A
Doğu Akdeniz’de dev dalgalar kıyıları dövdü

Mersin’de denizde 4-5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar oluştu.


Meteorolojinin uyarısının ardından Mersin genelinde görülen yağışlı hava etkisini yitirdi. 3-4 gün süren yağışlı havanın ardından Doğu Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı olan Mersin’in sahillerinde boyu 4-5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar dikkat çekti. Erdemli ilçesi halk plajı ve çevresinde dev dalgalar kıyıları dövdü. Bölgede dalgaların bugünden sonra normale dönmesinin beklendiği belirtildi. Dev dalgaları gören bazı vatandaşlar fotoğraf çekerken, bazıları ise suya maruz kalarak ıslandı. Denizin hırçın olduğunu belirten vatandaşlar, kendilerinin de dalgalar nedeniyle ıslandığını söyledi.


Meteoroloji, Akdeniz’de havanın parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesinin beklendiğini bildirdi. Doğu Akdeniz’de rüzgarın öğle saatlerinden sonra 4 ile 6 kuvvetinde esmesinin beklendiği de ifade edildi.



Doğu Akdeniz’de dev dalgalar kıyıları dövdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vergi Denetim Kurulu’na rüşvet soruşturmasında yeni operasyon: 10 gözaltı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "rüşvet" soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki 26 Aralık 2024’te düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi. Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.