ASAYİŞ - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:35

OSKAY, REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

A
A
A
OSKAY, REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Muğla’nın Bodrum İlçesinde, 2010 yılının Haziran ayında peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’ı (38) evinin önünde silahlı saldırıda öldürdüğü iddiası ile yargılanan Cihan Oskay, karar beklenen duruşmada reddi hakim talebinde bulundu.
Yaklaşık 15 aydan bu yana "Planlayarak kasten öldürmek", "Tehdit ve hakaret", "Başkasını rahatsız etme", "Ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlaması ile müebbet hapis cezası ile yargılanan Cihan Oskay’ın talebi herkesi şaşırttı. Oskay’ın duruşmada mahkeme heyetine yönelik, "Ben bu mahkemede adilce yargılanamıyorum. Ne zaman söz istesem söz vermiyorsunuz. Bu mahkeme heyeti taraflıdır ve reddi hakim talebinde bulunuyorum" dedi.
Cihan Oskay’ın bu sözleri üzerine Cumhuriyet Savcısı Güngör Uçar, sanık hakkında mahkeme heyetine hakaret ettiği ve suçlamalarda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, duruşmayı 25 Ocak tarihine erteledi.
Cinayet şüphelisi olarak yargılanan Cihan Oskay, 2 Ağustos 1985 tarihinde 12 yaşında olan oğlunu Bodrum’da jet ski kazasında kaybetmiş ve ardından onun anısına `Kanlı Deniz’ adlı kitabı yazmıştı. Kumbahçe Mahallesindeki bir sokağa Bodrum Belediyesi’nce oğlu Osman Burçak’ın adı verilen Cihan Oskay, Türkiye’nin gündemine de 2006 yılında bir televizyon programında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili şike iddialarıyla gündeme gelmişti. Cihan Oskay, 2000- 2001 yılı futbol sezonunun
şampiyonu olan Fenerbahçe’nin son maçında Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primine aracılık ettiği iddialarını gündeme getirmiş ve iddialar bomba etkisi yapmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir