EĞİTİM - 05 Kasım 2025 Çarşamba 09:57

Mersin’de ücretsiz enstrüman kurslarına yoğun ilgi

A
A
A
Mersin’de ücretsiz enstrüman kurslarına yoğun ilgi

Mersin’de ücretsiz enstrüman kurslarına yoğun ilgi gösteren vatandaşların bağlama, gitar, keman ve piyano eğitimleriyle hem sanatsal gelişim fırsatı bulduğu hem de uzman eğitmenler eşliğinde keyifli bir öğrenme süreci yaşadığı ifade edildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ücretsiz enstrüman kursları ile vatandaşların sanatsal gelişimine katkı sunmak amacıyla bağlama, gitar, keman ve piyano eğitimleri veriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası Şefi Erman Talşık, kursların 15 ile 50 yaş arası tüm vatandaşlara açık olduğunu belirterek, "Kurslarımız ücretsiz olarak veriliyor ve özellikle gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Alanında uzman eğitmenlerimizle haftanın Salı günleri 17.00-19.00 saatleri arasında eğitimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.



"İşimizi severek yapıyoruz"


Vatandaşların verilen enstrüman kurslarından memnun kaldığını dile getiren Talşık, sosyal etkileşimi güçlendiren bu tür çalışmaları büyük bir keyifle yürüttüklerini paylaştı. Talşık, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak böyle bir sosyal etkileşim içerisinde olmak bizim için çok kıymetli. İşimizi severek yapıyoruz. Kursiyerlerimizden gelen geri bildirimler de çok olumlu. Kurslara severek ve isteyerek geliyorlar, bunu bizlere yansıttıkları enerjiden anlayabiliyoruz" diye konuştu.


Keman kursu alan Arzu Demirsoy, küçük yaşlardan itibaren keman çalmaya ilgisi olduğunu belirtti. Demirsoy, "3 haftadır keman eğitimi alıyorum ve eğitmenlerimiz her birimizle yakından ilgileniyor. Bu kursların ücretsiz verilmesi benim için büyük bir avantaj" dedi.


Keman kursunun kendisi için uzun zamandır ertelediği bir hayal olduğunu ve gerçeğe dönüştürdüğünü aktaran Buse Ayta da, "Dışarıda keman kursları oldukça pahalı. Bu kurs sayesinde hem müzik öğreniyorum hem de sosyalleşiyorum" ifadelerini kullandı.



Mersin’de ücretsiz enstrüman kurslarına yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de hac kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı Kayseri’de hac görevini yerine getirecek olan yaklaşık 300 kişilik kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Kayseri’de hac görevini yerine getirecek olan yaklaşık 300 kişilik kafile uğurlandı. Ahmet Ayşe İnci Camii’nde sabah namazının ardından düzenlenen ve Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın da katıldığı uğurlama programında Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. Aileleriyle vedalaşan hac adayları büyük bir heyecan yaşadı. Programda konuşan Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Bu yıl Kayseri’mizden hacca bin 770 kişi gidecek. 1. ve 2. kafilelerimizi bugün kutsal topraklara uğurluyoruz. Bu geleneğimiz geçmişten beri devam ediyor. Hacca uğurlama konusunda Kayserili vatandaşlarımızdaki coşku bizleri gayet mutlu ediyor. Halkımızın dualarıyla hacılarımızı kutsal topraklara gönderiyoruz. İnşallah haclarını yapıp, tekrardan ülkemize gelecekler" dedi. 15 yıllık hasret sona erdi 15 yıllık hac hayalini geçekleştirecek olan Ahmet Demirel, "Haccım 15. kurada çok şükür çıktı. Allah bu günleri nasip etti. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun. Hacca gidiyoruz. Hac da bütün din kardeşlerimize, vatanımıza milletimize dua edeceğiz. Allah’ın emretmiş olduğu farz etmiş olduğu farzı yerine getirmiş olacağız. Rabbim gitmek isteyenlere de nasip etsin. 15 yıl az bir süre değil ama bugüne de binlerce kez şükür olsun. Rabbim her isteyene de nasip etsin" ifadelerini kullandı. "Allah herkese nasip etsin" Hacca gitmenin mutluluğunu yaşayan Selma Sarıkaya, "Hacca gidiyorum. Allah inşallah bütün herkese nasip eder. Kalan arkadaşlarımıza da gitmeyi nasip eder. Giden arkadaşlarımıza da görevlerini yapmayı ve ailesine kavuşmayı nasip eyler. 14 yıldır gitmeyi bekliyordum" diye konuştu. Hacı adayı Mustafa Sarıkaya da, "14 yıldır hacca gitmeyi bekliyorduk. Rabbim bugün çağırdı. Allah gitmeyen bütün Müslüman kardeşlerimize nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı’na çok teşekkür ederim. Hizmetlerinden çok memnunum. Hocalarımdan Allah razı olsun. Allah’a emanet olun" şeklinde konuştu. İlk olarak Suudi Arabistan’ın Medine şehrine gidecek olan hacı adayları ardından Mekke’ye geçerek, hac görevini yerine getirecek.