ÇEVRE - 22 Ağustos 2025 Cuma 10:45

MESKİ, altyapı hattı çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
MESKİ, altyapı hattı çalışmalarını sürdürüyor

MESKİ’nin, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde altyapı hattı yatırımlarına devam ettiği kaydedildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün, kentin altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği bildirildi. 4 merkez ilçede muhtelif mahallelerde alt yapı çalışmalarına hızla devam ettiği aktarılan açıklamada çalışmaların tamamlanmasıyla 4 bin 500 metre kanalizasyon, 22 bin 950 metre içme suyu hattı olmak üzere toplam 27 bin 450 metre yeni alt yapı hattının Mersin’e kazandırılmış olacağı ifade edildi.


Kurumdan yapılan açıklamada:" MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kaliteli, modern ve dayanıklı altyapı projelerini kesintisiz bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyor. Daha temiz ve altyapısı güçlü bir kent için altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren MESKİ, Mezitli ilçesi Kuyuluk, Akdeniz, Eski Mezitli ve Tece mahalleleri ile Toroslar ilçesi Portakal ve Hüseyin Okan Merzeci mahallelerinde kanalizasyon hattı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yerleşim bölgelerinde artan yapılaşmayla birlikte ortaya çıkan altyapı ihtiyacına hızla yanıt veren MESKİ, yeni imara açılan yollar ve inşaat alanlarına paralel olarak altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaların neticesinde toplamda 4 bin 500 metre uzunluğunda atık su hattı devreye alınmış olacak"denildi.



MESKİ, altyapı hattı çalışmalarını sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.