KÜLTÜR SANAT - 17 Aralık 2025 Çarşamba 23:31

Türkan Şoray, ‘İyilik Korosu’ ile Mersin’de sanatseverlerle buluştu

A
A
A

Kanun virtüözü Ahmet Baran’ın şefliğini yaptığı ‘İyilik Korosu’, Türk sinemasının efsane isimlerinden Türkan Şoray’ın katılımıyla Mersin’de konser verdi.

Farklı meslek gruplarından gönüllülerin yer aldığı koro, ‘İyiliğin Sultanı Turnesi’ kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde sahne aldı. Gecede, Türkan Şoray’ın rol aldığı unutulmaz filmlerden kesitler izleyiciyle buluşturulurken, koro tarafından çeşitli eserler seslendirildi.

Konser öncesinde sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Türkan Şoray, Mersin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok mutluyum. Mersin’e yıllar önce gelmiştim. O kadar güzel bir sevgiyle karşılanmıştım ki, o zamandan beri tekrar gelmek hep aklımdaydı. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri" dedi.

Konser sırasında konuşan Ahmet Baran ise ‘İyilik Korosu’nun bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını belirterek, turne kapsamında elde edilecek katkılarla 2 köy okuluna müzik odası kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yoğun ilgi gören konsere Mersin Valisi Atilla Toros, eşi Dudu İrem Toros ile protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Ankara ve İstanbul’da da sahnelenecek olan ‘İyiliğin Sultanı Turnesi’nin, sosyal sorumluluk projeleriyle tamamlanması planlanıyor.

Fevzi Demircan



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.