GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 11:42

MUĞLA`DA KAR YOLLARI KAPADI

A
A
A
MUĞLA`DA KAR YOLLARI KAPADI

Muğla’da, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı sonrası Yılanlı ve Göktepe köylerinde gece başlayan kar yağışı yüksek tepelerde yarım metreyi buldu. Muğla merkezinden Yılanlı ve Göktepe köylerine sabah erken saatlerde ulaşım kar nedeniyle yapılamadı. Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait iş makineleri kapalı yolların açılması için bölgeye sevk edildi.
Kar yağışı nedeniyle Kavaklıdere, Menteşe, Yatağan Bozdoğan yolu ile Muğla merkeze bağlı Yılanlı ve Göktepe dağlarındaki köylere zincirsiz ulaşıma izin verilmiyor. Göktepe ve Yılanlı dağlarının yüksek tepelerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, Muğla’dan ve köylerden Muğla merkeze gelişte araçlar zincir takarak gelebiliyor. Arabalarında zincir bulunmayan sürücülere trafik ekipleri tarafından izin verilmiyor.
Göktepe köyünden gelen bir minibüs sürücüsü, merkezden köylere ulaşımın zor olduğunu belirterek "Köylerden merkeze zincirsiz izin verilmiyor. İl Özel İdare’ye ait iş makineleri sabah yollarda çalışma yaptı. Fakat kar yağışı devam ettiği için ulaşım zaman zaman aksıyor. Kar kalınlığı köy yollarında 20-25 santime ulaşırken, yüksek tepelerde yarım metreyi geçiyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir