YEREL HABERLER - 20 Ocak 2017 Cuma 17:39

Kaymakam Arslan kursiyerlerin çalışmalarını izledi

A
A
A
Kaymakam Arslan kursiyerlerin çalışmalarını izledi

Muğla’nın Milas ilçesinde Kaymakam Eren Arslan, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, açılan bazı kursları ziyaret edip, kursiyerlerle bir araya geldi.
Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile birlikte Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Kurum Müdürü Tunahan Bayram tarafından karşılanan Kaymakam Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan kurslara katılan kursiyerlerle bir araya gelip, çalışmaları hakkında bilgiler edindiler.
Yapılan ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Milas İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kursları ziyaret ederek, kursiyerlerimizle bir araya geldik. Ziyaretimiz sırasında kursiyerlerin birçoğunun kadın olduğunu, ticari ve ekonomik kaygının ötesinde kendilerini kişisel olarak geliştirebilmek, aile bireylerine daha faydalı olabilmek kaygısıyla bu kurslara katılmış. Eğitimin yaşının olmadığını, bilgiyi öğrenmenin yaşının olmadığını ve yeter ki bu konuda bir çaba gayret ortaya konulduğunda nelerin elde edilebileceğini bugün kurslarımızda gördük. Emekli olan insanlardan, kendini iş alanında daha yeterli düzeye getirmek isteyenlere kadar farklı profillerde kursiyerlerle karşılaştık. Bu da demek oluyor ki hem talep var hem de verilen kursların bir karşılığı var. Bazen kursu açarsınız yeterli talep olmaz ve yürümez. Burada şunu gördüm. Kurumsal olarak da güzel bir çalışma yürütülmüş ve bu anlamda taleplere uygun kurs programları burada düzenlenmiş. Bu çok sevindirici” dedi.
Üretilen ürünler ekonomik bir katkıya dönüşecek
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde üretilen el sanatlarının ekonomik anlamda değerlendirilmesi ve aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayabilmesi konusunda kursiyerlerin bireysel çabaların olduğunu gördüğünü dile getiren Kaymakam Arslan, “İnşallah önümüzdeki dönemde bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte bunları hem kendi değeriyle hem de bize özgü bir marka şemsiyesi altında pazarlayabilecek bir yapıyı, bir satış sistemini oluşturmamız lazım. Bunun üzerinde önümüzdeki zamanlarda çalışacağız. Ve umarım bu üretilen ürünler ekonomik bir katkıya dönüşecek. Aynı zamanda da ilçemizin turizm ve tanıtım potansiyeline de önemli bir katkı sağlayacak. Taleplerin mevcudun çok üstünde olduğunu gördük. Onun için yeni kurs açılabilecek mekanlara belki çok daha geniş dersliklere ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde de yine bu konuda elimizde kullanabileceğimiz, şuan değerlendirilmeyen kamu binalarını değerlendirebilir miyiz diye bir çalışma yapıp, bu talepleri karşılamaya gayret göstereceğiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.