YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 11:33

VALİ ŞAHİN, KRAL MEZARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
VALİ ŞAHİN, KRAL MEZARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas’taki Kral Mezarı’nın çok nadide bir bölge olduğunu ve çalışmalar sorunsuz olarak devam ettiğini belirtti.
Turizm Altyapı Birliği toplantısına katılmak üzere Milas’a gelen Muğla Valisi Fatih Şahin, istimlak bölgesinde süren yıkım çalışmaları ve kurtarma çalışmaları devam eden Uzunyuva’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ile birlikte kazı alanına gelen Vali Şahin burada Milas Belediyesi Kudep üyesi Arkeolog İsmail Ernur Öztekin’den çalışmalar hakkında bilgi alarak yıkım alanlarını gezdi.
Yapılan projelendirme ile tescilli evlerin biri idari bina, biri Milas Evi olarak restore ettirilirken, bölgede kafa, müze depo alanı ve ziyaretçi toplanma bölgesi içinde tescilli evlerden tahsis yapılacak.
Kapısı meydana çıkarılan mezar odasına da giren Vali Şahin buradaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu bölgeyle ilgili bizzat Kültür ve Turizm Bakanımızın yakın ilgisi var, kendisi takip ediyor. Çalışmalar mümkün olduğunca iyi gidiyor. Ödenek anlamında sıkıntımız yok. Kazı ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.
Çalışmalardaki mevcut duruma da değinen Vali Şahin, “Genel Müdürümüz burada yaptığı inceleme gezisi sırasında hangi binaların yıkılması gerektiği, hangi binaların ayakta kalıp onlara işlev verilmesi gerektiği tespit edildi. Bu anlamda kaymakamlığımız yıkılması gereken binaları yıktıracak. Zaten birçok alanda proje ihaleleri yapılmış. Önümüzdeki üç ay içerisinde projeler elimize ulaştığında çalışmalara başlanılacak. Bu bölgenin komple ele alınması cazibesini artıracak. Kültür turizmi açısından önemli bir potansiyel oluşturacak. Konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Telekom Binası’nın taşınması için çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki eserin ortaya çıkarılmasının ve çevredeki binaların onarımının yapılmasının ardından Telekom Binası’nın görüntüsü hiç kimsenin içine sinmez. İdari bina, Milas evi, kafeler, müze binası yapılacak. Şimdilik proje bu. Ama değişebilir” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir