YEREL HABERLER - 05 Haziran 2012 Salı 09:38

MUОLA`DA SİLVİKÜLTÜR EОİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

A
A
A
MUОLA`DA SİLVİKÜLTÜR EОİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ``2012 Yılı Silvikültür Uygulama Çalışmaları`` kapsamında Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ve Kemer Orman İşletme Müdürlükleri`nde görev yapan personele eğitim verildi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ``2012 Yılı Silvikültür Uygulama Çalışmaları`` kapsamında Orman Mühendisleri ve İşletmelere bağlı İşletme Şefliklerimizde görev alan Teknik elemanlarına, Silvikültür İşlerinde görev olan Orman Muhafaza Memurları ve Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan daimi İşçilerin katılımıyla gerçekleştirilen Silvikültür Uygulamalı Eğitim ve Tatbikatına Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü`ne bağlı Çaldere Orman İşletme Şefliği faaliyet alanında bulunan 183, 126, 176 ve 243 nolu bölmelerinde Gençlik Bakımı, Kültür Bakımı, Sıklık Bakımı, İlk aralama ve Seyreltme çalışmalarında bilgilerinin güncellenmesi amacı ile Silvikültür Şube Müdürü İbrahim Acar, Silvikültür Şube Mühendisleri Melahat Gedik, ve İsmail Durak tarafından verildi.
Çaldere Orman İşletme Şefliği 183 nolu tabii gençleştirme bölmesinde Silvikültür Şube Müdürü İbrahim Acar`ın açılış konuşması ile başlayan seminerin amacı anlatıldı.
Çaldere Orman İşletme Şefi Ferdi Karacan tarafından sahanın tanıtımı yapılarak içinde bulunulan sahada yapılacak olan silvikültürel müdahale ve dozu hakkında müşterek bilgiler verilip, uygulama yapıldı.
126 nolu bölmede yapılacak aralama bakım sahasında önceden Şeflik personeli tarafından hazırlanmış olan şerit çekili alan içerisinde bulunan ormanlık alanda yapılması hedeflenen müdahale şekli hakkında uygulamalı bilgiler verildi.
176 nolu bölmede önceki yıllarda elde edilmiş olan gençlik sahasında yapılması hedeflenen seyreltme çalışmaları hakkında uygulamalı olarak bilgiler verildi.243 nolu bölmede de yine önceki yıllarda elde edilmiş olan gençlik hakkında bilgiler verilerek sahanın geleceğe hazırlanması için yapılması uygun olan müdahale türü ve şekli uygulama yapılarak katılımcılara anlatıldı. Bölge Müdürlüğü ,Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından tertiplenen eğitim semineri 2012 yılında yapılacak olan silvikültür çalışmalarında başarılı bir sezon temennileri ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir