YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 15:02

SERHAT’A DEVLET EL’İ

A
A
A
SERHAT’A DEVLET EL’İ

Muğla Valisi Fatih Şahin, iki yıl önce tarlada hasat yaparken sağ kolunu slaj makinesine kaptırarak kolunu kaybeden 18 yaşındaki Serhat Erfidan’a sahip çıktı. Muğla Valiliği’nin desteğiyle Erfidan kalem tutmak için hayalini kurduğu 54 bin lira değerindeki protez kola kavuştu.
Kavaklıdere’den gelen Serhat Erfidan, dedesi Kamil Erfidan, AK Parti Kavaklıdere İl Genel Meclis üyesi Saffet Karabıyık, MELSA Şirketi Genel Koordinatörü İbrahim Akoğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Vali Fatih Şahin, protez kolla ilgili sıkıntının geçtiğimiz günlerde kendilerine gelmesiyle birlikte hemen harekete geçtiklerini söyledi. Bu tür protezlerin farklı özellikleri olduğunu anlatan Fatih Şahin, “Gencimizin hareket kabiliyetini daha rahat yapması için en iyisini aldık. 24 bin TL’si SGK tarafından geri kalan 30 bin TL’lik kısmını Valiliği’miz MELSA şirketi tarafından karşılandı. Bizim için büyük bir mutluluk oldu. Bundan sonra ihtiyaçlarını en iyi şekilde yapacak. MELSA’nın buna benzer sosyal sorumluluk projelerine var. Bu yıl 150 üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz. Ayrıca her sabah ayrım yapmaksızın 600 öğrencimize çorba ikram ediyoruz. İki engellimize yürüme ve bir görme engelli gazimize okuma aracı aldık” dedi.
Şahin, bu tür sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediklerini ve kesinlikle ötelenmemesi gereken konular olduğuna dikkat çekerek, “Kolunu kaybeden gencimizin devletimizin kanatları altındadır. Eğitim konusunda sonuna kadar giderek, kendi istediği mesleği yapmasını arzuluyoruz. Okumadığı takdirde de iş konusunda elimizden gelen desteği sağlayacağız” diye konuştu.
18 yaşındaki Serhat Erfidan ise protez kolu sahip olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ilk zamanlar kullanmakta zorlandığını şu an daha da rahat olduğunu söyledi.
Serhat Erfidan’ın dedesi Kamil Erfidan da torunun iki yıl önce tarlada kolunu makineye kaptırarak kaybettiğini anlatarak, devletin desteğinden dolayı çok minnettar olduklarını belirtti. Erfidan, “Bizler gariban köylü vatandaşlarız. Torunumun sağ kolunu kaybetmesinin ardından kara kara düşünmeye başladık. Protez kol taktıracak durumumuz da yoktu. Konunun basında yer almasının ardından Valilik bize destek çıktı. Çok mutluyum. Sizlerden son bir isteğim, torumun hayatı yarım olmuştur. O okuduğu müddetçe veya okumazsa bir iş imkânı sunmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Yeşilköy’de yaşayan Serhat Erfidan’ın hayatı, iki yıl önce yaz tatilinde tarımla uğraşan ailesine yardım ederken sağ kolunu mısır slaj makinesine kaptırdı. İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve tedavisi nedeniyle bir yıl eğitimine ara vermek zorunda kalan Erfidan’ın durumu basına yansıdı. Bunun üzerine Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’den durumla ilgilenmesini yönünde talimat verdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Gencer de, Serhat Erfidan’ı evinde ziyaret ederek durumu hakkında bilgi almıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir