GÜNDEM - 19 Aralık 2025 Cuma 11:00

Seçer: "Kıbrıs davasını siyaset üstü görüyoruz"

A
A
A
Seçer: "Kıbrıs davasını siyaset üstü görüyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kıbrıs Türklerinin dünyada saygı görmesini ve KKTC’nin tanınmasını arzu ettiğini belirterek, "Bizler siyasi kimlikler taşısak da Kıbrıs davasını her zaman siyaset üstü görürüz. Kıbrıs bizim için bir değerdir, kutsaldır. Kıbrıs halkı bizim için kardeş bir halktır" dedi.


Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.


KKTC eski Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a "hoş geldiniz" dileklerini ileten Başkan Seçer, Yavru Vatan Kıbrıs’tan Mersin’e yapılan ziyaretin kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Kıbrıs’ın hem mesafe hem de duygusal olarak Mersin’e çok yakın olduğuna dikkat çeken Seçer, "Orada kardeşlerimizin yaşadığı gerçeği, bizim her zaman belleğimizde ve kalbimizdedir. 1974 yılında rahmetli Ecevit ve Erbakan’ın ortaya koyduğu kararlı duruş ve Ecevit’in ‘Kıbrıs’a Türk askerinin barış için gitmesi sadece Türkler için değil, Rumlar için de barış anlamına gelir’ sözü çocukluk yıllarımdan bu yana dimağıma kazınmıştır" ifadelerini kullandı.



"Kıbrıs davasını siyaset üstü görüyoruz"


KKTC halkının uzun yıllardır bağımsızlık ve eşitlik mücadelesi verdiğini vurgulayan Seçer, Ersin Tatar’ın görev süresi boyunca bu mücadeleye önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Seçer, "Biz; adada her açıdan eşit haklara sahip, Kıbrıs’ın kaynaklarını hakça kullanabilen iki toplumlu bir yapının oluşmasını, Kıbrıs Türklerinin dünyada saygı görmesini ve KKTC’nin tanınmasını arzu ediyoruz. Bizler siyasi kimlikler taşısak da Kıbrıs davasını her zaman siyaset üstü görürüz. Kıbrıs bizim için bir değerdir, kutsaldır. Kıbrıs halkı bizim için kardeş bir halktır. Kıbrıs’ın ve Kıbrıslı Türklerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



"Geçmişten gelen bağları gelecek nesillere aktarmak görevimizdir"


Mersin halkına selamlarını ileterek konuşmasına başlayan KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mersin ile KKTC arasında derin tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu vurgulayan Tatar, "İletişim çağında geçmişimizi unutmadan, doğru zeminde ilerleyebilmek ve bu bağları genç nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Ben de barış, huzur ve haklarımızın korunması için verilen mücadelenin yanındayım" şeklinde konuştu.



"Mersin ile KKTC arasındaki iş birlikleri artarak sürmeli"


Kıbrıs Adasının Mersin’e yalnızca 60 kilometre uzaklıkta olduğunu hatırlatan Tatar, içme suyundan ticarete, enerjiden stratejik iş birliklerine kadar pek çok alanda güçlü bağların bulunduğunu söyledi. KKTC’nin jeopolitik ve stratejik öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tatar, "Mersin ile KKTC arasında maneviyat, kültür, ekonomi ve ticaret başta olmak üzere her alandaki iş birliklerinin artarak sürmesini temenni ediyorum" dedi.



Seçer: "Kıbrıs davasını siyaset üstü görüyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Talas, savunma sanayisinde geleceği konuşuyor Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor. ‘Savunma Sanayii Yıldızlarından Geleceğe Teknolojik ve Metafizik Bakış’ başlığıyla düzenlenecek program, teknoloji, inovasyon ve stratejik düşünceyi aynı çatı altında ele alacak. 20 Aralık Cumartesi günü saat 15.30’da, Talas Belediyesi E-Spor ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek programa, savunma sanayiinin önemli isimleri konuşmacı olarak katılacak. Alanında uzman isimler Abdussamed Acar, Yusuf Erkan Balık, Çağdaş Gül ve Abdulmelik Bekmez, savunma teknolojilerinin bugünü ve yarınına dair önemli değerlendirmelerde bulunacak. Gençlik, teknoloji ve gelecek odaklı Talas vizyonu Talas Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle yalnızca bugünü değil, geleceği de planlayan bir anlayışı temsil ediyor. Başkan Mustafa Yalçın’ın öncülüğünde eğitimden teknolojiye, inovasyondan gençliğe uzanan yatırımlar Talas’ı bilgiyle, fikirle ve vizyonla büyüyen bir şehir haline getiriyor. Savunma sanayii gibi stratejik bir alanda düzenlenen bu program da, Talas’ın geleceğin Türkiye’sine katkı sunan bir merkez olma hedefinin güçlü bir yansıması olarak öne çıkıyor. Gençlerin, öğrencilerin ve teknolojiye ilgi duyan herkesin davetli olduğu etkinlik, aynı zamanda fikri derinliği ve stratejik bakışı da gündeme taşıyacak. Talas Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu buluşma, geleceğe yön veren fikirlerin adresi olmaya hazırlanıyor.
Kayseri Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı. Geleneksel hale gelen üç ayları karşılama programı, katılımcılara duygu dolu ve unutulmaz bir gece yaşattı. Maneviyatın ve gönül ikliminin ön plana çıktığı program, Çardakbaşı Camii İmamı Fatih Demirkoparan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ayetler, salonda derin bir huşu ve sükûnet oluşturdu. Necip Karakaya gönülleri coşturdu Programda sahne alan sevilen sanatçı Necip Karakaya ise seslendirdiği naatlar, ilahiler ve ezgilerle gönüllere dokundu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği gecede, katılımcılar manevi bir yolculuğa çıktı. Gecenin sonunda Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın yaptığı dualarla üç ayların bereketi için niyazda bulunuldu. Gönüllere hitap eden program Programda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, üç ayların toplumsal dayanışmayı güçlendiren, manevi hassasiyetleri diri tutan özel zamanlar olduğuna vurgu yaparak, "Bu mübarek zaman dilimlerinin ilçemize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kıymetli hocamız Necip Karakaya’ya gönüllerimize hitap eden bu güzel program için teşekkür ediyor, tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum. Ayrıca her yıl programımıza ev sahipliği yaparak salonunu bizlere tahsis eden işletmeci Mehmet İlgün’e de şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kaymakam Memiş’ten Başkan Yalçın’a teşekkür Talas İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ise konuşmasında, "Değerli hocamıza kulaklarımızın pasını silen, gönüllerimizi coşturan güzel eserleri için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı buluşmaya vesile olan belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyor, herkesin üç aylarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Ziyaret sırasında öğrencilerin yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, gençlerin "En büyük başkan bizim başkan" şeklindeki tezahüratlarıyla karşılandı. Belediyecilik anlayışlarının merkezinde gençlerin yer aldığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir" dedi. Her hafta farklı bir okulda gençlerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, Kafe Sinan’da hazırlanan özel "Kocaburger" ikramı eşliğinde öğrencilerle sohbet etti. Program kapsamında gençlerin talep ve beklentilerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, gençlerin Türkiye’nin ve şehrin geleceği olduğunu ifade etti. Öğrencilere hitap eden Başkan Çolakbayrakdar, haftalık olarak düzenlenen "Kocaburger" programı çerçevesinde gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, "Sevgili gençler, bugün sizin okulunuzda birlikteyiz. Rutin olarak haftalık "Kocaburger" programı dâhilinde gençlerle bir araya geliyoruz. Gençlerin enerjisinden, taleplerinden ve beklentilerinden sohbet etmek için buradayız. Biz, sadece şehri imar eden; yollarını, parklarını, bahçelerini düzenleyen bir belediye olmanın ötesinde, gençlerin geleceğine yatırım yapan, onların yarınları için daha güzel ve daha yaşanabilir bir Kayseri inşa etmeye çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu minvalde sizlerle bir arada olmayı, beklentilerinize cevap verecek ve yaşayacağınız şehri sizlere göre şekillendirecek bir yaklaşım olarak görüyoruz. Bu nedenle gerek bu tür programlarla gerekse farklı etkinliklerle sizlerle bir araya geliyoruz. Hepinize sağlıklı ve güzel yarınlar diliyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu şehrin geleceğisiniz. Ailenizin geleceğisiniz. Umudumuz, istikbalimiz; büyük ve güçlü Türkiye’nin yapı taşları sizlersiniz. Sizler ruhen ve bedenen ne kadar donanımlı olursanız, geleceğimiz de o kadar aydınlık ve güçlü olacaktır. Bu vesileyle sizlerden bir istirhamım var: Sadece derslerinize çalışmakla yetinmeyin; hayatı iyi bilin, dünyayı iyi tanıyın. Çünkü sizin rakipleriniz yalnızca sıra arkadaşlarınız ya da okul arkadaşlarınız değildir. Sizler, dünyayla rekabet ediyorsunuz; dünyadaki akranlarınızla yarış içindesiniz. Bu nedenle, kendi medeniyet dünyamızda var olan değerleri en iyi şekilde öğrenerek, donanımlı bir biçimde geleceğe yürümeniz gerekiyor. Bu noktada belediye olarak her zaman yanınızdayız ve bundan sonra da daha güçlü bir şekilde yanınızda olmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, belediye olarak gençlerin her zaman yanında olduklarını ve destekleri artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.