EKONOMİ - 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:39

Mersin GİAD’tan enflasyonla mücadeleye destek

A
A
A
Mersin GİAD’tan enflasyonla mücadeleye destek

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, hükümetin, enflasyonun düşürülmesine yönelik 7 maddelik planına ilişkin yaptığı açıklamada, plan ile birlikte ekonominin kısa sürede rahatlayacağını, enflasyonda yüzde 25 civarında düşüş yaşanacağını söyledi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, hükümetin, enflasyonun düşürülmesine yönelik 7 maddelik planına ilişkin yaptığı açıklamada, plan ile birlikte ekonominin kısa sürede rahatlayacağını, enflasyonda yüzde 25 civarında düşüş yaşanacağını söyledi.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı enflasyonu düşürmek ve piyasaları canlandırmak adına 7 maddelik planın Türkiye ekonomisine ışık tutacağını belirten İzol, "Türkiye ekonomisine karşı başlatılan savaşın ardından piyasalarda yaşanan dalgalanmaları kontrol altına almayı başaran hükümetimiz, olumsuz etkilerin giderilmesi için düğmeye bastı. Kredilere 6 ay öteleme, 24 ay vade, çarşı pazara sıkı denetim, komisyon oranlarının düşürülmesi, tarladan şehre taşınan ürünlerin zayi olmasını gidermek için soğuk zincir taşımacılığı, hal Kanunu revize edilmesi, KDV iadeleri verilmesi, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulması adına tasfiye hakkı getirilmesi gibi başlıklar altında toplanan 7 maddelik plan, kısa sürede birçok sektöre ilaç olacaktır. Özellikle gıda ve inşaat sektörünün içinde bulunduğu dar boğazdan çıkması adına büyük önem taşıyor" dedi.


"Ekonomi dersi vereceğiz"


Hükümetin izlediği teşvik, yatırım ve hızlandırma politikası ile birlikte kısa sürede Avrupa ülkelerine ekonomi dersi verileceğinin altını çizen İzol, "Hükümetimizin ekonomiyi canlandırmak ve iş dünyasını rahatlatmaya yönelik teşvik ve yatırımlar kısa sürede sonuç verecektir. İvedilikle atılan bu adımlar Avrupa ülkelerine ekonomi dersi verecektir. İş dünyası soğuk kanlılığını koruyarak yatırımlarına ara vermeden devam etmelidir" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.