GÜNDEM - 29 Ağustos 2024 Perşembe 13:09

Özyiğit, İnsu’da vatandaşlarla buluştu

A
A
A
Özyiğit, İnsu’da vatandaşlarla buluştu

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarını halkın doğrudan katılımı ve katkılarıyla şekillendirdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın görüşleri bizim için yol göstericidir” dedi.


Yenişehir Belediyesinin 2025-2029 Stratejik Planını vatandaşlarla birlikte hazırlamak amacıyla düzenlenen mahalle toplantıları İnsu’da devam etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İnsu Mahalle Muhtarı Sadettin Kök, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürler katıldı.



“Vatandaşlarımızın görüşleri bizim için yol göstericidir”


Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, halkın fikirlerinin değer gördüğü yönetim anlayışını temsil ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını belirterek, “Bugün burada, sizlerle kentimiz için bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Görüş ve önerilerinizi dinlemek, ihtiyaç ve beklentilerinizi anlamak amacıyla düzenlediğimiz bu toplantıya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet demokrasidir, demokrasi ise sadece seçim dönemlerinde oy kullanmakla sınırlı değildir. Demokrasi, halkın sesinin her zaman duyulduğu, her bir vatandaşın fikirlerinin değer gördüğü bir yönetim anlayışıdır. Yenişehir Belediyesi olarak, bu anlayışı en iyi şekilde hayata geçirmek için buradayız. Vatandaşlarımızın görüşleri bizim için yol göstericidir, her biri değerlidir” ifadelerini kullandı.



“Türkiye’de ilk kez bir belediye stratejik planını halkın katılımıyla hazırladı.”


Katılımcı stratejik plan hakkında konuşan Başkan Özyiğit, “2019 yılında göreve geldikten hemen sonra tüm mahallelerimizde toplantılar düzenledik, 5 bin 50 talep ve öneri aldık. Daha sonra kamu kurumları, STK’lar ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla çalıştaylar düzenledik. Belediyecilik vizyonumuzu da ekleyerek, halkın görüşleri ışığında stratejik planımızı hazırladık. Türkiye’de ilk kez bir belediye stratejik planını halkın katılımıyla hazırladı. Bu uygulamamız Türkiye’de birçok belediyeye örnek oldu. Şimdi 2025-2029 Stratejik Planımızı da halkımızın doğrudan katılımı ve katkılarıyla şekillendiriyoruz.” diye konuştu.


İnsu Mahalle Muhtarı Sadettin Kök de mahalle sakinleri adına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e düzenledikleri toplantı nedeniyle teşekkür etti.


Toplantıda daha sonra vatandaşlar söz alarak, mahallelerinin sorunları hakkında taleplerini ve önerilerini dile getirdi.



Özyiğit, İnsu’da vatandaşlarla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.