ASAYİŞ - 03 Aralık 2025 Çarşamba 09:31

Dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucudan çıktı

A
A
A
Dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucudan çıktı

Mersin’de ’polis’ yalanıyla bir vatandaşı 85 bin euro dolandıran zanlılar, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Şüphelilerin dövizi evlerindeki derin dondurucuda sakladıkları ortaya çıktı.


Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir vatandaşın yaklaşık bir ay boyunca kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranarak kandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti. Dolandırıcıların adının sözde bir suça karıştığını söyleyerek yönlendirmeleri sonucu mağdurun dairesini 4 milyon 200 bin TL’ye sattığı, parayı dövize çevirip 85 bin euro olarak zanlılara teslim ettiği belirlendi.


Bunun üzerine polis ekipleri, mağdurun parayı teslim ettiği bölgedeki KGYS ve iş yeri güvenlik kameralarını titizlikle inceleyerek şüphelilerin izine ulaştı. Yapılan çalışmada olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen O.T. ve S.P. kısa sürede yakalandı.


Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, mağdura ait 85 bin euronun derin dondurucu içerisinde poşete sarılı halde saklandığı tespit edildi. Ele geçirilen para sahibine teslim edilirken gözaltına alınan O.T. ve S.P., sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.



Dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucudan çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyun ve skor isteğimiz gibi olmadı. Özellikle iç saha maçlarını iyi oyunla kazanmak istiyoruz. Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı. Yakaladığımız pozisyonları atabilseydik kazanabilirdik ama olmadı. Ligin son maçları artık fazla da zaman kalmadı. Toparlanarak iyi bir sezon finali yapmak istiyoruz. Umarım başarılı oluruz. Ligin bitimine 3 maç kaldı. Puan durumundaki yerimizi korumak istiyoruz. Oyunumuz bizi de memnun etmedi. Oyuncularımı zor bir maç olacağı yönünde uyardım. Bazen istediğimiz gibi olmuyor. Rakip bugün iyi savunma yaptı. Sonuçta şampiyonluğu da kaybetmedik. Ligin sonlarında bu tür skorlar çıkabiliyor. Ligde ilk 4 takımın 3’ü puan kaybetti bu hafta. Hedefsiz kaldığınız zaman oyuncuları maç için ikna etmek zor oluyor. Önümüzde kupa var. Bizim için son çıkış Türkiye Kupası. Umarım Konyaspor ile oynayacağımız maç sonrasında final biletini alabiliriz" diye konuştu. "Takım olarak tamamen kupaya odaklandık" Karagümrük karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen 27 yaşındaki kaleci Devis Vasquez hakkında sorulan soruya ise Yalçın, "Şu anda önümüzdeki sezonla alakalı bir karar vermedik. Oyuncuları kullanıyoruz, bakıyoruz. Tam olarak karar vermek için toplantı yapmadık. Takım olarak tamamen kupaya odaklandık. Kupa maçından sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabiliriz" yanıt verdi.