GÜNDEM - 31 Ekim 2025 Cuma 18:24

Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

A
A
A
Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

Mersin’in Mut ilçesinde "81 İl 81 Anaokulu Projesi" çerçevesinde yapılan "Hatice Ata Tekin Kızılay Anaokulu" Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım katıldığı törenle açıldı.


81 İl 81 Anaokulu Projesi çerçevesinde Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından inşa edilen okula bağışçı Yücel Tekin’in anne ve babasının ismi verildi. Mut Hatice Ata Tekin Kızılay Anaokulu için bugün açılış töreni yapıldı. Törene Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Mersin Valisi Atilla Toros, Kızılay Genel Başkan vekili Mustafa Sarı, milletvekilleri, Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanı Yılmaz Sezgin,İl Millî Eğitim Müdürü Muhammet Özdemirli, İl Müftüsü Aydın Yığman, diğer il ve ilçe protokolü, hayırsever Yücel Tekin, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


4 sınıfta 7 öğretmen ve 106 öğrenci kapasitesiyle hizmet veren anaokulla ilgili konuşan Vali Atilla Toros, "Tüm alanlarda olduğu gibi eğitimde de yatırımların hız kesmeden sürdüğü ilimizde açılan her yeni okul ile eğitim alt yapımız her geçen gün güçleniyor. İşte bugün açılışını yaptığımız bu ana okulu tamda bu dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden biridir. 81 il 81 anaokulu projesi ile ülkemizin dört bir yanına yayılan bu eğitim yuvaları devletimizin eğitime verdiği önemi hayırseverlerimizin vefasını ve milletimizin gönül zenginliğini bir araya getirmektedir" dedi.


Açılışta konuşan TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ise, "Beni en fazla heyecanlandıran işte birazdan kurdelesini keseceğimiz Tekin ailesinin yaptırdığı Hatice Ata Tekin Anaokuludur. Çünkü burada yetişecek yavrularımız bizi 21’inci yüzyıla ve daha sonraki parlak dönemlere taşıyacak eğitim ordularıdır"diye konuştu.


Protokol konuşmalarının ardından Yıldırım, katkılarından dolayı hayırsever Yücel Tekin’e teşekkür ederek berat takdimi yaptı. İl Müftüsü Aydın Yığman’ın duasının ardından kurdele kesimi yapılarak okul resmen hizmete açıldı. Protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle buluştu ve hediyeler verdi. Etkinlik, okulun bahçesine zeytin fidanı dikimiyle sona erdi.



Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.