ÇEVRE - 06 Temmuz 2020 Pazartesi 15:20

Büyükşehir’den Marmaris’te 18 KM yol Çalışması

A
A
A
Büyükşehir’den Marmaris’te 18 KM  yol Çalışması

Muğla genelinde yol çalışmalarına ara vermeden devam eden ve bugüne kadar 2 bin 569 kilometre yol çalışmasını tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris’in Osmaniye-Bayır-Söğüt grup yolunda 18 km 2.

Muğla genelinde yol çalışmalarına ara vermeden devam eden ve bugüne kadar 2 bin 569 kilometre yol çalışmasını tamamlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris’in Osmaniye-Bayır-Söğüt grup yolunda 18 km 2.kat sathi yol çalışmasını tamamladı.


Muğla genelinde sorumluluk alanında 2 bin 348 km yol bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yollara 1.kat, 2.kat sathi ve sıcak asfalt olmak üzere 2 bin 569 km yol çalışması yaptı. Bugüne kadar bin 464 km 2.kat sathi, 885 km 1.kat sathi, 220 km sıcak asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi bunların yanında 167 kilometre yolunda bakım ve onarımını gerçekleştirdi.


Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin “ Mahallemizde suyumuz akıyor. Yollarımız yapıldı. Büyükşehir sayesinde daha iyi hizmet alıyoruz.Yol yapımı çalışmalarında sıcak altında ter döken tüm personele mahallem adına teşekkür ederim” dedi.


Bayır Mahallesi Muhtarı Arslan Eraslan “Turizm merkezi olan mahallemizde yolların yapılması bizleri mutlu etti. Yol demek medeniyet demektir. Yerli ve yabancı misafirlerimizi rahat ve daha güvenli yollarda ağırlayacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Deprem bölgesinde çocuklar ‘sıfır atık’ bilinciyle eğlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında depremzede çocukları hem eğlendirdi hem de ‘sıfır atık’ konusunda bilinçlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Adıyaman’daki konteyner kentte etkinlik düzenledi. Adıyaman K-8 konteyner kentteki etkinlik alanında çocuklar doyasıya eğlendi. Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından oyun parkurundan tiyatroya, beceri ve zeka oyunlarından bilgi yarışmasına kadar birçok etkinlik düzenlendi. 23 Nisan etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmaları da büyük ilgi topladı. Çocuklar sıfır atık hakkında bilgi alırken uygulamalı olarak atık ayrıştırdı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, amaçlarının çocukları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya illerinde bu etkinlikleri düzenliyor. Burada amaç, deprem bölgesinde konteyner kentlerdeki çocukların moral ve motivasyonunu arttırmak ve bu noktada çevre bilincini aşılamak. Sıfır atık ve iklim değişiklikleri noktasında çocukları bilinçlendirmek” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.