POLİTİKA - 12 Ağustos 2019 Pazartesi 21:50

Lütfi Elvan: "Üç-beş çapulcuyla terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır”

A
A
A
Lütfi Elvan: "Üç-beş çapulcuyla terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır”

beş çapulcu ile o bölgede bir terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır.

beş çapulcu ile o bölgede bir terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır. Biz güçlü bir ülkeyiz. Onun için bu hesabı yapanlar, Türkiye’ye karşı hesap peşinde olanlar bunu çok iyi düşünmeliler” dedi.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Mersin’de, partisinin il başkanlığında partililerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. AK Parti Mersin il binası önünde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Elvan’ın yanı sıra İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Taşkın, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak ve partililer katıldı.



“Bu vatanın evlatları kadar yüksek vatan ve bayrak sevgisine sahip başka bir millet bulamazsınız”


Elvan, bayramlaşmadaki konuşmasında, tüm Mersinlilerin, İslam Aleminin ve bu ülke için, vatan için, al bayrak için mücadele eden herkesin bayramını kutladı. Şehitleri rahmetle anan, gazilere sağlıklı uzun ömürler dileyen Elvan, onlarla gurur duyduklarını söyledi. Elvan, “Hangi ülkeye giderseniz gidin, bu vatanın evlatları kadar yüksek vatan ve bayrak sevgisine sahip başka bir millet bulamazsınız. Onun için biz milletimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bu bayram da kardeşlik duygularımızın daha da güçlenmesine, birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına, ülkemizin daha da güçlenmesine, düşmanlarımıza cevap verebilecek nitelikte güçlü bir ülke konumuna gelmemize vesile olur” diye konuştu.



“Üç-beş çapulcu ile o bölgede bir terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır”


“Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz” diyen Elvan, son 17 yılda sağladığı gelişmeye, gücüne güç katan, ihracatını ve milli gelirini üçe, dörde katlayan ve her geçen gün daha da iyi bir konuma giden Türkiye’ye karşı yine her geçen gün özellikle dışarıdan saldırıların arttığına dikkat çekti. Elvan, “Bir taraftan güneyimizde bir terör koridoru oluşturma yolunda büyüyen bir çaba sarf edilirken, diğer tarafta da ‘Doğu Akdeniz’de acaba Türkiye’yi sıkıştırabilir miyiz? Türkiye’yi daha zor duruma sokabilir miyiz? Türkiye’nin önünü nasıl ve ne şekilde kesebiliriz?’ arayışı içerisinde olanlar var. Düne kadar terör örgütleri dedikleri örgütleri destekleyenler, NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olan Türkiye gibi güçlü ve ittifak konumunda olan bir ülkeye karşı maalesef üç-beş çapulcu ile o bölgede bir terör koridoru oluşturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır. Biz güçlü bir ülkeyiz. Biz güçlü bir devletiz. Onun için bu hesabı yapanlar, Türkiye’ye karşı hesap peşinde olanlar bunu çok iyi düşünmeliler” ifadelerini kullandı.



“Terörle beraber olanlar kaybetmeye mahkumdur ve kaybedeceklerdir”


AK Parti Hükümetleri olarak bugüne kadar millet ne dediyse onu yaptıklarını belirten Elvan, hiçbir zaman dışarıdan gelen telkinleri dikkate alan, dışarıdan gelen yaklaşımları önceleyen bir yaklaşım ortaya koymadıklarını vurguladı. Vatanın, milletin birliği, üniter yapının daha da güçlenmesi için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:


“Terör örgütleriyle mücadele etmek suç mu? Değil. Biz terör örgütlerine yönelik mücadele sergiliyoruz ama diğer tarafta terör örgütlerine destek veren ülkeler olduğunu görüyoruz. Onlar şunu unutmasınlar; terörle beraber olanlar kaybetmeye mahkumdur ve kaybedeceklerdir.”



“Millet Bahçesi projesi son aşamaya geldi. İhale çalışmalarına başladık”


Daha sonra Mersinlilerle iki müjde paylaşacağını söyleyen Elvan, eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumunu kapsayan alana yapılması planlanan ‘Millet Bahçesi’ ve Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tevfik Sırrı Gür Stadı, karşısında yer alan aquapark ve yanındaki OYAK’a ait arazi ile ilgili çalışmalarını aşağı yukarı tamamladıklarını dile getiren Elvan, “Geçen hafta aquaparkın ilgili kuruma devir işlemini tamamladık. Projemiz son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu alanlar bir bütün olarak yemyeşil, pırıl pırıl bir millet bahçesi haline gelecek. Bununla ilgili ihale çalışmalarına da başladık. Cumhurbaşkanımız da konuyu yakından takip ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.



“Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölüm için yakın zamanda otoyol ihalesine çıkacağız”


Geçen yıl Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun ihalesine çıktıklarını, ancak teklif veren olmadığını kaydeden Elvan, “Biz, bu otoyol projesini yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz. Otoyol ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla bir araya geldik. Şu anda tüm çalışmaları tamamladık. Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölüm için ki buraya teklif verecek firmalar da olduğunu ifade ettiler, trafik yoğunluğunun oldukça fazla olduğu bir yer; iki aşamaya böleceğiz Çeşmeli-Taşucu Otoyolunu ve Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölümün otoyol ihalesine yakın bir zamanda çıkacağız ve çok kısa sürede Çeşmeli-Kızkalesi arasını otoyola kavuşturacağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Elvan ve beraberindekiler, partililerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Otomobile çarpan motosiklette bulunan iki genç hayatını kaybetti: Araçtaki yolcu kaza anını şans eseri kayda aldı Denizli’de hatalı sollama yaptığı esnada önüne çıkan otomobile arkadan çarpan motosiklet sürücüsü ile yolcu konumundaki arkadaşı yaşamını yitirdi. Motosikletin çarptığı otomobildeki yolcu, şans eseri cep telefonuyla kaza anını kayda aldı. Kaza, Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi Acıpayam Bulvarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Zekeriya Akhan (21) yönetimindeki 34 VG 8057 motosiklet, bulvar üzerinde ilerlerken aynı yöne seyir halinde olan midibüsü geçmek istedi. İddiaya göre hatalı sollama yapan genç sürücünün kullandığı motosiklet, önüne çıkan Veli Çakmak yönetimindeki 20 ANA 451 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yanında yolcu konumunda bulunan arkadaşı Rahman Çabuk yola savruldu. Metrelerce sürüklenen motosiklet ise park halindeki bir kamyonete çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu iki genç ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Otomobil sürücüsü Veli Çakmak ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Motosikletin çarptığı otomobilde ise yolcu konumunda bulunan bir kişi cep telefonu ile video kaydı aldığı sırada kazayı da çekti. Görüntülerde seyir halinde olan otomobile arkadan çarpıldığı ve aracın savrulduğu görülüyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul Sarıyer’de uygulamadan kaçan otomobil sürücüsü, park halindeki araçlara çarptı: 2 yaralı Sarıyer’de uygulama yapan polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli sürücü, ara sokakta park halindeki araçlara çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan 2 kadın yaralanırken otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu. Şüpheli sürücü, kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, saat 01.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy Yolu’nda uygulama yapan polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan 34 GVP 053 plakalı otomobil sürücüsü, ’Dur’ ihtarına uymayarak uygulamadan kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin peşine düşerken şüpheli sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. İnönü Caddesi’ne aşırı hızlı girdiği iddia edilen şüpheli bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki bir araç bina girişindeki doğalgaz kutusuna çarparken, yaşanan kazada 5 araç hasar gördü. Uygulamadan kaçan otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu Polis uygulamasından kaçan ve ara sokakta araçlara çarparak duran otomobilde bulunan 2 kadın hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ise aracı kullanmadığını iddia ederken, polis ekipleri çelişkili ifade veren sürücüyü kelepçeleyerek ifadesi alınmak gözaltına aldı. Öte yandan araçta yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak bulundu. Yaralılar ise ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Yaşanan kazada, park halindeki 4 otomobil, şüphelinin kullandığı otomobil ve doğalgaz kutusu hasar gördü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.