EKONOMİ - 15 Ocak 2020 Çarşamba 16:43

Hollanda’da Marmaris rüzgarı

A
A
A
Hollanda’da Marmaris rüzgarı

Turizmle ilgili önemli adımlar atan Marmaris Belediyesi, Avrupa’nın 3.

Turizmle ilgili önemli adımlar atan Marmaris Belediyesi, Avrupa’nın 3. büyük fuarı olan Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda stant açtı.


Geçtiğimiz yaz sezonunun başından itibaren turizmle ilgili önemli adımlar atan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 2020 sezonu ile ilgili de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Marmaris Belediyesi, Avrupa’nın 3. büyük fuarı olan Hollanda Utrecht Turizm Fuarı’nda stant açtı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, Meclis Üyeleri Ali Kırlı ve Ceyhan Eroğlu’dan oluşan heyet de fuarda yer aldı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.



TUI ile olumlu görüşme


Bakan Ersoy’un da ziyaret ettiği Marmaris standında gün boyu yoğunluk vardı. Seyahat acenteleri, havayolu firmaları ve sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği stantta gelecek sezona yönelik görüşmeler yapıldı. Bunlardan biri de dünyanın önemli seyahat acentelerinden biri ola Tui’nin Hollanda yetkilileri ile yapılan görüşme oldu. Rob Oostendorp ve Barbara Oskam ve Tui Ege Kontrat Müdürü Selma Kılınç’ın da hazır bulunduğu görüşmede Tui’nin 2020 Marmaris planlaması ve gelecek dönemde neler yapılabileceği ele alındı. Tui yetkilileri, bu yıl Hollanda’dan Dalaman Havalimanı’na uçuşlarda yüzde 8 artış gerçekleşeceğini belirtti.



Fuarlar çok önemli


Fuara gelen yabancı basın temsilcileri ile röportajlar da yapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, fuarların turizm bölgelerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirterek, “Yeni sezona dair görüşmeler yapıyoruz. Çok olumlu dönüşler var. İlçemizi tüm dünyaya tanıtmak, ‘Dünyanın incisi Marmaris’ sloganını her yerde duyurmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İçinde gliserol bulunan ‘slushie’ içecekler, 10 yaş altı çocuklar için tehlikeli Rengârenk görüntüleriyle çocukların ilgisini çeken ‘slushie’ içecekleri hakkında aileleri uyaran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe, 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirtti. Dışarıda yapılan slushie içeceklere eklenen ve donmuş etkisini veren Gliserol hakkında bilgilendiren Uzm. Dr. Menekşe, “Bu madde çocuklarda; baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açıyor” dedi. Yaz aylarının gelmesiyle buzlu içecek tüketim oranları da artacak. Popüler olan slushie içecekler hem rengârenk görüntüsü hem de tadıyla çocuklar tarafından da ilgi görüyor. Ancak sulu kar etkisini verebilmek için bu tür içeceklere E422 koduyla yer alan ‘Gliserol’ ekleniyor. Çamlıca Erdem Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe ise bu madde hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirterek “Üreticilere çok az miktarda gliserol kullanılması uyarısı var. Ancak bunun ne kadar uygulanabildiğini bilmiyoruz. Kaldı ki çok az haliyle bile 10 yaş altı çocuklar için tehlike arz ediyor” açıklaması yaptı. “Aileler genellikle bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor” Uzm. Dr. Menekşe, “Bu tür içecekler geleneksel olarak şekerle hazırlanırken son dönemlerde hazır gıda olarak bulunması için gliserol kullanılarak yapılıyor. Küçük çocuklarda tüketildiğinde baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açabiliyor. Aileler ise bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor. Dikkatli davranmak bu nedenle önemli” dedi. Uzun dönem etkileri çocukta kalabilir: Böyle vakalar tespit edilmiş Gliserol tüketiminin 4 yaş altındaki çocuklarda çok tehlikeli olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Menekşe, “4-10 yaşındaki çocuklara ise çok az miktarda, verilmelidir. Bu içecekleri fazla tüketen 4 yaş altındaki çocuklar için ise ciddi sonuçlar doğurabilir. Maalesef müdahalesi geciken kan şekeri düşüklüğü ve bilinç kaybı gibi bir durumda uzun dönem etkileri çocukta kalabilir. 4 yaş altında bildirilmiş böyle vakalar var ” uyarısında bulundu. Gliserol hazır gıda ürünlerine genellikle tatlandırıcı veya koruyucu olarak kullanılır ama çoğunda zarar veremeyecek derecede eser miktarlardadır. Slushie içeceklerde ise miktar olarak fazlalığı endişe kaynağını oluşturur. Ailelere önerilerde bulunan Uzm. Dr. Menekşe, “Çocuklarınıza hazır ürünleri tükettirmeyin. Örneğin meyve suyunu siz hazırlayın. Kutulu ürünleri ise ancak güvenli aralıklarla tüketebilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.