YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 12:11

ORTACA`DAKİ İNTİHAR OLAYI

A
A
A
ORTACA`DAKİ İNTİHAR OLAYI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşayan bir kadının cesedi, Dalaman çayında bulundu.
Çarşamba günü Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen İhsan Aydın, eşi Aynur Aydın (37)’ın "Ben çaya kendimi atarak intihar edeceğim, bundan dolayı ne eşim, ne de bir başkası suçlu değildir" diye not bırakarak ortadan kaybolduğunu ihbar etti. İhbar üzerine emniyet yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı. Bu arada dün saat 14.00 sıralarında Ortaca’nın Çaylı Mahallesinde Adil Kaplan, Dalaman çayında bir ceset
gördüğünü ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri çayda arama çalışması başlattı. Dalaman çayının sularının çok yüksek ve kuvvetli akması üzerine Bereket Barajının da kapaklarını kapattıran yetkililer, havanın karardığı sıralarda cesedi gördüler, ancak barajın setini aşan ceset çay sularında kayboldu.
Havanın kararması ve suyun kuvvetli akışı nedeniyle arama çalışmaları sabah saatlerine bırakılırken, sabah erken saatlerde barajın suyu tutuldu ve su seviyesi düşürüldü. Saat 08.00 sıralarında Ortaca ve Dalaman İlçe Emniyet müdürlüklerinden 32, Marmaris Su Altı Arama Kurtarma ekibinden 5 kişinin yanı sıra, Akut ve Muğla Afet ve Acil Kurtarma ekiplerinin de katıldığı bir arama çalışması başlatıldı. Saat 08.30 sıralarında Aynur Aydın’ın cesedi Eski Atatürk Köprüsüne yaklaşık 200 metre mesafede ağaçlara takılı
vaziyette bulundu.
37 yaşındaki 2 çocuk annesi kadının cesedinde yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Bu arada cesedin bulunduğu sırada, Aynur Aydın’ın yakınları ve eşi olay yerine geldi. Yakınları sinir krizi geçirdi. Eşi İhsan Aydın polise verdiği ifadesinde dün işte olduğu öğle saatlerinde Aynur Aydın’ın kendisini aradığını ve telefonla bir süre normal şekilde konuştuğunu, eve geldiğinde ise eşini bulamadığını ve notu bulduğunu söyledi.
Eşi ile hiç problemi olmayan, 9 ve 11 yaşlarında 2 çocuğu bulunan Aynur Aydın’ın bir süredir psikolojik sorunlarının bulunduğu ve girdiği bunalımdan çıkamayarak intihar ettiği tahmin ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.