GÜNDEM - 27 Haziran 2025 Cuma 12:58

Seçer: "Mersin, gerçekten Mersin halkıyla yönetiliyor"

A
A
A
Seçer: "Mersin, gerçekten Mersin halkıyla yönetiliyor"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in katılımcı bir anlayışla yönetildiğini belirterek, "Sözde değil, Mersin gerçekten Mersin halkıyla yönetiliyor. Halkın taleplerine kulak veriyor, çözüm üretiyoruz" dedi.


İş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Seçer, toplantının önemine değinerek, "Demokrasinin temel taşı sivil toplumdur. Sivil toplumla beraber yürüyen bir demokrasi; kurum ve kuralları ile işler. Burada kentle ilgili görüşleri birinci ağızdan almak ve bunu uygulamaya koymak katılımcı demokrasinin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.


Mersin’in katılımcı bir anlayışla yönetildiğinin altını çizen Seçer, "Sözde değil, Mersin gerçekten Mersin halkıyla yönetiliyor. Halkın taleplerine kulak veriyor, çözüm üretiyoruz" diye konuştu.



"Mersin güçlü bir kent, daha da güçlenecek"


Mersin’in istikrarlı bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini belirten Seçer, "Mersin güçlü bir kent, daha da güçlenecek. Belediyemiz istikrarlı, kenti tanıyan, bilen ve sorunlara hâkim bir yapıda" şeklinde konuştu.



Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi geliyor


Kentte devam eden projeler hakkında da bilgi veren Seçer, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’nin kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağını açıkladı. Seçer, "1500 dönümlük alanda hayata geçirilecek proje ile sadece park değil, otel ve turizm alanları da olacak. Kentimizin marka değerine büyük katkı sağlayacak" dedi.



İmar sorunu çözüldü, kentin önü açıldı


İmar planlarının tamamlanmasıyla kentin gelişiminin önündeki en büyük engelin kalktığını söyleyen Seçer, "Artık konut, fabrika, depo yatırımları önünde engel yok. Yeni yollar açılıyor, kent rahat nefes alıyor" diye konuştu.



4 katlı kavşak sözü


Ulaşım yatırımlarına da değinen Başkan Seçer, "Hal Katlı Kavşağı’nın inşaatı 2025’te başlıyor. Ardından 2. Çevre Yolu, Saya ve Kuyuluk Katlı Kavşakları yapılacak. 4 yılda 4 katlı kavşak sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.



MESKİ’den tarihi yatırım


MESKİ’nin tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiğini söyleyen Seçer, "20 milyar liralık yatırımın 17 milyarı sahada çalışıyor. Pamukluk Barajı da buna dahil. Ayrıca kayıp-kaçakla mücadelede büyük teknoloji yatırımları yaptık. Su şebekesini tek merkezden izliyoruz" şeklinde konuştu.


Mersin’in turizm potansiyelini artırmak için projelerin sürdüğünü belirten Seçer, "Tarihi Kilikya Yolu Projesi, Kent Müzesi, Uzuncaburç Arkeoköy Projesi ve diğer yatırımlarla insanlara Mersin’e gelmeleri için nedenler oluşturuyoruz" diye konuştu.



"Herkes Mersinli, hep birlikte sahip çıkacağız"


Mersin’in her kesimden insanın ortak yaşam alanı olduğunu vurgulayan Seçer, "Mersin’e ait tüm değerlere birlikte sahip çıkacağız. Kentin güçlü lobisini oluşturmaya biz de destek vermeye hazırız" dedi.



Seçer: "Mersin, gerçekten Mersin halkıyla yönetiliyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.