ASAYİŞ - 12 Nisan 2026 Pazar 09:32

Eski erkek arkadaş önce boğmak istedi, sonra bıçakladı

A
A
A
Eski erkek arkadaş önce boğmak istedi, sonra bıçakladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, eski erkek arkadaşı tarafından görüşme bahanesiyle ara sokağa çekilen genç kadın, önce kabloyla boğulmak istendi, ardından defalarca bıçaklandı. Vücudunda 10 ayrı yaralanma oluşan kadın, hastanede kendine geldikten sonra polise şikayetçi oldu.


Edinilen bilgiye göre olay, 4 Mart 2026 tarihinde Akşemsettin Mahallesi’nde meydana geldi. Nurşen Ü. (19), bir süre önce ayrıldığı ancak yeniden barışma aşamasında olduğu eski erkek arkadaşı S.Y. ile buluştu. İddiaya göre, ev bakma bahanesiyle genç kadını ıssız ara sokaklara yönlendiren S.Y., bir anda beyaz bir telefon şarj kablosuyla Nurşen Ü.’yü arkadan boğmaya çalıştı. Kablodan kurtulmak için büyük bir mücadele veren Nurşen Ü., saldırganın bu kez bıçaklı saldırısına maruz kaldı. İfadesinde yer alan bilgilere göre; karın bölgesinden, göbek deliğinden, sol bileğinden, sağ kasığından ve sırtından toplamda 10 bıçak darbesi alan genç kadın kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan, yaralı kadının telefonunu da gasp etmeye çalıştı ancak başarılı olamayınca olay yerinden kaçtı.



Önce Tarsus sonra Mersin’de tedavi gördü


Çevredeki vatandaşların yardımıyla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan Nurşen Ü., burada gördüğü 5 günlük tedavinin ardından enfeksiyon riski nedeniyle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada da yaklaşık bir hafta süren yoğun tedavi sürecini tamamlayan ve hayati tehlikeyi atlatan genç kadın, taburcu olur olmaz polise giderek saldırgandan şikayetçi oldu.


Nurşen Ü., Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde verdiği ifadede, şahsın kendisini öldürmeye teşebbüs ettiğini belirterek, "S.Y. hakkında davacı ve şikayetçiyim" dedi.


Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ederken, şüphelinin yakalanması ve adli sürecin takibi sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: "Yöresel lezzetlerimize sahip çıkarak geleceğe aktaracağız" Andırın Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tirşik Festivali’ne katılan Başkan Görgel, "Kültürümüz yaşatıldıkça anlam kazanır. Bugün burada düzenlenen festivalde de tirşik geleneğinin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlarla tirşiği ilk olarak şehrimizin tamamına, sonra ülkemize ve daha sonra uluslararası arenada daha tanınır hale getireceğiz" dedi. Andırın’da geleneksel hale gelen Tirşik Festivali, bu yıl da yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Andırın Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festival hem yöresel kültürün yaşatılması hem de tirşiğin tanıtılması açısından önemli bir buluşmaya sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise tirşik çorbası yarışması oldu. Andırınlı kadınlar, yöreye özgü bu lezzeti en iyi şekilde hazırlamak için hünerlerini sergiledi. Şehir protokolünden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen çorbalar, lezzet, kıvam ve sunum kriterlerine göre puanlandı. Yarışma sonunda dereceye giren katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, festivalde yaptığı konuşmada Andırın ile özdeşleşen tirşik kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması adına yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, "Andırın’ımız ile özdeşleşmiş Tirşik Festivali’nde hemşehrilerimizle bir araya gelmenin, bu ana şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın her yeri ayrı güzel ancak Andırın’ımız da doğasıyla güzel. Bu doğanın içerisinde barındırdığı tirşiği daha geniş kitlelere tanıtmak bizim görevimiz. Kültürümüz yaşatıldıkça anlam kazanır. Bugün burada düzenlenen festivalde de tirşik geleneğinin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlarla tirşiği ilk olarak şehrimizin tamamına, sonra ülkemize ve daha sonra uluslararası arenada daha tanınır hale getireceğiz. Bugün düzenlenen bu özel festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, festivalin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Ankara Bakan Uraloğlu: "Antalya Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona yükselttik" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Genişleme projesi kapsamında Antalya havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona yükselttik" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 12 Nisan 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılan Antalya Havalimanı yeni terminal binalarının yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu. "Antalya Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona yükselttik" Antalya Havalimanı yeni terminal binaları ve tamamlayıcı tesislerinin sivil havacılık sektörünün gelişimi adına önemli adımlardan biri olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Genişleme projesi kapsamında havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona yükselttik. Antalya Havalimanımız yeni kapasitesiyle 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı’ndan sonra yolcu kapasitesi en yüksek 2’nci havalimanı oldu" açıklamasında bulundu. "Yolcu sayısı geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 5 arttı" Bakan Uraloğlu, 2025 yılının ilk çeyreğinde Antalya Havalimanı’nın 2 milyon 983 bin 868 yolcuya hizmet verdiğine dikkati çekerek, "Yolcu sayımız her geçen gün artıyor. 2026 yılının ilk çeyreğinde ise havalimanımızda hizmet verdiğimiz yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 3 milyon 138 bin 499’a ulaştı" dedi.