ASAYİŞ - 23 Kasım 2017 Perşembe 11:14

Muğla sabaha kadar beşik gibi sallandı

A
A
A
Muğla sabaha kadar beşik gibi sallandı

Muğla’nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.

Muğla’nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından sabah saatlerine kadar 40’a yakın artçı sarsıntı kaydedildi.


Saat 23.22’de merkez üssü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede sabah saatlerine kadar 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 40’a yakın artçı sarsıntı daha kaydedildi. 25 haneli kırsal Arıcılar Mahallesi’ndeki tüm binalarda hasara neden olan depremin ardından ekipler bölgede çalıma başlattı.


Ula ve çevre ilçelerde kısa süreli paniğe neden olan büyük sarsıntının ardından hayat normale dönerken, en büyük hasarın yaşandığı Arıcılar Mahallesi sakinleri geceyi dışarıda geçirdi. Korkuya neden olan deprem anı, Ula ilçe merkezindeki bir iş yeri ile marketin güvenlik kameralarına yansıdı.


Depremin neden olduğu paniğin kısa sürede atlatıldığını ifade eden market sahibi Kadir Erboğan, “Dün gece iş yerimde çalışırken bir anda sarsıntı oldu. Deprem bölgesiyiz ara sıra sallanıyoruz ama dünkü baya şiddetli oldu. Aniden gelen gürültüyle korkup dışarı çıktık. Dükkan içerisindeki raflarda bulunan malzemeler devrildi. Çok büyük bir hasarımız yok, hepimize geçmiş olsun” dedi.



Arıcılar Mahallesi’nde incelemeler sürüyor


Deprem nedeniyle il genelinde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Vali Esengül Civelek, “Dün gece 23.22’de merkez üssü ilimiz Ula ilçesi Arıcılar Mahallesi’nde 5.0 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. 30 haneli Arıcılar Mahallesi’nde eski kerpiç malzeme ile yapılmış evlerde ve boş binalarda depremin neden olduğu bir hasarın olup olmadığı hususunda deprem sonrası ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları deprem mahallinde inceleme çalışmalarını titizlikle yürütmektedir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.