YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 00:19

SELÇUK UMUT YOLCULUĞUNA ÇIKTI

A
A
A
SELÇUK UMUT YOLCULUĞUNA ÇIKTI

Dalaman’da doğuştan özürlü olan ve annesi 5 bin TL ameliyat parasını temin edemediği için 15 yıldır yatağa mahkum yaşayan Selçuk Eroğlu’na yardım eli uzandı.
İşadamı Toygun Koyuncu, Dalaman Kaymakam Yılmaz Şimşek ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın yaptığı ortak girişim sonucu Selçuk’un ameliyat masrafı, konaklama ve yol giderleri temin edildi. 15 yıldır yatağa mahkum olarak yaşayan Selçuk, yürüyerek evine geri dönmesi ümidiyle Aydın’daki özel bir hastaneye gönderildi.
Hastaneye gitmeden önce Selçuk ve annesi Sultan Er’i evinde ziyaret eden Kaymakam Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Toygun Koyuncu Selçuk’u umut yolculuğuna birlikte uğurladı.
Kendilerine uzanan yardım eline teşekkür eden anne Sultan Er, “Sizlerin sayesinde ameliyat giderlerini tamamladık. Aydın’daki özel hastaneden de gün alıp, bu gün yola çıkacağız. Selçuk’un iki ayağına Prof. Dr. Emre Çullu tarafından 8’er kas ilave edilecek. Doktorumuzun Selçuk’un nezle ve grip gibi hasta olmamasını istedi. Yapılacak tetkiklerden sonra ameliyatı yapılacaktır. Bir müddet hastanede yatıktan sonra fizik tedavi ile devam edilecek. Yürüyebilmesi için ayaklarına demir alet ile takviye yapılıp, 6 ay veya bir sene içinde ayağa kalkıp, kendi ihtiyaçlarına karşılayabileceği söylendi. Tabi diğer insanlar gibi koşup, gidemeyecek ama hiç olmasa evin içinde yürüyüp, kendi ihtiyaçlarına giderebileceği bildirildi. Bu güne kadar tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Böylece 15 yıldır yatağa bağımlı olan oğlum yataktan kurtulmuş olacaktır” dedi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu daha önce ameliyat ettiremediğini belirten Anne Sultan Er, “İki oğlumla birlikte yaşıyorum. Hayattaki en büyük isteğim oğlumun ameliyatını olup, ayağa kalkarak yürüyebilmesiydi. Oğlumun ameliyatı için bize yardımcı olan hayırsever komşumuza, kaymakam Yılmaz Şimşek’e ve Belediye Başkanımız Sedat Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.