YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 11:41

ORTACA`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
ORTACA`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ortaca`da Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 167. yıldönümü Atatürk Anıtı`nda yapılan törenle kutlandı.
Atatürk Anıtı`ndaki törene Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J.Yzb. Cumali Tosun Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve C.Başsavcısı Atalay Aygeç, Polisler, Siyasi Parti, Sivil Toplum Örgüt üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra günün anlam ve manasını taşıyan konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı yaptı. Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı`nın yaptığı konuşmada; `` Devletin en temel işlevlerinden biri toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanmasıdır. Emniyet Teşkilatı olan bizler 167 yıldır bu görevi başarı ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.
İl defa polis adı verilen teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuştur.
Polis teşkilatının kuruluşundan günümüze kadar ``İnsan hak ve özgürlüklerini, huzur ve güvenliği korumak maksadıyla suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanması başta olmak üzere üstlendiği hizmetleri yasaların çizdiği çerçevede evrensel değerin ışığı altında yerine getirmek misyonu olmuştur.``
İlçe Emniyet Müdürü Bıçakçı`nın konuşmasının son bölümünde ise; `` Teşkilatımız bu amacını yerine getirirken, insanların huzur ve güvenliğini bozmak isteyenleri caydıran, suç failerini yakalayan, etkin, kaliteli hizmet sunan, insanlara güven veren bir vizyona sahiptir.
Evrensel insan haklarının tüm vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin uygulanması suçla mücadelede temel prensibimizdir.
Polis, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokratik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın bilinci içerisinde; vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin bağımsızlığı, Cumhuriyetimizi tehdit ve tehlikelere karşı korumak, kanun hakimiyetini sağlamak için öçveri ve fedakarca çalışmaktadır. Bu kutsal vazifeyi; yüksek disiplin anlaşıyı içinde, sorumluluklarımızın bilincinde, halkımıza hizmet etmenin gururuyla yerine getirmektir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Vatanımızın birliği ve bütünlüğü, halkımızın huzur ve mutluluğu için cansiperane çalışan ve hkkın rahmetine kavuşan şehitlerimiz ile edebiyete intikal eden tüm mensuplarımıza Allah`tan rahmet, geride kalan dul ve yetimler ile hayatını sürdüren, gazi ve emeklilerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.
Siz çalışma arkadaşlarıma bu şerefli hizmeti sürdürmede üstün başarı görtermenizi, vatandaşlarımızın memniyetinin devamının sağlanmasını temenni ediyorum.``diye konuştu.
İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı`nın konuşmasından sonra şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere Kaymakam Mustafa Gürdal, GGarnizon Komutanı J.Yzb., Cumali Tosun, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve C. Baş Savcısı Atalay Aygeç tarafından ödülleri verildi.
Yapılan ödül töreninden sonra İmniyet Müdürü Selami Bıçakçı tarafından Emniyet Müdürlüğü Lokali`nde kutlamalara kabul edip, ikramlarda bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Ersoy, üniversite hastanelerindeki mali sorunları TBMM gündemine taşıdı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, üniversite hastanelerinde görev yapan 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarının ikramiye ve mali haklarında yaşanan gecikmeler ile personel eksikliğini TBMM gündemine taşıdı. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, üniversite hastanelerinde görev yapan ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında taşeron sisteminden kadroya geçirilen 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarının yaşadığı mali sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ersoy, hazırladığı yazılı soru önergesi ile konuyu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ileterek, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin ikramiye ve geriye dönük ücret farklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Üniversite hastanelerinin döner sermaye bütçelerinde yaşanan mali sıkıntıların çalışan ödemelerinde gecikmelere yol açtığını belirten Ersoy, bu durumun hem sağlık çalışanlarının hak kaybına neden olabileceğini hem de sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Söz konusu sorunların çözümü için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Ersoy, üniversite hastanelerinin mali yapısının güçlendirilmesi ve personel ihtiyacının karşılanması konularında Bakanlığa çeşitli sorular yöneltti. Ersoy sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Üniversite hastanelerinde görev yapan 4/D statüsündeki sağlık çalışanlarımızın ikramiye ve mali haklarının zamanında ödenmemesi ile yaşanan personel eksikliği konusunu hazırladığımız soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ilettik. Sağlık çalışanlarımızın emeğinin karşılığını zamanında alması ve üniversite hastanelerimizin hizmetlerini aksatmadan sürdürebilmesi için konunun takipçisi olacağız."
Bartın BARÜ ile Bartın İl Müftülüğü arasında "Diyanet Genç Ofis" protokolü imzalandı Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla "Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü" imzalandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın İl Müftülüğü arasında öğrencilerin gelişimlerini desteklemek hedefiyle "Diyanet Genç Ofis İş Birliği Protokolü" yapıldı. Protokol, Rektörlük Senato Salonu’nda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından imzalandı. Protokol kapsamında BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezinde Diyanet Genç Ofis kurulacak. Diyanet Genç Ofis’te öğrencilere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacak. Ayrıca seminer, konferans, söyleşi gibi etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak. Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Gençlerimizin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunacak önemli bir iş birliğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 5 ay önce başlattığımız hazırlık sürecinin ardından Bartın İl Müftülüğü ile iş birliği protokolü imzalayarak Diyanet Genç Ofis’in Üniversitemizde kurulmasına yönelik önemli bir adım attık. Bu anlamlı iş birliğinin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, başta Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Protokolün imzalanmasının ardından Rektör Akkaya ve İl Müftüsü Keskin, Diyanet Genç Ofis’in kurulması planlanan alanda inceleme yaptı.
Çorum El ele verip şehitlikte temizlik yaptılar Çorum’da Ramazan Bayramı öncesinde şehitlikte bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı seferlik kapsamında Çorum’da şehitlikte kabirlerin bakım ve temizliği yapıldı. Bu kapsamda, Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde şehitlikte bir araya gelen katılımcılar, kabirlerin bakım ve temizliğini yaptı. Çocukların katıldığı çalışmanın ardından şehit kabirleri tek tek ziyaret edildi. İl Müftü Yardımcısı Dr. Fazıl Saraç tarafından da şehitler için dua edildi. "Gelecek nesillere, kahramanlarımızın hatırasını en temiz ve en vakur haliyle aktarmak boynumuzun borcudur" Tüm şehit mezarlarının bakım, temizlik ve onarımlarının yapılacağını söyleyen Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Sahit Aydın, "Bu toprakları bizlere vatan kılan, gölgesinde huzurla nefes aldığımız al bayrağımıza rengini veren aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzun küçük bir nişanesini sunmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, ilgili kurumların desteği ile 81 ilimiz genelindeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği bugün itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Aynı zamanda şehitlerimizin mevcut durumlarını da kayıt altına alarak gerekli çalışmaların yapılması için takip ediyoruz. Gelecek nesillere, kahramanlarımızın hatırasını en temiz ve en vakur haliyle aktarmak boynumuzun borcudur" dedi.
Bartın Üniversitesi gençler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştı Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen yarışmada öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık alanındaki yeteneklerini sergiledi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i okuma becerilerini geliştirmek amacıyla "Üniversitelerarası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmalarını BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Başkan yaptı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasında Rektör Akkaya, etkinliğin manevi değerine dikkat çekerek "Bütün okumalarımız tek bir kitabı anlayabilmek içindir. Bu anlamlı organizasyon, güzel okuma ve hafızlıktaki ahengin yansıması olarak gönüllerimizi huzurla dolduran bir eserin finalidir. Bizler Kur’an’ı anlamak zorundayız. Okumak demek duyduklarımızı algılamak, işittiklerimizi anlamlandırmak demektir. Kur’an’ı okumak da yüreğimizi huzurla doldurmaktadır" dedi. Ardından geçilen yarışmada öğrenciler "Hafızlık" ve "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" kategorilerinde performanslarını sergiledi. Yarışmacılar jüri tarafından farklı kriterler üzerinden değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde "Hafızlık" kategorisinde Muhammed Enes Işık seçilirken "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" kategorisinde Talha Bilgiç birinci, Recep Şahin ikinci, Zidny İlahiyal Husna ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler, bölge yarışmalarında BARÜ’yü temsil etme hakkı kazandı.