GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 15:52

Seydikemer Boğaziçi’nin ‘Tanker’ çilesi sona erdi

A
A
A
Seydikemer Boğaziçi’nin ‘Tanker’ çilesi sona erdi

İl genlinde içme suyu problemlerini tek tek ortadan kaldıran Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak içme suyu ihtiyacını yıllardır tankerlerle karşılayan Seydikemer İlçesi Boğaziçi Mahallesi Yediburunlar mevkiinde yaptığı çalışma ile vatandaşları suya kavuşturdu.

İl genlinde içme suyu problemlerini tek tek ortadan kaldıran Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak içme suyu ihtiyacını yıllardır tankerlerle karşılayan Seydikemer İlçesi Boğaziçi Mahallesi Yediburunlar mevkiinde yaptığı çalışma ile vatandaşları suya kavuşturdu.


Yediburunlar mevkiinde yıllar önce yapılan terfi merkezinde ve içme suyu hatlarında oluşan arızalar nedeniyle atıl durumda olan sistem nedeniyle bölgeye su verilemiyordu. Bunun üzerine çalışma başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yapılan iyileştirme ve ek imalat çalışmaları sonucunda sistemi tekrar düzelterek vatandaşların hizmetine sundu. Ekipler bölgedeki mevcut hatların kullanılmaz hale gelen kısımlarını yenilerken ayrıca yanan pompaların değişimi, terfi merkezi bakımı ve günümüz koşullarına uygun teknolojik malzeme değişimleriyle sıkıntısız olarak bölgeye su vermeye başladı.



Tüm bu çalışmaların yanı sıra bölgedeki kaynaklarda da bakım onarım çalışması yapan ekipler Boğaziçi Mahallesini ve mevkilerini besleyen depoya da ek içme suyu kaynağı sağladı. Böylelikle yıllardır suyu olmayan Yediburunlar Mevkiinin yanı sıra özellikle yaz aylarında su sorunu yaşayan Boğaziçi Mahallesine de ek su kaynağı sağlanarak bu sorunun önüne geçildi.


“Emek Veren Herkese Teşekkürler”


Yapılan çalışmalar nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Seydikemer İlçesi Boğaziçi Mahalle Muhtarı Yusuf Yüreğil, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Yüreğil, “Yediburunlar mevkiinde yapılan yenileme çalışmaları sayesinde yıllardır çektiğimiz tanker çilesi ortadan kalktı. Ayrıca yeni su kaynakları sayesinde de suyumuz arttı. Şuan vatandaşlarımız oldukça memnun. Bölgemizde ufak tefek sorunlar bulunuyor ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile sürekli irtibat halindeyiz ve kısa sürede bu eksiklikleri de ortadan kaldıracaklarına eminiz. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.