DÜNYA - 11 Nisan 2012 Çarşamba 16:27

``FUTBOLDA HOŞGÖRÜ`` FETHİYE`DE KONUŞULDU

A
A
A
``FUTBOLDA HOŞGÖRÜ`` FETHİYE`DE KONUŞULDU

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu`nda yapılan Futbol Değerleri Çalıştayı`nda, Türk Futbolu`ndaki son durum ve olumsuzluklar masaya yatırılıp, futbol endüstrisindeki beklentiler anlatıldı.
Fethiye Belediyesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Futbol Değerleri Çalıştayı`na katılan akademisyenler ve futbol adamları, Fethiye Belediyesi`nin Çalış Plajı yakınında oluşturduğu parka defne ve sığla fidanları dikerek, ``Futbolda Hoşgörü Parkı`` oluşturuldu.
Çalıştayda Türk Sporu`nda ve Türk Futbol Kültürü`nde hoşgörü konusunda görüşlerini anlatacak olan eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, parlamentodaki çalışmaları nedeniyle katılmadı. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Fethiyespor Teknik Direktörü Beyhan Çalışkan, Fenerbahçe ve milli takımın eski golcülerinden Abdullah Çevrim, Fethiyesporlu bir grup sporcunun yanı sıra akademisyenler, spor yazarları, bazı daire amirlerinin katıldığı çalıştayın açılışında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı`nın söylenmesinin ardından Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektör Vekili İbrahim Kaya, kısa birer hoşgeldiniz konuşması yaptılar. Futbolda hoşgörünün öne çıkarılmasının bir ihtiyaç olduğunu belirtip, bu tür etkinlikte paydaş olmaktan gururlu olduklarını söylediler.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da imalı bir konuşma yaptı. Saatcı ``Dış güçlerin, bölücülerin yapamadığını korkarım renkler arası husumet yapacak. Peşin fikirlerden kurtulup, bunun bir oyun olduğunu kabullenmek bugün için gerçekten çok zor`` dedi.
ÇALIŞTAYA BİR ÇOK SPOR ADAMI KATILDI
Çalıştayda ilk olarak Yrd. Doç. Dr. İlhan Adiloğulları`nın yönettiği ``˜Futbolda Saygı ve Hoşgörü İçin Akademik Yaklaşımlar` konulu panelde Prof. Dr. Azmi Yetim, Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu konuşmacı olarak katılırken; Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Sekreteri Aladdin Nagunlu, derneğin çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra ``˜Türk Antrenörlüğü ve Futbolcunun Ahlakı Eğitimi` konulu konferansı yine Aladdin Nagunlu yönetirken; Teknik Direktör Coşkun Demirbakan ile Akademisyen Dr. Yakup Afyon konuşmacı olarak katıldılar. Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Gül Keskinler, ``˜Avrupa Futbolunda Tolerans, Saygı ve Uyum` konularında bilgiler aktarırken, Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman`ın yönettiği panelde TRT`den Levent Özçelik, Haber Türk`ten Atilla Türker, ``˜Türk Spor Basını Gözüyle Futbol Sahalarında Hoşgörü`yü anlattılar. Çalıştayın son panelini ise Çalıştay Genel Koordinatörü Deniz Ünver yönetirken, Beşiktaş Çarşı Grubu Lideri Alen Markaryan, Genç Fenerbahçe Grubu Lideri Yücel Aslan ve Bursa Teksas Grubu Lideri Selim Kurtulan, ``˜Türkiye`de Futbol Taraftarlığı ve Yeni Yapılanmaları` konusunda görüşlerini anlattılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı İçişleri Bakanı Çiftçi sınırın sıfır noktasından duyurdu: "Sınır hattında tüm tedbirler alındı" İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, incelemelerde bulunduğu Gürbulak Sınır Kapısı’nda sınır güvenliğine yönelik tüm planlamaların tamamlandığını ve gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ağrı Valisi Önder Bozkurt ve beraberindekilerle birlikte Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Burada bulunan Sarısu Ticaret Merkezi’ni de ziyaret eden Bakan Çiftçi, daha sonra sınırın sıfır noktasında bulunan Gürbulak Gümrük Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yetkililerden sınır güvenliği ve alınan tedbirler hakkında bilgi aldı. İncelemeleri sonrası bir açıklama yapan Bakan Çiftçi, sözlerine dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan Yusuf Açay ve Selman Akarsel’e rahmet dileyerek başladı. Şehitlerin ailelerine ve millete başsağlığı dileklerini ileten Çiftçi, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. "Burada tüm tedbirler alınmış durumda" Bölgede yaşanan gelişmelere dikkat çeken Çiftçi, özellikle sınır hattında güvenliğin en üst seviyede tutulduğunu belirterek, "Bugün serhat şehrimiz, sınır illimiz Ağrı’dayız. Ziyaretler kapsamında bugün öğleden sonra Ağrı’ya geldik ve ilk olarak da yeni göreve başlayan Ağrı Valimizi makamında ziyaret ettik. İlinde yürütülen çalışmalar hakkında kendisinden bilgiler aldık. Ardından AK Parti İl Teşkilatımızı ziyaret ettik. İl teşkilat mensuplarımızla buluşmuş olduk. Ardından da yine Göç İdaremize bağlı olan Geri Gönderme Merkezini ziyaret ettik. Burada kalan yabancıların şartlarını yerinde incelemiş olduk, bilgiler aldık. Daha sonra Ağrı’daki incelemelerimizi tamamladıktan sonra şu anda Gürbulak Sınır Kapısı’ndayız. Sınır kapımızın sıfır noktasındayız. Malumlarınız 28 Şubat tarihinden itibaren sınırın öbür tarafında, İran tarafında, İran ile ABD-İsrail arasında süregelen bir savaş var. Ve savaşın ne kadar daha süreceği, ne zaman sona ereceği konusunda da herhangi bir belirlilik yok. Dolayısıyla biz savaşın muhtemel sonuçlarıyla ilgili kendi tarafımızda alınan tedbirleri gözden geçirdik. Burada Doğubayazıt kaymakamımızdan brifing aldık ve alınan tedbirleri de yerinde incelemiş olduk. Ben şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki burada tüm planlamalar, tedbirler alınmış durumda. Herhangi bir sıkıntı yok. Temennimiz inşallah bu savaş kısa süre içerisinde biter, yeniden barış ve huzur ortamına dönmüş oluruz" dedi.
Trabzon Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Öztürk: "Yangının yüzde 90’lık kısmını kontrol altına aldık" Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muharrem Öztürk, Arsin ilçesindeki fındık fabrikasında çıkan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Trabzon’un Arsin ilçesindeki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cirav isimli fındık fabrikasında çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Büyük ölçüde kontrol altına alınan yangında ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muharrem Öztürk, "16.50’de ihbar geldi. 1 dakika sonra ekiplerimiz yola çıktı. İlk ekibimiz Arsin ilçesinden geldi. 5 ilçeden 30 tane aracımız var. 60 tane personelimiz var. TİSKİ ile 40 aracımız burada bulunuyor. Yaklaşık 4 saattir müdahale ediyoruz. Yan tarafta silo vardı. Bizim öncelikli amacımız o siloya yangının sıçramamasıydı. Yan tarafta da başka bir fabrika vardı. Onlara sıçratmadan yangını söndürmeye çalıştık. Arkadaşlarımız cansiperane bir şekilde çalışıyorlar. İçeride fındık, fındık yağı, fındık kabuğu, karton ve ahşaplar bulunuyor. O nedenle söndürme çalışmaları zaman aldı. 1 tane personelimiz dumandan etkilendi. Ayrıca mal sahibi ufak bir kaza geçirmiş. Çok şükür hayati bir tehlike yok. Yüzde 90’lık kısmını kontrol altına aldık. Küçük bir kısım kaldı. Orayı da iş makinesi ile açarak soğutma yapacağız. Ondan sonra binayı komple soğutacağız" ifadelerini kullandı.