- 19 Ekim 2020 Pazartesi 10:47

Marmaris ‘Kısa Mola’ merkezi hizmete açılıyor

A
A
A
Marmaris ‘Kısa Mola’ merkezi hizmete açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylere sahip ailelerin bireylerini süreli olarak bırakabilmeleri amacıyla Marmaris ilçesinde oluşturduğu ve açılışı için hazırlıklarını sürdürdüğü Kısa Mola Merkezi önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylere sahip ailelerin bireylerini süreli olarak bırakabilmeleri amacıyla Marmaris ilçesinde oluşturduğu ve açılışı için hazırlıklarını sürdürdüğü Kısa Mola Merkezi önümüzdeki günlerde hizmete girecek.


Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya, vatandaşların daha çağdaş, daha modern bir Muğla’da yaşaması için projeler üreterek hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında Türkiye’de bir ilk olarak Menteşe ilçesinde hizmete açtığı Kısa Mola Merkezi, Milas ve Fethiye ilçelerinin ardından bu kez de Marmaris ilçesinde hizmete açılıyor.


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla açılışı planlanan Marmaris Kısa Mola Merkezi, ailelerin engelli bireylerini bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu bir merkez olarak hizmet verecek.


Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde faaliyetlerine devam eden, bu kez de Marmaris ilçesinde hizmete açılacak olan Kısa Mola Merkezinden 5 yaş ve üzeri engelli bireyler yararlanacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün büyük bir hassasiyet ile üzerinde durduğu Engelli Ailelerine Kısa Mola hizmetinin sayısı Marmaris ilçesinde de açılmasıyla birlikte 4’e çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üreten kadınları bir araya getirdi Türkiye’deki kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyetlerini yürüten TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, hayata geçirdiği projelerle üreten kadınların destekçisi olmaya devam ediyor. TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi tarafından düzenlenen “Kadın Emeği Kooperatif Pazarı” etkinliği, 4-5 Mayıs tarihlerinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Sanayi Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Armada Alışveriş ve İş Merkezi’nin katkılarıyla Armada AVM’de gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş’ın da katılım gösterdiği etkinlik, açılış kurdelesinin kesilmesi ile başladı. 15 kadın kooperatifinin katılımıyla, iki gün süresince devam eden Kadın Emeği Kooperatif Pazarı’nda, kadın girişimciler açtıkları stantlarda birbirinden değerli el emeği ürünlerini sergileyerek satışa sundu. Yaklaşan Anneler Günü nedeniyle de ilgi odağı olan etkinlik, hafta sonu boyunca çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hande Öztürk, etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, "Bu önemli etkinlikle üreten kadınları bir araya getirerek, onlara el emeği ürünlerini sergileme ve satış yapma imkanı sunduk. Kadınların ekonomiye katılımını artırmak, ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sağlamak için çabalarımızı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.