KÜLTÜR SANAT - 09 Mayıs 2026 Cumartesi 11:11

Tarsus’ta Anneler Günü coşkusu: Anneler ve çocuklar aynı sahnedeydi

A
A
A
Tarsus’ta Anneler Günü coşkusu: Anneler ve çocuklar aynı sahnedeydi

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen ’Bir gün değil, her gün annelerin’ etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gösteriler ve konserlerle renklenen programda anneler ve çocuklar keyifli anlar yaşadı.


Tarsus Belediyesinin düzenlediği etkinlikte kadın halk oyunları ve çocuk halk oyunları gösterileri sahnelenirken, çiçek atölyesi ile Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası konseri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinliğe katılan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da vatandaşlarla bir araya gelerek annelerin ’Anneler Günü’nü kutladı.


Programda konuşan Başkan Boltaç, annelerin toplumdaki yerinin yalnızca bir günle anlatılamayacağını belirterek, "Annelerin olduğu yerde sevgi vardır, emek vardır, sabır vardır. Annelerin olduğu yerde hayat vardır" dedi.


Çocuklara yönelik hizmetlerin belediyecilik anlayışlarının merkezinde yer aldığını ifade eden Boltaç, "Çocuklarımızın güvenle büyüdüğü, annelerin huzurla çocuk yetiştirdiği bir Tarsus için çalışıyoruz" diye konuştu.


Eğitimde, sanatta ve sporda fırsat eşitliğine önem verdiklerini kaydeden Boltaç, belediyeye ait 10 kreşte toplam 336 çocuğun eğitim gördüğünü söyledi. Dar gelirli mahallelerde yaşayan 900 öğrenciye ’ilk çantam’ desteği sağlandığını ifade eden Boltaç, 6 bin 100 çocuğun süt desteğinden faydalandığını belirtti.


Kadınların ekonomik yaşam içerisinde daha güçlü yer almasını önemsediklerini dile getiren Boltaç, kadın üretici stantlarının sayısını artıracaklarını söyledi. Bugüne kadar 2 bin 540 kadının kurs ve atölyelerle buluşturulduğunu belirten Boltaç, 304 kadına psikolojik danışmanlık, 403 gence ise bireysel psikolojik destek hizmeti verildiğini kaydetti.


Konuşmasının sonunda tüm annelerin ’Anneler Günü’nü kutlayan Boltaç, başta Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelere teşekkür etti.



Tarsus’ta Anneler Günü coşkusu: Anneler ve çocuklar aynı sahnedeydi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersinli öğrenciler robotik yarışmasında Türkiye derecesi yaptı Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler, robotik ve teknoloji alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. MaestRobot Robotics Competition & Festival kapsamında düzenlenen yarışmada Mercan Junior takımı öğrencileri Türkiye üçüncüsü oldu. LEGO Line kategorisi ilkokul grubunda yarışan öğrenciler Cesur Ali Kaplan ve Süleyman Onur Doğan, bölge şampiyonasında ikincilik elde ettikten sonra Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında üçüncülük başarısı gösterdi. Beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi sensörler aracılığıyla takip ederek parkuru en hızlı ve hatasız şekilde tamamlamaya dayanan yarışmada öğrenciler; robot tasarımı, kodlama ve problem çözme becerileriyle öne çıktı. Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda takımın katıldığı organizasyonda elde edilen derece, öğrencilerin teknoloji ve mühendislik alanındaki yetkinliklerini ortaya koydu. Öte yandan yarışma kapsamında düzenlenen Girişimcilik Robotik Teknolojileri alanında ortaokul Mercan takımı öğrencileri Demirkan Münker, Uras Sıvacı ve Umut Göçer de görme engelliler için geliştirdikleri rehber robot prototipiyle jüri karşısına çıktı. Öğrenciler, sosyal fayda odaklı projeleriyle dikkat çekerek önemli bir deneyim kazandı. Bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını sürdüren Mercan Bilim Merkezi’nin, çocukların erken yaşta teknoloji üretimi, robotik kodlama ve mühendislik becerileriyle tanışmasına katkı sunduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesinin eğitim odaklı çalışmaları sayesinde öğrencilerin araştıran, üreten ve teknoloji geliştiren bireyler olarak yetiştiği kaydedildi.
Van Van’da bir hafta arayla 3’üncü köpek saldırısı: 11 yaşındaki çocuk yaralandı Van’ın Muradiye ilçesinde Kur’an kursuna giden 11 yaşındaki çocuk, 5 köpeğin saldırısına uğrayarak yaralandı. Kentte son bir hafta içinde yaşanan üçüncü saldırı, sokak köpekleri sorununu yeniden gündeme getirdi. Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Gönderme Mahallesi’nde meydana gelen olayda, okul çıkışı yemek yedikten sonra Kur’an kursuna gitmek üzere evden ayrılan 11 yaşındaki Yuzarsif Acar, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çevredeki 5 köpeğin saldırısı sonucu bacağından ve kalçasından derin yaralar alan çocuk, önce Muradiye Devlet Hastanesi’ne, ardından ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. "Boğazımı sıkacaklar sandım" Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Yuzarsif Acar, köpeklerin bir anda etrafını sardığını belirterek, "Okuldan geldim, eve gittim, yemek yedim. Dışarı çıktım Kur’an okumaya. Baktım çocuklar top oynamıyor, birdenbire köpekler bana saldırdı. Kaçtım; köşede beni sıkıştırıp ısırdılar. Sonra da okuldaki servis geldi. Ben gittim eve, sonra hastaneye geldim. Evet, 5 köpekti. Korku olarak; boğazımı sıkacak sandım, o korku vardı içimde" dedi. "Belediyeye verdiğimiz dilekçeler sonuçsuz kaldı" Yaralanan çocuğun dedesi Mehmet Reşit Acar ise mahalledeki köpek sorununa karşı defalarca uyarıda bulunduklarını ifade ederek, " Kendisi benim torunum olur. Okuldan gelirken camiye gitmiş, köpek saldırısına uğramış. Yani hali perişan, yaraları çok derin. Bunlara bir önlem alsınlar. Birkaç kere dilekçe verdik, uyardık belediyeyi" diye konuştu. Gönderme Mahallesi Muhtarı Mehmet Sadık Polat, bölgedeki köpek sokak köpeği sorununu defalarca belediyeye bildirdiklerini belirterek, ""Muradiye Belediyesine defalarca başvurduk ancak toplama işlemleri yetersiz kalıyor. Daha da önemlisi, Çaldıran’da toplanan köpeklerin bizim köyün yol ağzına bırakıldığına dair mahalle sakinlerinin şahitliği var. Bir aracın bagajı açılıp köpekler buraya salınıyor. Bu sadece Muradiye’nin değil, çevre ilçelerin de ortak sorumsuzluğudur. Bir canımızı kaybettik, diğerleri hala hastanede. Bugün Büyükşehir Belediyesi ekip gönderdi ama bu önlemlerin sürekliliği şart" ifadelerini kullandı. "Bir haftada üçüncü vaka" Geçtiğimiz hafta Saray ilçesinde meydana gelen saldırıda 5 yaşındaki Hamza Özsoy hayatını kaybetmiş, 9 yaşındaki ağabeyi Ayaz Özsoy ise ağır yaralanmıştı. Tedavisi süren Ayaz’ın babası Veysi Özsoy, hastanede Yuzarsif Acar ve ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Aydın Aydın’da öğretmenlere yapay zeka destekli eğitim atölyesi Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ’AI4Teachers’ projesi kapsamında 30 İngilizce öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilen atölyede, yapay zeka araçlarıyla dijital içerik üretimi ve yenilikçi eğitim materyali geliştirme çalışmaları yapıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ’AI4Teachers’ projesi kapsamında, İngilizce öğretmenlerine yönelik yapay zeka destekli uygulamalı atölye çalışması gerçekleştirildi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ocak’ın katkılarıyla düzenlenen atölyeye 30 İngilizce öğretmeni katıldı. Çalışmada öğretmenler, yapay zeka araçlarını kullanarak eğitsel çizgi film hazırlama, dijital hikayeleştirme, karakter tasarımı ve yabancı dil öğretimine yönelik yenilikçi içerik geliştirme süreçlerini deneyimledi. Uygulamalı eğitimde öğretmenlerin, sınıf içi öğrenme ortamlarını daha etkileşimli, görsel ve öğrenci merkezli hale getirecek dijital materyaller üretmesi sağlandı. Böylece katılımcılar, yapay zekanın eğitimde sunduğu imkanları doğrudan uygulama fırsatı buldu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin dijital okuryazarlık, üretkenlik ve yenilikçilik vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen çalışma ile öğretmenlerin 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi ve eğitimde dijital dönüşüm kültürünün güçlendirilmesine katkı sağlandı.
Kocaeli Başkan Kocaman gençlere kariyer tavsiyesi verdi Kartepe’de öğrencilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Kocaman; gençlere meslek seçimi, başarı ve motivasyon üzerine tavsiyelerde bulundu. Söyleşide gençlik projeleri, spor tesisleri ve öğrencilere yönelik sosyal alanlarla ilgili bilgiler de paylaşıldı. ’Gençlik Buluşmaları’ kapsamında gençlerle bir araya gelmeye devam eden Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, bu hafta Kocaeli Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi öğrencileriyle buluştu. Kendi eğitim sürecinden kesitler sunarak tecrübelerini paylaşan Başkan Kocaman, meslek seçiminin yaşam boyu sürecek mutluluk anahtarı olduğunu ifade etti. Gençlere kariyer yolculuklarında rehberlik eden Başkan Kocaman "Hayatınızın en kritik eşiğindesiniz. Hangi alanı seçerseniz seçin, o işin en iyisi olmak için mücadele edin. Sevdiğiniz işi yapmak sizi sadece başarıya değil, gerçek bir huzur ve mutluluğa da ulaştıracaktır" dedi. Kartepe’nin yarınları gençlere emanet Söyleşide sadece akademik başarı değil, sosyal sorumluluk ve motivasyon üzerine de duruldu. Gençlerin merak ettiği soruları tek tek yanıtlayan Başkan Kocaman, belediye bünyesinde hayata geçirilen gençlik merkezleri, spor tesisleri ve kişisel gelişim projeleri hakkında da detaylı bilgi verdi. Başkan Kocaman, "Spor merkezlerinden, genç akademilere, etüt merkezine kadar pek çok çalışmayı gençler için yapıyoruz. Yeni hizmete aldığımız Tarçın Kafe’de gençlere özel menüler, gençlere özel indirimler hazırladık" diye konuştu.